Despre serial

Genuri: Crimă Dramă Thriller
Anul lansării: 2022

Descriere:

Un nou sezon al seriei polițiste de epocă „Paris Police 1900” ne poartă de data aceasta în Ajunul Crăciunului din Parisul anului 1904, când un corp neînsuflețit cu identitate necunoscută este descoperit în grădinile Bois de Boulogne. Sinucidere? Crimă? Inspectorul Antoine Jouin începe să investigheze. Acest caz îl poartă în tenebrele pariziene: pădurea din suburbia orașului, acolo unde oamenii vin să-și satisfacă cele mai ascunse dorințe.

De data aceasta, Jouin se aventurează pe tărâmuri necunoscute… însă cu ce preț?

Actori:

Jérémie Laheurte (Antoine Jouin), Evelyne Brochu (Meg Steinheil), Thibaut Evrard (Joseph Fiersi), Marc Barbé (Louis Lépine), Eugénie Derouand (Jeanne Chauvin), Mathilde Weil (Louise Lépine)

Regizori:

Julien Despaux, Frédéric Balekdjian

Scenariști:

Fabien Nury, Xavier Dorison

Trailer

Paris Police 1905 - Sezonul 1

Episodul 1

24 decembrie 1904. Un cadavru neidentificat este descoperit în Bois de Boulogne. S-a sinucis... sau a fost omorât? Inspectorul Antoine Jouin preia frâiele investigației, care îl va trimite pe un teritoriu clandestin – pădurea în care elita pariziană își satisface cele mai întunecate dorințe...

Marguerite Steinheil (a.k.a. Meg), care a făcut avere cu ajutorul unor „protectori” misterioși, nu se mai prostituează. Acum administrează cel mai elegant cazino ilegal din Paris. Și se folosește de expozițiile de pictură private ale soțului ei (Adolphe), pentru a-și ascunde petrecerile exclusiviste. O astfel de petrecere va avea loc cât de curând, iar artistul tocmai a terminat de pictat o serie de tablouri gotice, de iarnă... despre Bois de Boulogne.

În paralel, prefectul Lépine (care e în doliu de la moartea soției) dă ordin ca pe 24 decembrie toate prostituatele de pe străzile Parisului să dispară. De această sarcină neplăcută se va ocupa Brigada Moravuri, care o prinde pe tânăra Rosalie Dantremont și provoacă fără să vrea moartea bebelușului ei nou-născut, care rămâne singur acasă, în Ajunul Crăciunului.

Episodul 2

Prefectul Lépine ascunde moartea bebelușului, pentru a proteja Brigada Moravuri. Și îl roagă pe Jouin să fie discret despre cazul Dantremont. Dar Jouin îi spune rapid adevărul lui Jeanne Chauvin, devenită avocată la firma Weidmann, ale cărei cliente sunt prostituatele care devin victimele practicilor corupte ale Brigăzii Moravuri.

În paralel, cu ajutorul lui Fiersi, Meg se pregătește de următoarea expoziție de pictură privată a soțului ei, la care și-a invitat amantul și protectorul – prefectul Lépine. Aflată pe culmile succesului, aceasta nu e conștientă că întregul univers i se va prăbuși: Adolphe o minte că se duce în Bois de Boulogne, dar de fapt merge la un doctor (Verlot), care îi spune că are sifilis...

Episodul 3

Adolphe își abordează soția, în dormitor. Pentru că nu știe nimic despre boala de care suferă acesta, Meg cedează avansurilor și se culcă cu el. Când află că are sifilis, este neagră de supărare și vrea să-l omoare, dar este oprită de Fiersi, care își dă demisia în scurt timp.

Prefectul Lépine se gândește și el tot la demisie. Este în continuare în doliu (după soția lui) și s-a săturat de funcția de conducere, iar cazul tinerei Rosalie Dantremont l-a convins că nu mai are ce căuta la Prefectură. Fiica lui, Louise (care încearcă să-și înlocuiască mama, în cadrul acestei instituții), e de altă părere.

Episodul 4

Lépine pleacă de la Prefectură (are o întâlnire la minister, pentru a-și da demisia) și merge să o vadă pe Meg, pentru a se despărți de ea. În paralel, Louise și Hector (secretarul prefectului) pun la cale un plan, pentru a-l face pe Lépine să se răzgândească.

După plecarea lui Fiersi și despărțirea de prefectul Lépine, Meg se trezește singură, fără niciun protector sau complice, așa că e nevoită să se descurce cum poate cu Adolphe, care e haotic și instabil, din cauza bolii.

Ancheta lui Jouin apropo de cadavrul din pădure și furia declanșată de cazul Rosalie Dantremont determină Brigada Moravuri să reacționeze: Inspectorul Guichard îl arestează, acuzându-l că e homosexual. După ce Jouin dispare din peisaj, Guichard o atacă pe Jeanne, care începuse să se apropie prea mult de secretele Brigăzii Moravuri. Aceste evenimente l-ar putea convinge pe prefect să nu-și dea demisia până nu face ordine.

Episodul 5

Jouin este eliberat (din ordinul prefectului și al Superintendentului Cochefert) și, până la începerea procesului, îl roagă pe Fiersi să-l ajute să intre pe ascuns în Château de Bagatelle. Acesta e locul în care Brigada Moravuri fotografiază și apoi șantajează homosexualii bogați din oraș, prinși în flagrant delict cu alți bărbați.

În paralel, Cochefert este pe urmele lui Verlot, medicul care l-a diagnosticat pe Adolphe cu sifilis. Acesta și-a dat seama că doctorul e implicat într-o campanie vastă de șantaj, prin care Brigada Moravuri controlează elita Parisului. Dar, înainte de a fi arestat, Verlot se sinucide chiar în fața lui Cochefert...

Episodul 6

După ce intră pe ascuns în Château de Bagatelle, Jouin și Fiersi îl atrag pe Guichard într-o capcană. Îl conving să le spună tot, apoi îl omoară, când acesta vrea să evadeze. Ancheta determină rapid cine l-a omorât, ceea ce înseamnă că – pentru prima dată în viață – Cochefert va trebuie să-și calce pe inimă și să-i salveze pe Jouin și Fiersi.

Prefectul Lépine vrea să-i ajute pe cei doi și primește de la Cochefert dosarele medicale ale lui Verlot – care dovedesc corupția Brigăzii Moravuri. Lépine va putea, în sfârșit, scăpa de cele mai corupte figuri din Prefectură, așa că rămâne pe poziții, spre încântarea fiicei lui (Louise) și a secretarului său (Hector).

În timp ce Lépine face ordine la Prefectură, Meg poate – în sfârșit – să organizeze expoziția de pictură privată a soțului ei și să-și redeschidă cazinoul, cu un joc nou-nouț: ruleta. Dar își dă rapid seama că acum Adolphe e stăpânul casei și că rolurile s-au inversat.

În exclusivitate seriale europene multipremiate

Rezervă-ți serile pentru o experiență originală de vizionare pe Focus Sat TV sau vezi oricând în aplicația Focus Sat.

TV Online în aplicația Focus Sat

Urmărește pe orice dispozitiv smart conectat la internet, oriunde în Uniunea Europeană

smart-tv

Aplicație Smart TV

Dacă televizorul tău smart este compatibil cu aplicația noastră nativă smart TV, o poți descărca și utiliza direct din meniul televizorului.

telefoon-tablet-serie-kijken

Aplicație mobilă

Pe telefon sau tabletă, oricând vrei și oriunde te-ai afla. Descarcă aplicația Focus Sat pentru IOS sau pentru Android

laptop-serie-kijken

Aplicație web

Conținutul din aplicația Focus Sat – canale TV live și Bibliotecă video la carere - este disponibil din orice browser web.

Logo

© Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Toate drepturile rezervate

Focus Sat este o marcă înregistrată aparținând Canal+ Luxembourg S. à r.l.

Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxemburg | R.C.S. Luxemburg: B 87.905