Despre serial

Genuri: Dramă
Anul lansării: 2020

Descriere:

„Fiul Meu” spune povestea căderii lui Jacob, un tânăr student de 18 ani, al cărui comportament devine din ce în ce mai bizar până când primește diagnosticul-șoc: schizofrenie. Psihoza invadează totul, corupe totul și îi închide perspectivele de viitor!

Mama lui, Marielle - interpretată de foarte talentata Élise Guilbault - continuă să depună toate eforturile pentru a-și ajuta fiul. Puternică și inteligentă, aceasta va folosi toate resursele externe si interne disponibile. Marielle nu va renunța niciodată! Ea va continua să lupte împotriva tuturor: inevitabilul, prejudecățile, lipsa resurselor și a sprijinului, inconsecvențele sistemului de sănătate, respingerea treptată și lipsa de înțelegere a oamenilor din jur.

Actori:

Antoine L'Écuyer (Jacob Fortin), Élise Guilbault (Marielle Bilodeau), Patrice Godin (Vincent Fortin), Emilie Bierre (Laurence Fortin), Dominique Pétin (Geneviève Ducharme)

Regizori:

Mariloup Wolfe

Scenariști:

Anne Boyer, Michel D'Astous

Trailer

Fiul meu - Sezonul 1

Episodul 1

Este un șoc pentru Marielle când își dă seama de situația reală a lui Jacob. Ea e foarte surprinsă văzându-și fiul iubit în plină suferință. O inimă frântă, mini depresie și abuz de droguri și alcool?

Marielle vrea să intervină imediat pentru ca acest episod nefericit (și temporar) să nu se mai repete niciodată. Dar realitatea este și mai greu de acceptat atunci când medicii consultați nu exclud nimic și chiar sugerează o boală psihică gravă.

Episodul 2

După episodul său psihotic, Jacob intenționează să preia controlul asupra vieții sale. Dar această bună purtare îl costă scump; devine din ce în ce mai anxios, are atacuri de panică și se simte adesea arătat cu degetul. La cina de sărbători, Jacob se ceartă cu tatăl său și pleacă brusc.

Când se întoarce acasă, Marielle crede că a consumat droguri, dar Jacob neagă. Tonul urcă, el vorbește incoerent și are halucinații. Marielle trebuie să decidă să-l ducă la camera de gardă, la psihiatrie.

Episodul 3

Jacob este încă în unitatea de îngrijire, pregătindu-se să fie externat de dr. Landry. La întoarcerea lui, toată familia se adună la cină și Jacob își anunță părinții că vrea să locuiască cu tatăl său. Marielle se simte rănită. Chiar dacă Vincent este mai relaxat decât Marielle, Jacob încă simte presiunea tatălui său și se întâmplă ce trebuia să se întâmple, el părăsește casa tatălui său fără să mai dea vreo veste. Marielle și Vincent pornesc în căutarea fiului lor. Jacob nu e bine.

Episodul 4

Jacob ajunge cu ambulanța la spital, este în criză și refuză îngrijirea. Echipa medicală îl plasează în izolare și se resemnează să meargă în instanță pentru a cere ordin de tratament. Marielle și Vincent participă la audiere și Marielle chiar trebuie să depună mărturie pentru a susține cererea de îngrijire. Acesta ia asta ca pe o trădare, țipă la mama sa și Marielle este foarte supărată. Iar decizia sosește: Jacob trebuie să-și ia medicația.

Episodul 5

Jacob se descurcă mai bine și este pe cale să părăsească unitatea, ceea ce îl lasă perplex pe Laurence. El anunță părinților decizia sa de a locui într-o casă de tranziție supravegheată. Marielle și Vincent nu înțeleg și se simt respinși. Adaptarea lui Jacob la noua sa reședință merge destul de bine, dar el refuză totuși orice contact cu mama sa. Un eveniment tragic îl supără pe Jacob și îl face să devină conștient de starea de vulnerabilitate.

Episodul 6

Jacob face progrese spre recuperare și se mută în propriul apartament. Își găsește un loc de muncă, dar trebuie să se confrunte cu capcanele vieții. Își dă seama că recuperarea lui va fi o luptă constantă. Din fericire, va avea ajutorul lui Francine, o îngrijitoare care va ști să găsească cuvintele potrivite pentru a evita ce e mai rău pentru Jacob. Împreună cu prietena sa Béatrice, Jacob organizează o proiecție a operelor lui Raid, pentru a-i aduce un omagiu.

În exclusivitate seriale europene multipremiate

Rezervă-ți serile pentru o experiență originală de vizionare pe Focus Sat TV sau vezi oricând în aplicația Focus Sat.

TV Online în aplicația Focus Sat

Urmărește pe orice dispozitiv smart conectat la internet, oriunde în Uniunea Europeană

smart-tv

Aplicație Smart TV

Dacă televizorul tău smart este compatibil cu aplicația noastră nativă smart TV, o poți descărca și utiliza direct din meniul televizorului.

telefoon-tablet-serie-kijken

Aplicație mobilă

Pe telefon sau tabletă, oricând vrei și oriunde te-ai afla. Descarcă aplicația Focus Sat pentru IOS sau pentru Android

laptop-serie-kijken

Aplicație web

Conținutul din aplicația Focus Sat – canale TV live și Bibliotecă video la carere - este disponibil din orice browser web.

Logo

© Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Toate drepturile rezervate

Focus Sat este o marcă înregistrată aparținând Canal+ Luxembourg S. à r.l.

Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxemburg | R.C.S. Luxemburg: B 87.905