PlayU.ro | Avancronica "Toate acele lucruri"
Înapoi la blog

PlayU.ro | Avancronica "Toate acele lucruri"

19.12.2022 Recomandări TV

Avancronica PlayU.ro 

Scris de redactia playu.ro

În căutarea timpului pierdut – maraton „Toate acele lucruri” la Focus Sat TV și în Aplicația Focus Sat

„Toate acele lucruri” (2022) este un serial francez, produs de Canal+ Original, în care protagoniștii sunt actrița de origine română Alexandra Maria Lara și celebrul actor francez Jean Reno. Pe data de 24 decembrie, de la ora 20:00, Focus Sat TV difuzează – în premieră – un maraton de Crăciun al tuturor celor 9 episoade ale serialului. În plus, din aceeași dată, producția va fi disponibilă în Aplicația Focus Sat, pentru a putea fi urmărită de oriunde v-ați afla în UE.

Toate acele lucruri

O ecranizare tragi-comică a romanului bestseller omonim, scris de Marc Lévy (în 2008), „Toate acele lucruri” este povestea unei relații dificile între un tată și o fiică. În total, Lévy a scris 22 de romane (traduse și publicate în 49 de limbi) și este cel mai citit autor francez în viață. Printre cărțile care i-au fost ecranizate se numără filmul american „Ca în rai” (2005, cu Reese Witherspoon și Mark Ruffalo), cel francez „Londra, mon amour” (2008), miniseria franceză „Où es-tu?” (2007) și serialul de față.

Toate acele lucruri

Un tată, o fiică și o ultimă șansă

Despre ce este vorba în scenariu? Prin intermediul Focus Sat TV, am vizionat primele 3 episoade ale poveștii și am descoperit că eroina este Julia (Alexandra Maria Lara, cunoscută din „Ultimele zile ale lui Hitler” și „Cititorul”). Aceasta a avut o relație dificilă cu tatăl ei bogat și mereu absent, Michel (Jean Reno, din „Leon” și „Codul lui Da Vinci”). Iar faptul că acesta îi deturnează nunta – pentru că moare și Julia trebuie să se ocupe de înmormântare, astfel încât evenimentul cu 200 de invitați este amânat – nu ajută deloc. În plus, a doua zi, eroina primește un cadou… altfel: un android, care este o replică în mărime naturală a tatălui ei. Acesta e un prototip a cărui baterie va rezista 7 zile, după care „Michel” se va închide automat.

Această surpriză reprezintă intriga poveștii și declanșează o călătorie europeană de zile mari. Având în vedere că logodnicul ei nu e deloc marea ei iubire, Julia lasă totul baltă și ce urmează este o poveste dublă despre regăsirea primei iubiri.

Toate acele lucruri

Un bildungsroman tragi-comic

Ideea centrală a scenariului nu e nouă: conceptul de dublu este un subiect-cheie în romanele și nuvelele fantastice din secolele XIX-XX. Și povestea amintește de primul episod al sezonului 2 din „Black Mirror” (2013, în care Domhnall Gleeson e un android care înlocuiește un soț decedat), episodul 2 al serialul „Solos” (2021, în care Anthony Mackie cumpără o clonă, pentru a nu-și abandona familia, după moartea lui) și filmul „Swan Song” (2021, în care Mahershala Ali trebuie să facă o alegere la fel de imposibilă, pentru a-și pune familia pe primul loc).

Toate acele lucruri

Deosebirea este că serialul francez „Toate acele lucruri” este o dramedie de familie, în care intriga fantastică este doar o ocazie pentru ca aceste personaje interesante să călătorească prin orașe europene frumoase foc (ca Paris, Bruges, Berlin și Madrid) și să se redescopere reciproc, pe traseu. Călătoria în care pornesc cei doi promite a fi un bildungsroman tragi-comic, în care Michel reușește să-i dea peste cap viața fiicei lui chiar și dincolo de mormânt!

Ce cadou poate fi mai frumos, înainte de Crăciun, decât un așa maraton TV? Notați-vă în calendar, pe smartphone: pe 24 decembrie, de la ora 20:00, Focus Sat TV difuzează toate cele 9 episoade ale serialului „Toate acele lucruri”. În plus, pe aceeași dată, producția va fi disponibilă în Aplicația Focus Sat, pentru a putea fi urmărită de oriunde v-ați afla în UE. Vizionare plăcută!