Despre serial

Genuri: Istorie Dramă Biografie
Anul lansării: 2018

Descriere sezon 1:

O producție portugheză bazată pe biografiile, intervențiile culturale și civice ale scriitoarei Natália Correia, ale editoarei Snu Abecassis și ale jurnalistei Vera Lagoa (pseudonimul Mariei Armanda Falcão), serialul amintește de ultimii ani ai dictaturii portugheze „Estado Novo” dintre 1961 și 1973, de la începutul războiului colonial până în ajunul revoluţiei din aprilie 1974.

Istoria și cursul dramatic al destinelor celor trei femei: Snu Abecassis, Natália Correia și Maria Armanda Falcão - trei figuri emblematice ale revoluției culturale care a precedat căderea dictaturii din Portugalia.

Actori:

Maria João Bastos (Vera Lagoa), Soraia Chaves (Natália Correia), Victoria Guerra (Snu Abecassis), Isac Graça (Fernando Ribeiro de Mello), Fernando Luís (Alfredo Machado)

Regizori:

Fernando Vendrell

Scenariști:

Luís Alvarães, Diogo S. Figueira, Elsa Garcia, Filipa Martins, João Matos,

Trailer

Trei femei - Sezonul 1

Episodul 1

1961

Portugalia, o țară periferică, care trece printr-un război colonial ce tocmai izbucnise și trăiește sub un regim dictatorial, a făcut-o să-și dubleze atenția asupra a ceea ce auzea și vedea. În acest scop va contribui cu propriile sale observații asupra mediului lui Abecassis. Arestarea jurnalistului și profesorului José Manuel Tengarrinha. Maria Armanda Falcão, soția sa, urmărește razia PIDE în casa ei.

Episodul 2

1961-1962

Eforturile Mariei Armanda Falcão față de încarcerarea lui Tengarrinha. Violența interogatoriilor PIDE care nu poate oferi dovezi pentru ca acest caz să meargă mai departe. Sub presiune, amenințată și concediată, Maria Armanda trebuie să facă rost de cauțiunea pentru eliberarea soțului ei. Căpitanul João Varela Gomes, un prieten al Nataliei și al Mariei Armanda, pregătea și conducea o lovitură militară la adresa regimului, programată pentru Revelion. În acea noapte, era petrecere în apartamentul și salonul literar al Natáliei. Comunistul fugar, José Dias Coelho, este împușcat și lăsat să moară la ușa unui spital. El era căsătorit cu Margarida Tengarrinha, sora lui José Manuel Tengarrinha.

Episodul 3

Fernando Ribeiro de Mello, un poet și viitor editor din Porto, sosește la Lisabona, îmbătat de un sentiment de extaz şi cucerire. El se alătură cercului Nataliei și își provoacă mentorul să realizeze o antologie de poezie erotică și satirică portugheză. Natália acceptă provocarea și îl invită să participe la recitalul care va avea loc la Societatea de Arte Frumoase.

Snu, Vasco și Mikaela, fiica lor cea mare, se întorc din SUA și vor merge să locuiască cu familia lui Vasco. Snu încearcă să se adapteze la noua ei viață.

Episodul 4

1963-1964

Snu încearcă să se descurce cu idiosincrasiile țării și cu dificultățile limbii portugheze. Ea începe să citească în portugheză. Face parte din familia Abecassis, dar este nemulțumită de pasivitatea vieții sale. Maria Armanda răspunde la apelul prietenului Sttau Monteiro de a mijloci în favoarea studentului arestat, Gabriel, fiul tipografului. Ea recurge la o prietenie de familie și se confruntă cu un înalt funcționar al statului pentru a-l apăra pe Gabriel.

Episodul 5

Herculana, servitoarea Nataliei, are nevoie de ajutor în menaj. După o vizionare a candidaților, Natália se simte încântată de Julieta, care se dovedește a fi un personaj îndrăzneț și începe să-și spună părerea în regatul Nataliei. Snu și Vasco caută parteneri pentru a se angaja la întemeierea unei edituri. Snu devine conștientă de realitatea portugheză prin fiul servitoarei ei, Lourdes, care pleacă la război.

Episodul 6

Tatăl Natáliei Correia este la Lisabona și apare posibilitatea unei întâlniri. El nu vine la întâlnire fără nicio justificare lăsând-o devastată pe Natália. Maria Armanda se confruntă cu faptul că José Manuel nu prețuiește ce scrie ea și nu o încurajează să găsească de lucru în afara casei. Încep dezacordurile în cuplu.

Episodul 7

Viața lui Snu este transformată radical: liniștea domestică este înlocuită de viața de editor, cu lansarea lui Don Quijote. La editură, dezacordurile ei cu partenerul Neves Pedro încep într-un stadiu incipient.

Maria Armanda își construiește o viața tot mai independentă de cea a soțului ei. Ea primește o invitație din partea unui tânăr și bogat om de presă de atunci, Pinto Balsemão, să scrie pentru cotidianul Diário Popular. Această invitație și subevaluarea cronicilor sale sociale ca non-jurnalism declanșează un eveniment care deja amenințase să devină inevitabil: separarea.

Episodul 8

„Antologia poeziei erotice și satirice portugheze” este lansată în sfârșit. Câteva zile mai târziu PIDE începe să confiște toate exemplarele. Maria Armanda obține un mare succes cu cronica săptămânală din cotidianul Diário Popular intitulată „Bârfa”. Succesul ei o face să treacă într-o altă sferă socială, care o ajută să-și revină după divorț și să cunoască alți oameni. Ea trăiește o aventură sexuală. Scriitorul Luís de Stau Monteiro, un mare prieten al Mariei Armanda, se întoarce din Anglia.

Episodul 9

Snu îi face o vizită surpriză lui Vasco, în Guineea. Ea își dă seama că soțul ei se schimbă. Natália și tovarășii ei în aventura ei literară se pregătesc de judecată în cazul Antologiei. Avocații sunt disperați de lipsa de îngrijorare a inculpaților lor. Joana disperă neprimind vești despre Gabriel. Maria Armanda trăiește mici episoade sociale cu un partener frecvent, bărbatul în costum închis la culoare, și avem acces la unele dintre materialele ei de cronică.

Episodul 10

Procesul Antologiei continuă. Există diferențe în pledoarii. Dennis, corespondentul AP, prietenul lui Snu, are probleme cu PIDE în urma unui articol despre prizonierii politici. Ambasada americană îl protejează. Natália se întoarce la Biblioteca unde a cercetat Antologia și sărută bibliotecara. Sfârșitul procesului; sentința este acum așteptată. La cererea lui José Manuel Tengarrinha, Maria Armanda îl ajută pe Frederico să obțină o nouă identitate și să scape. Dennis scapă temporar de pedeapsă.

Episodul 11

„Două piese într-un act” a lui Luís Stau Monteiro este confiscată de PIDE. Autorul este interogat și arestat. António și Madalena se întâlnesc din nou și dragostea este pe cale să se înfiripe. Snu riscă și îl aduce pe poetul rus Levtuchenko la Lisabona. Maria Armanda și Natália organizează o petiție împotriva arestării lui Sttau. Mariano se întâlnește cu Celeste, un coleg de la biroul de interceptări telefonice PIDE. Gabriel se întoarce în Portugalia și Sttau este eliberat.

Episodul 12

Natália primește o vizită neașteptată. Eliberat din închisoare, Sttau se întoarce la ziar, iar Maria Armanda are o nouă provocare prin concursul Miss Portugalia. La Don Quijote, Snu începe prima ediție a „Cadernos de Poesia”. Acasă, tensiunea dintre Vasco si Snu continuă să crească. Gabriel ii face o vizita surpriză Madalenei înainte să părăsească din nou țara. Alfredo dezvăluie că este în faliment. Snu primește o citație de la Secretariatul Informațiilor.

Episodul 13

În Procesul Antologiei mărturia lui Mariano provoacă o inversare în sentința finală. Natalia, simțindu-se slăbită, dar niciodată învinsă, decide să deschidă Botequim. Maria Armanda o ajută pe una dintre candidatele la Miss Portugalia într-un moment sensibil. Snu dezvăluie că așteaptă al treilea copil. Toate se reunesc la deschiderea Botequimului. Cele trei femei toastează pentru viață, viitor și dragoste.

În exclusivitate seriale europene multipremiate

Rezervă-ți serile pentru o experiență originală de vizionare pe Focus Sat TV sau vezi oricând în aplicația Focus Sat.

TV Online în aplicația Focus Sat

Urmărește pe orice dispozitiv smart conectat la internet, oriunde în Uniunea Europeană

smart-tv

Aplicație Smart TV

Dacă televizorul tău smart este compatibil cu aplicația noastră nativă smart TV, o poți descărca și utiliza direct din meniul televizorului.

telefoon-tablet-serie-kijken

Aplicație mobilă

Pe telefon sau tabletă, oricând vrei și oriunde te-ai afla. Descarcă aplicația Focus Sat pentru IOS sau pentru Android

laptop-serie-kijken

Aplicație web

Conținutul din aplicația Focus Sat – canale TV live și Bibliotecă video la carere - este disponibil din orice browser web.

Logo

© Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Toate drepturile rezervate

Focus Sat este o marcă înregistrată aparținând Canal+ Luxembourg S. à r.l.

Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxemburg | R.C.S. Luxemburg: B 87.905