Despre serial

Genuri: Dramă Crimă Mister
Anul lansării: 2017

Descriere sezon 6:

Direcția a doua a poliției judiciare (DPJ) este chemată la locul unei crime șocante: un trunchi uman a fost găsit într-un morman de gunoaie din arondismentul 20, ceea ce declanșează o anchetă istovitoare și complexă, în care fiecare membru al echipei încearcă să-și găsească locul după sosirea unui nou inspector principal de poliție.

Ancheta îi duce într-o suburbie din nordul Parisului, unde a fost transferat inspectorul principal de poliție Herville. Vor descoperi multă corupție și mită într-un cartier plin de crimă și sărăcie. Roban și Joséphine se vor confrunta de asemenea cu corupția în timp ce au parte de greutăți neașteptate în viața lor privată.

Actori:

Caroline Proust (Laure Berthaud), Audrey Fleurot (Joséphine Karlsson), Thierry Godard (Gilou), Philippe Duclos (Juge Roban), Fred Bianconi (Fromentin), Bruno Debrandt (Commissaire Brémont)

Regizori:

Frédéric Jardin, Frédéric Mermoud

Creator:

Alexandra Clert, Guy-Patrick Sainderichin

Descriere sezon 7:

„Spirala crimei” revine pentru al șaptelea sezon cu o nouă serie de investigații la Paris în timpul cărora urmărește diferitele perspective ale celor implicați în sistemul juridic: atât poliția cât și autoritățile legale. Berthaud și Gilou sunt readuși împreună de către un dublu asasinat într-un restaurant chinezesc situat în cartierul Belleville. Una dintre victime este apreciatul fost superior al echipei. Toți vor trebui să se confrunte cu obstacole neașteptate și să rezolve o dilemă: să renunțe la adevăr sau să trădeze instituția pe care au slujit-o cu fidelitate.

Descriere sezon 8:

La sfârșitul sezonului șapte am asistat la dispariția echipei Laure-Gilou, dar nu și a relației lor. Metodele lor neortodoxe de investigare l-au dus pe Gilou la închisoare. Profitând de situație, Inspectorul Diviziei Criminaliste Brémont îi cere să se apropie de un deținut care este un criminal cu o mare notorietate. În schimbul reintegrării sale în poliție, Gilou este scos din închisoare pentru a se infiltra într-o bandă de hoți.

Trailer

Spirala crimei - Sezonul 6

Episodul 1

Direcția a 2-a a poliției judiciare (DPJ) este chemată la locul unei infracțiuni șocante: un trunchi uman a fost găsit într-un morman de gunoaie, în arondismentul 20. Comandantul Laure Berthaud, îngrozită că își pierde bebelușul prematur, decide să se întoarcă la postul de la DPJ mai devreme decât era planificat. Însă echipa a fost reorganizată și a câștigat mai multă autonomie în lipsa ei. Laure trebuie să-și găsească locul din nou și să facă pace cu noul comandant, Arnaud Beckriche, care acordă echipei ei o săptămână, pentru a obține rezultate sau va transfera cazul Brigăzii Penale.

Episodul 2

Victima a fost identificată: Mercier era un tânăr ofițer din cadrul Brigăzii de Luptă contra crimei (BAC) din Clery-sous-Bois. El lucra sub conducerea inspectorului Herville, fostul șef al secției a 2-a DPJ. Echipa este și mai hotărâtă să rezolve cazul, deși Beckriche încearcă în secret să facă Brigada Criminală să preia conducerea. Josephine s-a simțit moartă pe dinăuntru, de la moartea lui Pierre. S-a săturat să se risipească în firma lui Vern. Ea este de acord să lucreze cu Eric Edelman la un caz de paricid. Între timp, Roban, slăbit fizic, anchetează un caz de la Vicii.

Episodul 3

Frații Camara au fost arestați. Sunt interogați. Josephine se trezește pe jumătate goală lângă Port de l'Arsenal. Nu-și amintește nimic, dar își dă seama că i s-a dat GHB și a fost violată. I se confesează lui Laure, care o încurajează să depună plângere. Ea refuză și merge în instanță pentru a-și apăra clientul, Thomas Veber, deși se află într-o stare psihică proastă. Între timp, Roban îl suspectează pe procurorul Machard că ar fi implicat în dosarul de la Vicii pe care îl anchetează.

Episodul 4

Gilou îi vorbește lui Laure despre cazul împotriva fraților Camara. La ordinul lui Josephine, poliția merge la fosta casă a lui Veber, căutând un ciocan care să-l incrimineze. Doctorul lui Roban crede că e prea slăbit pentru a munci. Laure și Gilou merg la casa unui informator ce are legături cu frații Camara.

Episodul 5

Cadavrul unei adolescente este găsit pe un șantier de la Adăpostul Clery. Laure și echipa ei se grăbesc la fața locului, dar ancheta este condusă de polițiștii de la secția din Seine-Saint-Denis, care îi țin la distanță. Conflictul izbucnește între Edelman și Josephine, în timp ce aceștia ocupă poziții opuse. Laure continuă să investigheze violul lui Josephine. Roban îi cere lui Machard ajutor în cazul Camara.

Episodul 6

De ce avea grijă neoficial Mercier de Justine, o fată minoră? Această întrebare îi chinuie pe Laure și pe oamenii ei. Ei se întorc la liceul victimei pentru a interoga colegii de clasă. Vern îi cere ajutorul lui Josephine într-un caz de concediere abuzivă. Josephine face totul ca să se renunțe la acuzațiile de viol. Laure nu poate înțelege această schimbare bruscă de atitudine.

Episodul 7

Deși refuză să depună plângere, Josephine nu vrea să-și lase violatorul să rămână nepedepsit. Beckriche ia în cele din urmă cazul Mercier în serios. El mobilizează întreaga echipă pentru a urmări doi polițiști posibil corupți de la Clery BAC. Între timp, Laure și colegii ei continuă să o caute pe Maria, o colegă de clasă a fetei care a fost găsită moartă la Adăpost. Herville află de la primarul din Clery că unul dintre oamenii lui i-a informat despre raidul dintr-o tabără de romi.

Episodul 8

Frații Camara sunt din nou în vizorul lui Laure. Acum asociată cu firma lui Edelman, Josephine analizează cazul de la Vicii pe care Roban era pe cale să-l închidă. Roban se trezește încolțit. Mai multe indicii îi conduc pe Laure și oamenii ei la o companie chineză care ar putea face legătura între polițiștii corupți de la BAC și frații Camara.

Episodul 9

Cite des Fleurs se pregătește de luptă după moartea juniorului Camara. Înngrijorat că mama lui locuiește acolo, Calvi pune presiune pe Jolers, care încearcă să calmeze lucrurile. Beckriche și Herville sunt chemați la biroul prefectului: el nu vrea ca situația să scape de sub control în Seine-Saint-Denis. Echipa de supraveghere a lui Laure este retrasă la secție. Drissa Camara dă vina pe Jolers și Calvi. Herville încearcă să limiteze revoltele.

Episodul 10

Roban a fost neobișnuit de indulgent în cazul Bodin. Acest lucru se întoarce să-l bântuie când Josephine îl citează pentru a-l forța să dea socoteală pentru acțiunile sale, în public. Chemat și el în instanță, Machard caută o ieșire. Echipa lui Laure crede că a găsit indicii despre locul unde se află Maria. Drissa îl șantajează pe primarul din Clery pentru a face din tabăra Moliere un teren construibil, pe care și-l dorește pentru el.

Episodul 11

Fromentin este supărat de complicitatea evidentă a lui Laure și Gilou, simțindu-se exclus. El vede asta ca pe o trădare, în condițiile în care dăruirea lui față de echipă a făcut-o pe soția sa să-l părăsească și să ia copiii cu ea. Lațul se strânge în jurul lui Gilou, deși Laure a hotărât să-l acopere. Roban este, de asemenea, într-o situație dificilă. Lui Josephine îi vine greu să treacă peste dezamăgire, la audiere.

Episodul 12

Polițiștii corupți sunt arestați, implicați până în gât în cazul Mercier, dar un viciu de procedură ar putea să facă totul să se prăbușească. Echipa lui Laure chestionează un medic care a fost radiat din registrul medical și care e posibil să fi adus pe lume copilul tinerei Justine. În aceeași zi, Laure trebuie să-și ia propriul copil acasă, care poate fi în sfârșit externat din spital.

Spirala crimei - Sezonul 7

Episodul 1

Comisarul de poliție Herville a fost găsit mort într-un restaurant chinezesc din arondismentul 13 din Paris. Gilou trebuie să-i dea vestea lui Laure, care se află într-un centru de recuperare al Poliției. Acum, comandantul secției, Gilou începe să investigheze cu Ali, un tânăr polițist, proaspăt ieșit din pregătire. Ei se găsesc implicați rapid în cazul unei spargeri care a mers prost și pe urmele unui tânăr de 15 ani, Ryan, un delincvent juvenil. Roban află că trebuie să se pensioneze în curând, dar reușește totuși să conducă ancheta în cazul Herville. Așteptând o pistă, Joséphine se luptă cu viața în închisoare.

Episodul 2

Gilou acceptă să lucreze din nou cu Laure. Trebuie să-și găsească locul acum, că Ali și Gilou sunt o echipă. Cel mai important este să-l găsească pe tânărul Ryan și gașca lui. Edelman face tot ce poate pentru a o scoate pe Joséphine din închisoare.

Episodul 3

Ryan nu spune tot adevărul, așa că Roban decide să-l închidă. Rapoartele de la spargere conțin urme de canabis și polițiștii îl leagă de un traficant de droguri dintr-o zonă de locuințe învecinată. Între timp, Laure descoperă că Wang a fost unul dintre informatorii lui Herville. Joséphine se împrietenește cu colega ei de celulă, Lola.

Episodul 4

Pe urmele unui mesager care transportă bani murdari din droguri, Laure ajunge în Aubervilliers, într-un depozit al unui magazin chinezesc. Acolo, Departamentul de Poliție Regională Nord - Est Paris - Direcția a 2-a - descoperă o vastă operațiune de spălare de bani. Laure, încă fragilă, pierde custodia copilului, în favoarea lui Brémont. Audierea lui Joséphine în fața judecătorului reafirmă încarcerarea ei.

Episodul 5

Direcția a 2-a încearcă să descopere rolul lui Fouad în operațiunea de spălare de bani (Fouad este fratele mai mare al lui Ryan). Pentru a înțelege mai bine operațiunea, Beckriche îl cheamă pe Lebrion, fostul său mentor la Brigada de Fraude Financiare. Laure și Gilou îl arestează pe Pierre Solignac, un client care a livrat numerarul, cu riscul de a alerta rețeaua de spălare a banilor. Edelman presează pentru reconstituirea crimei, crezând că o va ajuta pe Joséphine.

Episodul 6

În timp ce operațiunea de spălare a banilor strânge rândurile și Direcția a 2-a trebuie să predea cazul Brigăzii de Combatere a Fraudei Financiare, echipa ocolește procedura pentru a-l identifica pe David Cann, un consilier financiar care este implicat. Acum, ieşită din închisoare, Joséphine lucrează pentru Edelman, care îi prezintă un vechi prieten și client – David Cann.

Episodul 7

După moartea lui Fouad, Direcția a 2-a pierde cazul în fața Brigăzii Criminale, condusă de Brémont. Laure bănuiește că Lebrion a furat un document din dosarul Herville, atunci când cazul era transferat. Ea îl suspectează chiar pe Beckriche că i-a trădat. Joséphine descoperă accidental că Edelman încearcă să o țină în frâu.

Episodul 8

Roban cade într-o capcană întinsă de Joséphine și Edelman și efectuează raiduri pe baza documentelor falsificate. Laure și Gilou descoperă că unul dintre membrii operațiunii de spălare a banilor, Oury, este într-o relație cu mama lui Ryan, Nadia. Beckriche își arată loialitatea dezvăluind minciuna mentorului său, Lebrion. Joséphine părăsește firma de avocatură a lui Edelman, avându-l drept client pe Solignac. Solignac îi oferă un birou și bani care îi vor permite să o apere pe Lola.

Episodul 9

Șantajat în legătură cu documentele falsificate, Roban nu-și mai poate continua ancheta. Laure și Gilou îi dau o mână de ajutor eficientă. De asemenea, reactivează ancheta cazului de spălare de bani, cu o operațiune sub acoperire complet ilegală. La sfatul lui Joséphine, Solignac îi raportează la Afaceri Interne.

Episodul 10

Laure și Gilou se afundă mai adânc în ilegalitate luând banii oferiți de Solignac pentru a-l presa, neștiind că sunt urmăriți de fostul lor coleg, Tintin, care lucrează acum la Afaceri Interne. Laure și Gilou reușesc să semene semințele discordiei în cadrul rețelei de spălare a banilor: cumnatul Oury este răpit. Joséphine încearcă să o apere pe Lola, care face acțiunea dificilă, pentru că nu este dispusă să vorbească despre trecutul ei.

Episodul 11

Investigați de Afaceri Interne, Laure și Gilou se află în arest, dar sunt eliberați din lipsă de probe. Sfâșiat între sentimente și slujbă, Tintin are probleme în a alege tabăra. Eroii noștri au acum dovada, Cann a ordonat uciderea lui Herville și Wang și l-a răpit pe Oury.

Episodul 12

Cann e fugar. Disperat, el îi cere ajutorul lui Edelman, dar Edelman este arestat. Poliția percheziționează clubul de noapte al lui Cann, cu ajutorul lui Joséphine. Ea pare mai puțin cinică, de când a câștigat procesul Lolei și decide să-l ajute pe Edelman. Laure și Gilou sunt pe cale să rezolve cazul, când cariera lor este în primejdie: Afacerile Interne au decis să continue investigațiile.

Spirala crimei - Sezonul 8

Episodul 1

În timp ce Gilou își așteaptă procesul în închisoare, grupul lui Laure este înlăturat din anchetă. Ei fac tot posibilul să obțină un caz deosebit: cel al uciderii unui minor marocan neînsoțit, la Paris, în cartierul Barbès. Comisarul Brémont îl vizitează pe Gilou în închisoare și îi cere să obțină informații despre un vechi infractor pe nume Cisco, și el în închisoare.

Episodul 2

Laure și Ali îl suspectează pe Souleymane, un tânăr imigrant, un apropiat al victimei pe care Josephine decide să-l apere. Cazul este investigat de judecătorul Bourdieu, care este și el responsabil cu cazul lui Gilou; Beckriche va ține legătura cu ea. Între timp, în închisoare, Gilou se împrietenește cu Cisco.

Episodul 3

Echipa își desfășoară ancheta în Barbès, unde se află minori marocani exploatați. Josephine face progrese în apărarea lui Souleymane, dar implicarea ei în caz o face să o neglijeze pe Lola. Gilou face o înțelegere cu Brémont: dacă reușește să se infiltreze în gașca lui Cisco, va fi reintegrat în poliție.

Episodul 4

Laure încalcă interdicția de a-l vedea pe Gilou, care se angajează ca paznic în clubul de noapte al lui Cisco. Acolo, îl întâlnește pe șeful securității, fiul lui Cisco, Titi. Souleymane este răpit. Polițiștii urmăresc cocaina găsită la locul crimei și arestează un „cărăuș” guyanez de droguri pe aeroportul din Orly.

Episodul 5

Josephine este de acord să apere cărăușul, în schimbul eliberării lui Souleymane, care este ținut prizonier de un dealer de cocaină cunoscut sub numele de „Alsacianul”. Echipa lui Laure o urmărește îndeaproape. Edelman o înlocuiește pe Josephine pentru a o reprezenta pe Lola la procesul violatorului ei. Gilou este introdus în gașca lui Cisco, dar Titi e suspicios.

Episodul 6

Laure și Ali identifică „Alsacianul” și se ocupă de un dispozitiv de urmărire care a fost ascuns sub mașina lui de membrii unei bande rivale. Între timp, Gilou își asumă riscuri pentru a-și dovedi loialitatea față de Cisco. El află că banda lui Cisco intenționează să atace una dintre tranzacțiile cu cocaină ale „Alsacianului”. Laure înțelege că există o legătură tulburătoare între bandă și migranții marocani.

Episodul 7

Gilou ajută gașca lui Cisco să facă rost de arme. Laure, care îl supraveghea, îl confruntă. Josephine este mișcată de pledoaria lui Edelman, Lola își recapătă drepturile. Ali, care a aflat că Titi este legătura dintre gașca lui Cisco și minorii marocani, este amenințat de informatorul lui.

Episodul 8

Laure îl informează pe Ali că Gilou s-a infiltrat în gașca lui Cisco. Pentru a-l proteja, vor trebui să încetinească ancheta... dar judecătorul ordonă arestarea lui Titi pentru a-i preleva ADN-ul, iar operațiunea degenerează. Josephine merge în Spania să-l ia pe fratele lui Souleymane, care este blocat acolo.

Episodul 9

Acum, când Joséphine se întoarce la Paris cu Youssouf, Souleymane dispare. Gilou e eliberat de judecătorul Vargas, care a fost implicat în infiltrarea lui Gilou. Acesta, cu ajutorul lui Laure și al foștilor săi colegi, este hotărât să-și ducă misiunea până la capăt și să rezolve ancheta.

Episodul 10

În ziua raziei, o schimbare de ultim moment provoacă haos. Laure face tot ce poate pentru a-l salva pe Gilou, cerând ajutorul lui Edelman. Josephine rezolvă situația, convingând un minor să vorbească, asta ducând la rezolvarea cazului.

În exclusivitate seriale europene multipremiate

Rezervă-ți serile pentru o experiență originală de vizionare pe Focus Sat TV sau vezi oricând în aplicația Focus Sat.

Premii și distincții

 

Globes de Cristal Awards, France 2015 - Câștigător Premiul Globul de cristal, Cel mai bun film sau serial de televiziune - Alexandra Clert, Guy-Patrick Sainderichin

 

International Emmy Awards 2015 - Câștigător Premiul Emmy, Cel mai bun serial dramă - Canal+, Son et Lumière, BBC Four


 

L'Association des Critiques de Séries 2015 - Câștigător Cel mai bun scenariu – Anne Landois; Câștigător Cea mai bună actriță – Caroline Proust

 

Globes de Cristal Awards, France 2018 - Nominalizare Premiul Globul de cristal, Cel mai bun film sau serial de televiziune - Alexandra Clert, Guy-Patrick Sainderichin, Canal+

 

L'Association des Critiques de Séries 2019 - Nominalizare Cel mai bun scenariu - Marine Francou, Sylvie Chanteux, Antonin Martin-Hilbert, Frédéric Balekdjian, Sophie Kovess-Brun, Erwan Augoyard, Anne Rambach, Marine Rambach

 

Globes de Cristal Awards, France 2020 - Nominalizare Premiul Globul de cristal, Cel mai bun serial sau mini-serie - Alexandra Clert, Guy-Patrick Sainderichin, Canal+

 

BAFTA 2016 - Nominalizare Cel mai bun serial producție internațional

 

Globes de Cristal Awards, France 2013 - Nominalizare Premiul Globul de cristal, Cel mai bun film sau serial de televiziune - Alexandra Clert, Guy-Patrick Sainderichin

 

L'Association des Critiques de Séries 2018 - Nominalizari:
Cel mai bun actor Thierry Godard;
Cel mai bun serial – Canal+;
Cea mai bună actriță – Audrey Fleurot;
Cea mai bună actriță – Caroline Proust;
Cel mai bun scenariu – Anne Landois;
Cea mai bună regie – Frédéric Mermoud, Frédéric Jardin

 

TV Online în aplicația Focus Sat

Urmărește pe orice dispozitiv smart conectat la internet, oriunde în Uniunea Europeană

smart-tv

Aplicație Smart TV

Dacă televizorul tău smart este compatibil cu aplicația noastră nativă smart TV, o poți descărca și utiliza direct din meniul televizorului.

telefoon-tablet-serie-kijken

Aplicație mobilă

Pe telefon sau tabletă, oricând vrei și oriunde te-ai afla. Descarcă aplicația Focus Sat pentru IOS sau pentru Android

laptop-serie-kijken

Aplicație web

Conținutul din aplicația Focus Sat – canale TV live și Bibliotecă video la carere - este disponibil din orice browser web.

Logo

© Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Toate drepturile rezervate

Focus Sat este o marcă înregistrată aparținând Canal+ Luxembourg S. à r.l.

Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxemburg | R.C.S. Luxemburg: B 87.905