Despre serial

Genuri: Thriller
Anul lansării: 2020

Descriere sezon 1:

Când o epidemie lovește o populație, pericolul morții iminente scoate la iveală tot ce este mai bun, dar și mai rău din oameni. Toată lumea încearcă să găsească un sens în numărul mereu în creștere al deceselor, caută țapi ispășitori și face orice este nevoie pentru a supraviețui. Diversitatea răspunsurilor emoționale include paranoia, credulitatea, lăcomia, lupta pentru sine, sprijinul reciproc, sacrificiul de sine și eroismul.

Anne-Marie Leclerc, doctor specialist în boli infecțioase, trebuie să navigheze în această mare agitată de emoții contradictorii, dar extrem de umane, atunci când un virus misterios lovește populația din Montreal. Ea conduce Laboratorul de Sănătate Publică de Urgență, a cărui misiune este de a identifica cauzele crizelor de sănătate publică și de a ajuta autoritățile să facă față situațiilor de criză pe măsură ce acestea escalează.

Actori:

Julie LeBreton (Anne-Marie Leclerc), Guillaume Cyr (Laurent Demers), Mélissa Désormeaux-Poulin (Chloé Roy-Bélanger), Gabriel Sabourin (Marc Gauthier), Félix-Antoine Tremblay (Pascal Dion), Nancy Saunders (Nelli Kadjulik)

Regizori:

Yan Lanouette, Turgeon

Scenariști:

Bernard Dansereau, Annie Pierard, Étienne Piérard-Dansereau

Trailer

Epidemia - Sezonul 1

Episodul 1

Deși nimeni nu bănuiește acest lucru se prefigurează o epidemie devastatoare la orizont. Afectată de un accident de bicicletă, Anne-Marie Leclerc, directorul Laboratorului de Urgențe Sanitare, trebuie să jongleze între toxinfecții alimentare și un ministru zelos. Problema a căpătat rapid aspectul unei furtuni mediatice. Și cireașa de pe tort: ea descoperă că partenerul ei, Marc, o minte! Toate aceste probleme sunt doar vârful aisbergului. Dacă Anne-Marie ar ști ce i se pregătește...

Episodul 2

Boala continuă să se răspândească în tăcere și face noi victime. Dar deocamdată Anne-Marie are alte preocupări; decisă să obțină sprijinul ministrului, ea își propune să-i demonstreze eficiența laboratorului ei. În ceea ce privește problema ei amoroasă ea încă ezită să îl confrunte pe Marc. Imobilizată la pat, Nelli ignoră strigătul de ajutor al lui Alacie. Va veni el prea târziu?

Episodul 3

Îngrijorată, Nelli o alertează pe Anne-Marie că o boală misterioasă îi lovește anturajul. În ciuda scepticismului comunității spitalicești Anne-Marie începe o anchetă cu privire la moartea celor două persoane fără adăpost. Ea nu știe, dar timpul se scurge. Tânăra franțuzoaică contaminată de verișoara lui Nelli riscă să facă alte victime. În laborator prezența unui nou angajat impusă de ministrul Demers o deranjează pe Anne-Marie în munca ei. Françoise caută un leac natural împotriva „gripei” lui Xavier.

Episodul 4

Morții sunt muți... Anne-Marie trebuie să afle dacă rudele victimelor suferă de misterioasa boală. Timpul presează. Echipa de laborator face tot posibilul pentru a opri lanțul de contaminări și a descoperi natura virusului. Cererile lui Fabrice încurcă problema. Françoise, care este la o mie de mile de a bănui că fiul său Xavier este infectat de virusul periculos, ezită să-l ducă la școală. Marc se simte neajutorat în fața stării lui Chloé, care degenerează.

Episodul 5

În timp ce totul este făcut pentru a opri lanțul devastator al contagiunilor starea lui Chloe se înrăutățește. Anne-Marie nu știe că se dezvoltă un al doilea focar de epidemie și își concentrează energiile pe găsirea unui medicament pentru pacienții al căror prognostic vital este în pericol. Va merge ea până intr-acolo încât să încalce legea? Françoise este acum în contact cu Marcellin, un prieten al lui Xavier care suferă de aceeași „gripă” ca fiul său. Va scăpa în continuare nevătămată? Geneviève, mama lui Marcellin, trece prin momente grele.

Episodul 6

Cazurile de CoVA se înmulțesc, iar carantinele la domiciliu se numără cu sutele. Anne-Marie își dublează eforturile pentru a menține controlul asupra epidemiei și a limita numărul de decese. În carantină acasă, Geneviève își ascunde simptomele. Își dorește un singur lucru: să fie aproape de fiul internat chiar dacă aceasta înseamnă încălcarea tuturor instrucțiunilor. Pascal se teme să nu aibă CoVA și îl face pe Laurent să promită că va avea grijă de copilul pe care îl poartă Françoise în pântece.

Episodul 7

Anne-Marie trebuie să lupte împotriva zvonurilor și dezinformării care împing oamenii să întreprindă acțiuni iraționale. Ministrul Laurent Demers, care nu mai are încredere în Anne-Marie, vrea să-și bage nasul în dosarul de tratament experimental împotriva CoVA. Geneviève, acum internată, poate în sfârșit să fie lângă patul fiului său Marcellin. La laborator Nelli explorează o nouă pistă în ancheta epidemiologică. Va găsi ea sursa virusului?

Episodul 8

Anunțul unui al 200-lea deces din cauza CoVA este iminent... Cum să nu crească panica în rândul populației? Locuitorii Montrealului fug din oraș și întârzie diagnosticarea la primele simptome. Anne-Marie trebuie să schimbe strategia de combatere a virusului. Laurent, într-o pasă proastă, este foarte impulsiv cu Pascal. Relațiile între tânărul Xavier și tatăl lui nu sunt simple. Afată în recuperare Chloé se simte neputincioasă și decide să se facă utilă.

Episodul 9

O pauză a numărului de cazuri prevestește sfârșitul epidemiei. Va exista un al doilea val? Anne-Marie se confruntă brusc cu mai multe cazuri de pacienți care nu au întâlnit persoane infectate. Întreaga echipă se adună pentru a dezvălui misterul. Sabrina și Juliette își vând primul lor dihor.

Episodul 10

Cu două zile înainte de anunțul oficial privind sfârșitul epidemiei contaminarea a două fetițe o readuce pe Anne-Marie la primul caz. Ancheta epidemiologică se reia, dar fetele nu sunt foarte cooperante. Va reuși Nelli să le convingă și să împiedice CoVA să facă mai multe victime? Simon, tatăl lui Xavier, ajunge la Montreal pentru a-și vedea fiul. Va pleca cu el?

În exclusivitate seriale europene multipremiate

Rezervă-ți serile pentru o experiență originală de vizionare pe Focus Sat TV sau vezi oricând în aplicația Focus Sat.

TV Online în aplicația Focus Sat

Urmărește pe orice dispozitiv smart conectat la internet, oriunde în Uniunea Europeană

smart-tv

Aplicație Smart TV

Dacă televizorul tău smart este compatibil cu aplicația noastră nativă smart TV, o poți descărca și utiliza direct din meniul televizorului.

telefoon-tablet-serie-kijken

Aplicație mobilă

Pe telefon sau tabletă, oricând vrei și oriunde te-ai afla. Descarcă aplicația Focus Sat pentru IOS sau pentru Android

laptop-serie-kijken

Aplicație web

Conținutul din aplicația Focus Sat – canale TV live și Bibliotecă video la carere - este disponibil din orice browser web.

Logo

© Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Toate drepturile rezervate

Focus Sat este o marcă înregistrată aparținând Canal+ Luxembourg S. à r.l.

Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxemburg | R.C.S. Luxemburg: B 87.905