Despre serial

Genuri: Dramă Western
Anul lansării: 2023

Descriere:

Vestul Sălbatic, în anii 1860-1870. Sarah și John au fondat New Babylon, un orășel plin de proscriși, femei și bărbați de toate rasele și credințele, în care oricine este binevenit și primit cu brațele deschise.

Bântuit de uciderea familiei sale în urmă cu 7 ani, Django își caută fiica, pentru că e sigur că a supraviețuit. Este șocat să o găsească în New Babylon, unde se pregătește să se mărite cu John. Dar Sarah, care acum are 20 de ani, se teme că Django va pune în pericol comunitatea, deci vrea ca tatăl ei să plece. Convins fiind că orașul e în pericol, Django insistă să rămână și să-și apere fiica, pe care nu vrea să o piardă a doua oară.

Actori:

Matthias Schoenaerts (Django), Nicholas Pinnock (John Ellis), Lisa Vicari (Sarah), Noomi Rapace (Elizabeth), Jyuddah Jaymes (Seymour Ellis), Eric Kole (Phillip Ellis), Benny O. Arthur (Kevin Ellis), Oleksandr Rudynskyy (Spencer Forrest), Cătălin Gheorghe (barman Lotus Bunkhouse), Tiberiu Harsan (Corman Van Dick), Franco Nero (reverend), Aida Economu (soția directorului băncii), Bogdan Farcaș (căpitan confederat), Gabriel Spahiu (omul în frac), Sandu Mihai Gruia (comerciant)

Regizori:

Francesca Comencini, Enrico Maria Artale, David Evans

Scenariști:

Leonardo Fasoli, Maddalena Ravagli

Trailer

Django - Sezonul 1

Episodul 1

Noul Babilon este un oraș sculptat în inima unei zone în care totul pare suspendat, ca și locuitorii săi – oameni diferiți ca orientare sexuală și culoare a pielii. Acest carusel de frică și speranță este condus de fondatorul John Ellis și de viitoarea lui soție, Sarah, o tânără moașă. John are 3 fii (Seymour, Phillip și Kevin). Seymour nu împărtășește ideile tatălui său, este clar în dezacord cu el și respinge relația acestuia cu Sarah, de care el însuși este extrem de îndrăgostit. Orașul este sărăcit, iar oamenii încep să plece. Puținii bani pe care îi au sunt obținuți ine pariurile bărbaților care vin din orașul puritan Elmdale în New Babylon, ca să bea, să se distreze și să parieze în cadrul luptelor corp la corp organizate de John.

Dar în această seară, vistieria New Babylon e golită total: un străin pe nume Django îl învinge pe campionul din oraș. John îi ordonă să plece, dar Django vrea să rămână. Dimineața, o recunoaște pe Sarah în mulțime. John este cât pe ce să-l spânzure pe Django, când Sarah intervine și îl salvează. Django și Sarah se privesc în ochi și – într-o scenă de flashback – aflăm că cei doi sunt tată și fiică, fericiți împreună, la vânătoare. În prezent, e ziua nunții lui Sarah și John, dar Sarah nu își poate spune jurămintele, așa că fuge, călare pe un cal.

Episodul 2

O cunoaștem pe Elizabeth supranumită și Doamna care merge noaptea la un bordel. Deghizată în cowboy, ucide toate prostituatele și clienții, apoi le dă foc. Acasă o așteaptă cineva: Adam, fiul ei orb. Între timp, Sarah se întoarce în New Babylon și descoperă un zăcământ de petrol sub oraș. John și Sarah merg în Elmdale, pentru a cere un împrumut bancar și a cumpăra o sondă petrolieră. Elmdale este exact opusul orășelului New Babylon. Este civilizat, plin de prejudecăți și guvernat de Doamna, care îl urăște profund pe John Ellis. În paralel, Phillip și Kevin îl eliberează pe Django din închisoarea New Babylon în care îl băgaseră și îi cer ajutorul.

Toți trei pleacă spre Elmdale, pentru a-i salva pe John și Sarah. În timp ce ies din bancă, izbucnește un schimb de focuri între John și Sarah și oamenii lui Elizabeth. Django îi salvează viața lui Sarah și – într-o nouă secvență de flashback – vedem că și micuța Sarah a făcut același lucru, în timpul unui atac al indienilor Comanși. În aceeași noapte, Django și frații Ellis merg acasă la directorul băncii și reușesc să fure un sumă mare de bani. Django este convins că așa va câștiga încrederea lui John și i se va permite să rămână în New Babylon. Sarah se opune ideii și îi spune tatălui ei să plece imediat. Django donează toți banii furați de la bancă orașului New Babylon. Așa câștigă încrederea lui John, care îi permite să rămână.

Episodul 3

Când Elizabeth află de jaful bancar, îi masacrează pe potențialii complici ai lui John, orbită de ură. Apoi îi ordonă lui Aaron, unul dintre servitorii ei, să se infiltreze în New Babylon și să strângă informațiile de care are nevoie. În paralel, Django, John, Kevin și Phillip merg la Nagadoches, ca să cumpere o sondă de petrol de la Walter, un prieten de-ai lui John. În timpul călătoriei, campează peste noapte. Django profită de întuneric pentru a încerca să-l omoare pe John, dar când John îi povestește cum a găsit-o pe Sarah în copilărie (fetița fiind singura supraviețuitoare a atacului asupra familiei sale) și că a adoptat-o și a crescut-o ca pe o fiică, Django renunță. John și Django se întâlnesc cu Sarah și Seymour, în Nagadoches.

John negociază prețul sondei de petrol cu Walter și cu partenerul lui de afaceri, Oscar. Elizabeth descoperă totul și, alături de acoliții ei, îi atacă. Atacul se transformă într-o baie de sânge, în timpul căreia prietenul lui John (Walter), își pierde viața. După moartea partenerului său, Oscar cedează și îi vinde sonda. Înapoi în New Babylon, Django reușește să vorbească cu fiica lui, care îi spune din nou că acea Sarah pe care o cunoștea el a murit împreună cu restul familiei lor. Tot ce trebuie el să facă este să plece din oraș.

Episodul 4

Din sondă țâșnește petrol sub ochii locuitorilor din New Babylon. Django are un nou flashback: vedem că familia lui trăiește într-o sărăcie lucie. În prezent, situația este foarte diferită: această bogăție petrolieră trebuie gestionată, Seymour sugerează să o vândă folosind transportul pe apă astfel încât Elizabeth să nu afle nimic. Django decide să-l însoțească. Dar, înainte de a pleca, Sarah îi spune din nou tatălui ei să plece din oraș: dacă John va afla că a luptat de partea Confederaților, îl va omorî. Oamenii lui Elizabeth atacă barca, Django fuge, iar Seymour este capturat. În casa Doamnei, lui Seymour i se face o ofertă: dacă o ajută să scape de John, el va guverna New Babylon în locul tatălui său și în sfârșit s-ar putea căsători cu Sarah.

Seymour nu știe ce să facă. Elizabeth îi face apoi o ofertă lui John: îl va elibera pe Seymour dacă John renunță la New Babylon. În caz contrar, fiul lui va muri. John nu cedează șantajului: crede că Seymour l-a trădat, dezvăluind planurile de a transporta petrolul pe apă. Toată lumea este șocată de această decizie, dar apoi, noaptea, John merge cu Sarah, Phillip, Kevin și Django ca să-l elibereze pe Seymour. Elizabeth îi descoperă în casa ei: o confruntare mexicană este inevitabilă, dar Elizabeth decide – în cele din urmă – să-i lase pe toți să plece. Doamna pare să aibă planuri secrete.

Episodul 5

Seymour are o confruntare aprinsă cu tatăl lui: John știe că ar face orice pentru a o câștiga pe Sarah. În pădure, Elizabeth primește un document de la Aaron. Deodată apare Seymour: l-a urmărit pe Aaron, pentru a opri întâlnirea celor doi. Seymour își îndreaptă pistolul spre Elizabeth, dar aceasta se apropie: știe că nu va putea apăsa niciodată pe trăgaci, pentru că își dorește același lucru ca ea – ca tatăl lui să plece de la conducerea orașului New Babylon. Doamna îi propune din nou să i se alăture. Seymour se întoarce în New Babylon, chinuit: îi spune tatălui său că Aaron este un trădător, dar John îl trimite imediat într-o nouă misiune, pentru a vinde petrol. De fapt, se dovedește că John vrea să-și testeze fiul și misiunea este una falsă, menită doar să verifice dacă vor fi atacați din nou de oamenii lui Elizabeth. Fix asta se întâmplă și Seymour renunță, în sfârșit, la orice legătură cu tatăl său.

În zori, sosește un mandat de arestare pe numele lui John: instanța îl acuză de delapidare deoarece Doamna este proprietarul legitim al terenului pe care a fost construit New Babylon. John îi răspunde că va arăta în instanță un act care dovedește contrariul: tatăl său, care era și tatăl Doamnei, i-a dat lui pământul, înainte de a muri. Elizabeth este convinsă că Aaron i-a adus acel document în pădure, dar a fost o copie: John a ascuns actul original, când a înțeles că are un trădător în oraș. Sarah îl roagă pe Django să meargă cu John, în Elmdale. Consilierul Gress (care îl va apăra pe John în instanță) ajunge în New Babylon. Gress decide să discute cu judecătorul Fourier care este responsabil de caz. Când Django îi aude numele ne dăm seama că îl știe deja. John și Gress stabilesc să se întâlnească la Barney’s Emporium, peste câteva zile. Din păcate, Gress este ucis, înainte de a ajunge acolo.

Episodul 6

Django și John îl așteaptă pe Gress la Barney’s Emporium. Dar în locul lui, apare șeriful care îi anunță că Gress a murit și îi spune lui John să vină cu el. Django rămâne ascuns: după ce pleacă, Django se deghizează și se duce la închisoare, prefăcându-se că este noul avocat al lui John. John este vizitat de Elizabeth, la închisoare: în timp ce vorbesc, vedem flashback-uri din trecutul Doamnei. În paralel, Django ajunge în Elmdale, pentru a se vedea cu judecătorul Fourier. Descoperim că acesta a fost colonelul cu care Django s-a luptat în război.

Django și John îl așteaptă pe Gress la Barney’s Emporium. Dar în locul lui, apare șeriful care îi anunță că Gress a murit și îi spune lui John să vină cu el. Django rămâne ascuns: după ce pleacă, Django se deghizează și se duce la închisoare, prefăcându-se că este noul avocat al lui John. John este vizitat de Elizabeth, la închisoare: în timp ce vorbesc, vedem flashback-uri din trecutul Doamnei. În paralel, Django ajunge în Elmdale, pentru a se vedea cu judecătorul Fourier. Descoperim că acesta a fost colonelul cu care Django s-a luptat în război.

Episodul 7

John și Django se întorc în New Babylon și descoperă că Sarah și-a riscat viața, pentru a-l opri pe Seymour. Django este mândru de ce a făcut fata lui și își dă seama cât de mult îi pasă acesteia de soarta micului oraș. Astfel, se convinge că fiica lui are un loc, o casă, un scop în viață și vrea să o ajute mai mult ca niciodată. John este și el mândru, dar în același timp se gândește la faptul că fiul său a reușit să se furișeze în New Babylon și că ar fi putut s-o fi ucis pe iubita lui Sarah. În cele din urmă, se convinge că New Babylon nu este un loc suficient de sigur și, în loc să folosească încasările din vânzarea petrolului, cumpără arme și fortificații. Deși Django are îndoieli în legătură cu această idee decide să antreneze fiecare cetățean. Sarah asistă la pregătirile militare și este extrem de supărată. Își dă brusc seama că New Babylon nu mai este la fel. Începe să viseze tot mai des la ziua în care familia ei a fost masacrată.

Încearcă să-l convingă pe John că nu procedează bine, dar acesta este decis și îi spune clar că trebuie să se conformeze. Sarah și John se distanțează treptat, iar ea vrea să plece din oraș pentru a cumpăra medicamente și mâncare pentru locuitori. John încearcă să o oprească, convins fiind că, după tot ce s-a întâmplat, este prea periculos să părăsească zona, dar Django intervine prompt și se ceartă cu John. În paralel, Elizabeth a angajat o bandă de criminali, pentru a o răpi pe Sarah. Aceștia sunt conduși de Leonard Bolton, un vechi „prieten” al lui Django. Sarah călărește prin pădure, escortată de Kevin și oamenii săi. Niciunul dintre ei nu știe că Bolton și acoliții lui sunt chiar în spatele lor și se apropie.

Episodul 8

Sarah, Kevin și restul trupei sunt atacați de banda Bolton. Sarah și Kevin sunt singurii care supraviețuiesc. Pentru că aceștia nu se întorc acasă în acea seară Django și John se tem că li s-a întâmplat ceva. Încep să-i caute alături de Phillip și Borowka și în cele din urmă găsesc niște urme care îi duc spre locul în care a avut loc atacul. Găsesc 3 cadavre ale bărbaților care erau cu Kevin. Locul este un carnagiu. Dar nu văd semne că Sarah sau Kevin ar fi fost omorâți și ei. Sarah și Kevin sunt prizonierii bandei lui Bolton, iar Leonard îl trimite pe colegul lui (Saro) la Elizabeth ca să o anunțe că vrea mai mulți bani, acum că i-a capturat pe Sarah și Kevin.

Elizabeth este de acord și spune că va veni în zori să recupereze prizonierii. Django, John, Phillip și Borowka găsesc locul unde sunt ținuți Sarah și Kevin și printr-o manevră spectaculoasă reușesc să-i salveze înainte de a sosi Elizabeth. Django îl omoară pe Leonard, pe care îl știa și alături de care scalpa amerindieni când credea că aceștia i-au ucis familia. John și Django se împacă în sfârșit. Într-o scenă de flashback aflăm mai multe despre relația dintre Django și Leonard Bolton.

Episodul 9

Pentru a sărbători faptul că au salvat-o pe Sarah, John decide să deschidă porțile orașului New Babylon invitându-i pe doritori să participe la Carnavalul Noaptea Spiritelor. Cheltuie bani serioși în timpul pregătirilor pentru că John vrea ca oamenii să fie din nou veseli, să se revadă și, mai ales, vrea ca el și Sarah să alunge fantomele trecutului. Dar Sarah începe să-și amintească de noaptea dureroasă în care l-a cunoscut pe John: noaptea în care familia ei a fost ucisă. Și își dă seama că poate John a fost mai implicat în atac decât a crezut inițial. Sau poate doar i se pare. Poate că este momentul să fie și ea veselă și să sărbătorească alături de ceilalți.

Elizabeth află de sărbătoare și vrea să profite de moment. Ea și acoliții ei vin în New Babylon deghizați purtând măști înfricoșătoare. Toți localnicii se bucură de promisiunile îndeplinite: dansează, beau și se îmbrățișează. Elizabeth dansează cu John fără ca el s-o recunoască. Este un moment de grație în care ea își amintește trecutul lor comun și modul în care s-au iubit, în copilărie, înainte de toate cele întâmplate. Înainte să descopere că sunt frate și soră, copiii aceluiași bărbat care s-a îndrăgostit de mama lui John, care era sclava lui. Apoi, John începe să danseze cu Sarah, iar inima lui Elizabeth este frântă din nou. Ea își pune planul în aplicare: un masacru, acasă la John. Seymour este rănit. Kevin moare. Django îi ucide pe majoritatea oamenilor lui Elizabeth, dar aceasta reușește să scape. Phillip își îmbrățișează fratele, în timp ce acesta moare, și promite că se va răzbuna.

Episodul 10

Phillip merge în Elmdale cu oamenii lui și omoară o familie întreagă de albi. Elizabeth are, în sfârșit, un motiv serios pentru a-și justifica propaganda și adună o armată de voluntari dispuși să distrugă New Babylon în numele Domnului. John știe că New Babylon va fi distrus și își urăște băiatul pentru ce-a făcut. John îl pedepsește violent și toate discuțiile despre masacru o ajută pe Sarah să-și amintească de ce s-a întâmplat de fapt cu familia ei: John îl căuta pe Julian Wright, bărbatul care l-a ucis pe Andrew (băiatul lui cel mare), și când i-a găsit casa lucrurile au scăpat de sub control și au omorât tot ce-au prins. Sarah îl confruntă pe John, iar el recunoaște că a fost orbit de furie și ură și îi spune că o iubește sincer. Sarah nu mai știe ce să creadă. Ea îi spune adevărul tatălui ei care vrea să-l omoare pe John. Între timp Elizabeth ajunge în New Babylon cu o adevărată armată și este pe cale să distrugă orașul.

În bătălia spectaculoasă care are loc John este omorât de Elizabeth, dar în cele din urmă, Doamna este învinsă. Django, Sarah, Phillip și Seymour îl îngroapă pe John Ellis și îl salută pentru ultima oară. Este cel mai solemn eveniment pe care New Babylon l-a găzduit vreodată. În cele din urmă Django decide să plece din New Babylon definitiv: acum este timpul ca Sarah să conducă orașul. Și el nu are ce căuta acolo. Îl vedem ultima dată aflat pe mare. Poate că în sfârșit s-a eliberat de trecutul său întunecat. Elizabeth se întoarce acasă și își amintește de celălalt copil al ei și de momentul în care un „R” a fost marcat pe piciorușul bebelușului.

În exclusivitate seriale europene multipremiate

Rezervă-ți serile pentru o experiență originală de vizionare pe Focus Sat TV sau vezi oricând în aplicația Focus Sat.

TV Online în aplicația Focus Sat

Urmărește pe orice dispozitiv smart conectat la internet, oriunde în Uniunea Europeană

smart-tv

Aplicație Smart TV

Dacă televizorul tău smart este compatibil cu aplicația noastră nativă smart TV, o poți descărca și utiliza direct din meniul televizorului.

telefoon-tablet-serie-kijken

Aplicație mobilă

Pe telefon sau tabletă, oricând vrei și oriunde te-ai afla. Descarcă aplicația Focus Sat pentru IOS sau pentru Android

laptop-serie-kijken

Aplicație web

Conținutul din aplicația Focus Sat – canale TV live și Bibliotecă video la carere - este disponibil din orice browser web.

Logo

© Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Toate drepturile rezervate

Focus Sat este o marcă înregistrată aparținând Canal+ Luxembourg S. à r.l.

Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxemburg | R.C.S. Luxemburg: B 87.905