Despre serial

Genuri: Mister Thriller
Anul lansării: 2019

Descriere:

Ce ar putea fi mai rău decât să fii închis într-o clinică unde nimic nu este ceea ce pare a fi și nimeni nu te crede când spui că ești cine ești? Dar dacă începi să bănuiești că au dreptate? Sanctuary este un thriller psihologic plin de suspans care abordează probleme umane legate de supraviețuire, identitate, încredere și trădare într-o poveste care ne pune întrebarea: În cine te-ai putea transforma pentru a supraviețui?

Helena “Hel” primește o invitație să-și viziteze sora geamănă, Siri, de care este înstrăinată și care se află la un sanatoriu exclusivist situat în decorul idilic al Alpilor italieni. Tensiunea crește curând când Hel refuză cererea lui Siri de ajutor pentru a se ocupa de unele afaceri, schimbând locul cu ea pentru câteva zile.

Spre groaza ei, Hel se trezește a doua zi și o găsește pe Siri plecată. Ea realizează curând că Siri nu se mai întoarce și că sanatoriul este departe de ceea ce poate fi numit un loc de recuperare. Hel realizează că este prinsă într-un coșmar în care nimeni nu este ceea ce par a fi și toată lumea crede că ea este Siri.

Actori:

Josefin Asplund (Helena 'Hel'), Lorenzo Richelmy (Enzo), Barbara Marten (Margot), Felix Garcia Guyer (Raymond), Will Mellor (Redpath), Nathalie Rapti Gomez (Perky), Matthew Modine (Dr. Fisher), Richard Brake (Carol), Marius Bizău (Host Bruno)

Regizori:

Enrico Maria Artale, Óskar Thór Axelsson

Scenariști:

Rachel Flowerday, Charlie Fletcher

SANCTUARUL - Sezonul 1

Episodul 1

Traumatizată de pierderea partenerului ei, Helena (Hel) Brant se ascunde de viață, lucrând în schimbul de noapte la un call center anonim dintr-un oraș din provincie în Suedia. Când geamăna ei de mult înstrăinată Siri o caută să o întrebe dacă o va vizita în Alpii italieni, Hel acceptă această oportunitate de a scăpa de viața ei cenușie – cu speranța că ar putea chiar să se reconstruiască legăturile care au fost arse între ea și geamăna ei pe care nu se poate baza La prima vedere, Himmelstal arată ca un sanatoriu luxos și un cătun alpin pitoresc, dar Helena în curând își dă seama că este de fapt o unitate sigură și că sora ei geamănă are o altă agendă, prin vizita ei. Siri îi oferă un schimb de 24 de ore pentru a-și putea vizita iubitul în Milano. Helena refuză planul lui Siri, dar se trezește și descoperă că Siri a făcut-o oricum.

Episodul 2

Hel se trezește din sedare. Reacția ei inițială de negare se schimbă pe măsură ce începe procesul dureros de a înțelege natura exactă a capcanei în care a căzut - că aceasta este o facilitate pentru studiul psihopaților. Ea este un miel, prins într-o groapă de lei. Dr. Fisher, salută un nou membru al personalului, dr. Kowalska, și îi face turul unității, stabilind regulile și natura locului. El a angajat-o să fie avocatul diavolului în rândul personalului, pentru a-i ține pe toți în siguranță. Ea este desemnată să lucreze sub dr. Silva - care este și terapeutul lui Siri - până când își găsește locul. Între timp, devenind din ce în ce mai panicată de graavitate problemei, Hel încearcă prin toate mijloacele să anunțe pe cineva ce s-a întâmplat cu ea. Kowalska începe prost cu Silva. Când Hel reușește în sfârșit să-i facă să verifice, el îi ia amprentele. Ea e șocată să descopere că de fapt asta demonstreaază că e Siri. Povestea ei că este Hel e considerată o mișcare „tipic Siri”. Ajutorul nu vine...

Episodul 3

Hel a încercat să le spună adevărul. Acum trebuie să găsească o altă modalitate de a supraviețui (și în cele din urmă de a scăpa). Dilema ei este agravată, deoarece a moștenit dușmani periculoși, iubiți ai lui Siri și datorii și obligații care încep să apară. Siri îi e datoare misterioasei apărătoare printre bolnavi (Carol). Ea avea cel puțin două relații romantice, cu Corin și Enzo. Prin intermediul lui Enzo, ea află despre XO, o organizație secretă de evadare, și se hotărăște să-i folosească pentru a o ajuta să iasă. Ea află că și Carol vrea să afle cine sunt XO deoarece se teme de o putere rivală în comunitate. Sesiunile ei cu Silva și Kowalska dezvăluie copilăria ei și rădăcinile propriilor răni. Fisher pare să încurajeze o creștere a rivalității dintre ceilalți doi medici. Încercarea de a face față obligațiilor lui Siri o duce pe Hel la o confruntare cu singurul deținut despre care credea că ar putea-o proteja – până când descoperă că Siri profitase de Carol. Și o va răni, dacă ea nu renunță la contactul cu XO pe care el crede că îl are...

Episodul 4

Hel reușește să scape din confruntarea cu Carol fără a-l trăda pe Enzo (în secret acolitul lui Carol – care lucrează și împotriva lui XO). În încercarea de a o convinge pe Kowalska (și pe ea însăși), că nu e o psihopată, cere să i se dea un test. Silva e reticent să facă asta. Kowalska o face fără aprobarea lui la Fisher – asta dezvăluie adevărata misiune din spatele sanctuarului: el încearcă de fapt să vindece psihopatia – starea „incurabilă”. Hel pornește de-a lungul văii ca să afle dacă e impenetrabilă. Singură în pădure și sigură că este urmărită de minionii lui Carol, ea găsește un băiat local care îi spune că s-a furișat printr-o gaură din gard. Încântați de faptul că există o cale de ieșire și speriați de ce i-ar putea face psihopații băiatului nevinovat, ea aleargă înapoi.

Episodul 5

Hel se trezește, amețită de lovitura subsonică pe care tocmai a primit-o din Zona Morții și legată cu sârmă de cupru în jurul încheieturilor. Tomas este pe cale să o rănească, dar e oprit de Enzo. Amândoi fug când aud gazdele venind, lăsând-o pe Hel la pământ. Într-o sesiune cu Silva unde el investighează copilăria ei, povestea pe care ea i-o spune îi amintește de Hel despre ciocanul care se vedea în fotografia lui Svala bătută. Ea devine convinsă Siri a atacat-o pe Svala și că acum poliția va trebui să investigheze această crimă și își dă seama că, dacă poate găsi ciocanul folosit pentru a o ataca pe Svala, amprentele și probele ADN ar putea fi folosite pentru a-i dovedi nevinovăția. Tomas intră în cabana lui Hel pentru a se răzbuna fiindcă Hel a spus autorităților ce i-a făcut. El e pe cale să o rănească când Carol sosește și intervine, în cele din urmă, cerându-i lui Hel contactul ei din XO. Ea susține că Tomas este contactul ei și că i-a dat harta în care fiecare dintre semne corespunde unui unghi mort al camerei. Multumit cu răspunsul ei, Carol îi spune că are ciocanul și că îl va păstra până când vrea ceva de la ea. Hel e complet sub controlul lui.

Episodul 6

Silva îi cere lui Fisher să dezvăluie care deținuți sunt de fapt cercetătorii secreti, iar el vrea să-i cunoască părerea despre schimbarea recentă a comportamentului lui Siri. Pentru a evita compromiterea ei, Fisher își propune să conducă singur aceste interviuri. Redpath îi spune lui Silva că pe ciocan nu a fost găsit ADN, iar Hel e suspicioasă. Dar știrile pe care le află nu sunt bune. Lucrurile nu puteau sta mai rău. Sesiunea este întreruptă, Hel este informată că sora ei „Helena” a murit într-un incendiu de mașină. Hel este șocată și își dă seama că este blocată. Situația pur și simplu s-a înrăutățit. Hel își dă seama că trebuie să reconsidere planul de evadare al lui Enzo, cu orice preț, pentru a supravietui. Ea pare conștientă că și gelosul Corin o urmărește de departe.

Episodul 7

Margot îi spune cine este: Jane Taylor, psihiatru încadrat ca deţinut. Ea îi spune lui Hel că îi crede povestea. Ele decid să vorbească cu Fisher, prietenul și colegul de multă vreme al lui Jane.

Episodul 8

Hel are în sfârșit pe cineva de partea ei. Margot/Jane merge la Fisher și îi spune că este convinsă că Hel spune adevărul. Fidher se preface că nu este convins, în ciuda tuturor dovezilor pe care i le dezvăluie. Jane încearcă să se asigure că Fisher că ar putea să se bazeze pe greșeala lor. În schimb, el susține că a fost atacat de ea (ca Margot). Apoi îi spune lui Hel că Margot minte. Hel cere să-l întâlnească pe Silva, convinsă că, fiindcă știe parola cercetătorilor încadrați ca bolnavi, o va crede. Cu toate acestea, cuvintele pe care i le spune nu sunt cele pe care Silva le știe, ceea ce o face pe Hel să creadă că face parte din planul lui Fisher. Mai târziu, în biroul lui, el se uită pe internet și descoperă că Hel a spus adevărul. El decide să contacteze poliția locală cu dovezi – dar Fisher și Redpath încearcă să acopere greșeala, iar Silva este în pericol. A doua zi, Hel este șocată să afle de accidentul lui. Deoarece opțiunile ei se epuizează rapid și nu are nimic de pierdut, decide să accepte planul de evadare „kamikaze” al lui Enzo.

În exclusivitate seriale europene multipremiate

Rezervă-ți serile pentru o experiență originală de vizionare pe Focus Sat TV sau vezi oricând în aplicația Focus Sat.

TV Online în aplicația Focus Sat

Urmărește pe orice dispozitiv smart conectat la internet, oriunde în Uniunea Europeană

smart-tv

Aplicație Smart TV

Dacă televizorul tău smart este compatibil cu aplicația noastră nativă smart TV, o poți descărca și utiliza direct din meniul televizorului.

telefoon-tablet-serie-kijken

Aplicație mobilă

Pe telefon sau tabletă, oricând vrei și oriunde te-ai afla. Descarcă aplicația Focus Sat pentru IOS sau pentru Android

laptop-serie-kijken

Aplicație web

Conținutul din aplicația Focus Sat – canale TV live și Bibliotecă video la carere - este disponibil din orice browser web.

Logo

© Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Toate drepturile rezervate

Focus Sat este o marcă înregistrată aparținând Canal+ Luxembourg S. à r.l.

Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxemburg | R.C.S. Luxemburg: B 87.905