Despre serial

Genuri: Mister Dramă Crimă
Anul lansării: 2016

Descriere:

Un thriller interesant marca Mårlind & Stein (Bron/Broen) având în rolurile principale pe actrița franceză Leïla Bekhti (The Prophet, All that Glitters) și Gustaf Hammarsten (Bruno, The Girl With the Dragon Tattoo).

Serialul ne-o prezintă pe Kahina Zadi, un ofițer de poliție francez, care călătorește la Kiruna, o mică comunitate minieră din îndepărtatul nord al Suediei, pentru a investiga uciderea brutală a unui cetățean francez. Cu ajutorul lui Anders Harnesk, un procuror suedez și membru al Sami, un trib indigen antic și misterios din Scandinavia, ei pornesc investigația însă curând se confruntă cu noi crime, iar crima inițială se dovedește a fi doar vârful aisbergului.

Kahina și Anders își dau seama că în spatele tuturor acestor crime se află o conspirație secretă veche de zece ani în care sunt implicați mulți dintre locuitorii orașului. Cu propriul trecut dureros, Kahina se trezește în fața unui criminal în serie nemilos, mereu cu un pas înaintea investigatorilor, care are un plan macabru...

Actori:

Leïla Bekhti (Kahina Zadi), Gustaf Hammarsten (Anders Harnesk), Albin Grenholm (Kimmo), Jakob Hultcrantz Hansson (Thorndahl), Jessica Grabowsky (Jenny Ann), Richard Ulfsäter (Thor)

Regizori:

Måns Mårlind, Björn Stein

Scenariști:

Henrik Jansson-Schweizer, Måns Mårlind, Patrick Nebout, Björn Stein

MIDNIGHT SUN - Sezonul 1

Episodul 1

În vârful lumii – în Kiruna, în interiorul Cercului Arctic, în nordul îndepărtat al Suediei – un bărbat se trezește, legat de paletele rotorului unui elicopter. Pe măsură ce paletele se învârtesc, forța centrifugă forțează sângele spre capul bărbatului cu atâta putere, încât capul îi explodează. Când evenimentul este descoperit, detectivul Burlin știe că acesta este un caz grav. El îl alege pe Anders să fie adjunctul său local în acest caz, dar contactează poliția franceză când descoperă că bărbatul decedat, Carnot, este cetățean francez. La Paris, cazul este repartizat Kahinei, o superbă polițistă franco-algeriană care este și ea încântată să plkece din Franța.

Episodul 2

A doua zi, Burlin a fost declarat mort. Ar putea fi un accident vascular cerebral, dar autopsia va spune mai sigur ce fost. Anders e promovat la conducerea anchetei, un rol pentru care, evident, este nepotrivit. Nu numai că este nervos și morocănos, dar e pe jumătate sami și este văzut ca un străin și de către suedezi, și de către poporul indigen. Investigând cele două crime cu care se confruntă acum, Kahina observă că o serie de bușteni din jurul elicopterului au fost mutați, de parcă acel loc ar fi important pentru criminal. Este vorba de ceva ritualic?

Episodul 3

Zeul poporului Sami, Saivo, este văzut ieșind direct dintr-o stâncă din munte, martor fiind un păstor sami singuratic. Saivo pășește apoi într-o cascadă, urmat în curând de păstor. Povestea lui Saivo este transmisă de Anders lui Thor... în pat. Ei sunt iubiți și au o relație despre care Anders nu vrea să se afle. Informând echipa cu privire la crime, Anders trebuie să recunoască că dovezile de până acum arată că făptașul este sami, dar încearcă să prezinte posibilitatea ca acesta să fie cineva ce încearcă să semene discordie. Ofițerii săi sunt sceptici, crezând că el face asta fiindcă e sami.

Episodul 4

Kimmo primește un videoclip pe telefon în care un tip panicat, Elmen, este legat de o șină de tren în timp ce trenul vine în viteză și totul se termină sumbru. Kimmo și colegii săi sunt șocați... cineva știe ce au făcut. Kahina este primită de Jori, care o interoghează. Ea îl calmează și el îi vorbește despre plante. El recunoaște că a avut o cerere prin e-mail pentru plantele sale, dar nu l-a întâlnit niciodată pe cumpărător. Jori are un alibi, fiindcă a fost plecat din țară și neagă că face parte din lumea drogurilor din Karensuando. Acolo, Kahina îl interoghează pe nebunul Marko în timp ce Anders vede un prieten de-al lui Marko, plin de sânge, intrând într-un hambar.

Episodul 5

Sparen își amintește de ziua morții fiului său Johan, acum 10 ani. El a fost ținut captiv de Carnot, în timp ce francezul îl ducea pe băiat în apă. Sparen se hotărăște să-i adune împreună pe „cei 22” – oamenii cărora le împărtășește acest secret, inclusiv Kimmo și Jenny Ann. În timp ce polițiștii îl aută pe Elmen după biletul găsit de Anders, el nu o găsește pe Kahina la telefon. Ea este încă prinsă în mlaștină. Anders i se spune despre sosirea lui Nadji în Kiruna, absența lui Kahina fiind de două ori mai ciudată. El îi supravegherea telefonul. E avertizat să nu-l investigheze pe Burlin, dar asta doar îl ambiționează. Kahina se eliberează și dă peste un păstor de reni, înainte de a se prăbuși.

Episodul 6

În urmă cu zece ani, cei 22 s-au adunat în jurul cascadei și au tras la sorți să vadă cine va primi responsabilitatea teribilă, condusă de Burlin. Kimmo îl protejează pe Sparen, al cărui fiu era ucis, dar Forsberg trage paiul scurt. În prezent, în același loc, dar fără câțiva dintre ei, Sparen sugerează să meargă la poliție. Doar Jenny Ann este de acord cu el. Sparen este amenințat și acceptă să tacă. Kahina se întâlnește din nou cu Alain, care îi împărtășește istoria lui Carnot ca ucigaș pentru guvernul francez, ajutând la ascunderea momentelor rușinoase din istoria lor. Alan încearcă să minimalizeze rolul lui Carnot în Kiruna, considerând că Eric nu este este de încredere.

Episodul 7

Kahina supraveghează o echipă de scufundări la un baraj în aval de locul unde se afla Evelina ultima dată. Ei găsesc un schelet înfipt în lemn, dar e prea periculos să-l extragă fără a prăbuși barajul. Un scafandru se oferă voluntar și se întoarce cu un craniu și un colier. Craniul are o gaură de glonț. Anders analizează corpul jupuit al lui Sparen - menit să arate ca un urs jupuit. Simbolismul sami este evident. Ei nu știu cine sunt ceilalți membri ai celor 22... poate chiar și alți polițisti. Ea confirmă că arma care a ucis omul din baraj era de același calibru ca un pistol găsit acasă la Forsberg.

Episodul 8

În adâncul minei, Eddie aprinde un foc și fumul negru începe să umple coridoarele înguste. Alarmele de incendiu încep să sune. Kahina îl sună pe Alain să-l confrunte cu privire la uraniu, iar el o ascultă. El zice că nu erau deșeuri normale de uraniu, ci fuseseră subiectul unor experimente periculoase și ilegale care au produs efecte secundare toxice și instabile. Carnot condusese eliminarea ilegală a acestora. Kahina refuză să dea informații pentru că ucigașul are copiii lor. Ecluza intră în starea de avarie și în curând toţi sunt prinşi acolo. Apele subterane vor inunda rapid întreaga mină. Vor putea ei să scape?

În exclusivitate seriale europene multipremiate

Rezervă-ți serile pentru o experiență originală de vizionare pe Focus Sat TV sau vezi oricând în aplicația Focus Sat.

TV Online în aplicația Focus Sat

Urmărește pe orice dispozitiv smart conectat la internet, oriunde în Uniunea Europeană

smart-tv

Aplicație Smart TV

Dacă televizorul tău smart este compatibil cu aplicația noastră nativă smart TV, o poți descărca și utiliza direct din meniul televizorului.

telefoon-tablet-serie-kijken

Aplicație mobilă

Pe telefon sau tabletă, oricând vrei și oriunde te-ai afla. Descarcă aplicația Focus Sat pentru IOS sau pentru Android

laptop-serie-kijken

Aplicație web

Conținutul din aplicația Focus Sat – canale TV live și Bibliotecă video la carere - este disponibil din orice browser web.

Logo

© Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Toate drepturile rezervate

Focus Sat este o marcă înregistrată aparținând Canal+ Luxembourg S. à r.l.

Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxemburg | R.C.S. Luxemburg: B 87.905