Despre serial

Genuri: Crimă Dramă
Anul lansării: 2022

Descriere sezon 1:

Sergentului de poliție Timo Harjunpää de la Brigada Omucideri din Helsinki i-ar plăcea să-și petreacă vacanța sa de vară în pace și liniște alături de familie, dar meseria sa neîndurătoare îl urmărește peste tot.

Alături de partenera sa, Onerva Nykänen, Harjupää se confruntă cu întregul spectru al umanității, de la cele mai întunecate subterane ale crimei organizate până la cele mai dramatice cazuri ale unor oameni aflați la nișa socialului, inclusiv bărbați spălați pe creier de propagarea online a ideologiei “celibatului involunatar” (i.e. “incel”), hackeri care sabotează infrastructura societății, tineri criminali înrăiți de mediul în care au crescut sau prostituate sadice.

Actori:

Olga Temonen (Onerva Nykänen), Olli Rahkonen (Timo Harjunpää), Sanna Saarijärvi (Sari Järvelä), Alma Pöysti (Hietanen), Emilia Neuvonen (Kottonen), Robin Svartström (Thurman)

Regizori:

Matti Kinnunen, Hanna Bergholm

Scenariști:

Matti Yrjänä Joensuu, Harri Virtanen,

Trailer

Crime în Helsinki - Sezonul 1

Episodul 1

În zona Munkkiniemi au fost raportate mai multe tentative de viol și agresiuni. Când o femeie este găsită inconștientă în zonă, cazul îi este repartizat lui Harjunpää. Acesta începe să rezolve cazul cu ajutorul noului său partener, Onerva Nykänen, prin interogarea suspecților cu antecedente de infracțiuni similare. În altă parte, un șofer de ambulanță, care visează la faimă și avere în industria jocurilor de noroc, aplică pentru un permis de armă, în timp ce acasă, Harjunpää are discuții cu soția lui despre timpul pe care el îl petrece la serviciu și împărțirea treburilor domestice.

Episodul 2

Un cadavru este găsit după atacul unui pervers din Munkkiniemi și victima sa anterioară se stinge și ea. Harjunpää și Nykänen nu mai au timp să-l prindă pe autor. Apropiindu-se de rezolvarea cazului, primesc un pont despre alt misogin. Șoferul singuratic de ambulanță dă vina pentru problemele sale pe mama și pe sora lui, merge la un psihiatru și face un videoclip pe YouTube în care își dezvăluie mărețul plan. Câte cadavre vor mai fi găsite, înainte ca Harjunpää și Nykänen să găsească autorul?

Episodul 3

Harjunpää și Nykänen sunt repartizați la un caz care implică o victimă a agresiunii ce moare intr-un spital. Ei ajung să urmărească o mașină, furată de doi tineri care o iau pentru o plimbare în centrul Helsinkiului. Unul dintre băieți scapă, dar celălalt pare a fi fiul unui polițist. Presiunile vieții dure de acasă a tinerilor criminali se manifestă și prin alte crime și violențe. Acasă, Elisa, soția lui Harjunpää, începe să vorbească despre un posibil al treilea copil, dar experiențele lui Harjunpää cu lumea violentă și malefică în care copilul ar trebui să crească face ca gândul să fie dificil pentru el.

Episodul 4

Tinerii criminali își continuă drumul violent, pe care unul dintre ei îl vede ca un destin brutal, iar celălalt ca o carieră voluntară către o viață de cap al crimei. Numărul de cadavre crește și e doar o chestiune de timp până când băieții sunt prinși. Unul dintre băieți găsește realitatea vieții și vina acțiunilor sale prea greu de suportat. Soarta familiei unui coleg îi obligă pe Harjunpää și Nykänen să se gândească cum sunt ei înșiși ca părinți și la alegerile lor de viață. Când Harjunpää se întoarce acasă, Elisa are câteva vești pentru el.

Episodul 5

Un milionar de succes ar putea trăi fericit viața visurilor sale în casa lui de lux din Marjaniemi. Dar i-a fost furată identitatea și a devenit o ţintă constantă a răutăților anonime și asta îl conduce la capătul sănătăţii mintale şi îi distruge relația. Harjunpää și Nykänen sunt repartizați cazului care în curând implică un cadavru. De asemenea, trebuie să descopere cum să spargă parolele și să ia în considerare sinceritatea vânzătorilor de bunuri second-hand pe care îi întâlnesc în viața lor privată. În altă parte, tinerii hackeri fac planuri pentru a scăpa de datorii și a obține confortul unei vieți de bogătaș. Iar ei știu cum să realizeze asta.

Episodul 6

Milonarul agresat devine din ce în ce mai paranoic și începe să-i bănuiască pe toți cei din jurul său. Încercând să rezolve cazul, Harjunpää și Nykänen se cufundă adânc în lumea hackerilor și se familiarizează cu defectele securității online. Hărțuirea de către hoții de identitate ajunge la punctul culminant atunci când este primit un mesaj de șantaj, iar milionarul decide să rezolve singur cazul.

Episodul 7

Elisa este internată la spital, iar Harjunpää e devastat. Munca pare cel mai bun mod de a face față, așa că tatăl lui Harjunpää se oferă să îngrijească fetele. Harjunpää are nevoie de ajutor, dar relația lui dificilă cu tatăl său face ca împărțirea casei cu el să fie dificilă. La locul de muncă, Harjunpää și Nykänen investighează un caz cu indicii serioase de misoginism sadic și crime pe bază sexuală. De asemenea, vizităm un salon de masaj condus de bărbați unde poți cumpăra și servicii erotice.

Episodul 8

Starea Elisei se deteriorează și are nevoie de o altă operație. Harjunpää trebuie să se gândească care sunt prioritățile lui în viață, care sunt valorile lui. La locul de muncă, ei găsesc o pistă despre criminal, când Harjunpää și Nykänen descoperă o rețea de prostituție masculină. Numărul de cadavre crește, iar situația devine critică înainte ca întreaga imagine să fie clară. Harjunpää și Nykänen se confruntă din nou cu faptul că maltratarea și abuzul lasă urme adânci, iar în această lume rea există oameni cărora le place cu adevărat să provoace durere și suferință celorlalți.

În exclusivitate seriale europene multipremiate

Rezervă-ți serile pentru o experiență originală de vizionare pe Focus Sat TV sau vezi oricând în aplicația Focus Sat.

TV Online în aplicația Focus Sat

Urmărește pe orice dispozitiv smart conectat la internet, oriunde în Uniunea Europeană

smart-tv

Aplicație Smart TV

Dacă televizorul tău smart este compatibil cu aplicația noastră nativă smart TV, o poți descărca și utiliza direct din meniul televizorului.

telefoon-tablet-serie-kijken

Aplicație mobilă

Pe telefon sau tabletă, oricând vrei și oriunde te-ai afla. Descarcă aplicația Focus Sat pentru IOS sau pentru Android

laptop-serie-kijken

Aplicație web

Conținutul din aplicația Focus Sat – canale TV live și Bibliotecă video la carere - este disponibil din orice browser web.

Logo

© Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Toate drepturile rezervate

Focus Sat este o marcă înregistrată aparținând Canal+ Luxembourg S. à r.l.

Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxemburg | R.C.S. Luxemburg: B 87.905