PLAYU.RO | Avancronica serialului Avocatul
Înapoi la blog

PLAYU.RO | Avancronica serialului Avocatul

08.11.2022 Recomandări TV

Avancronica PLAYU.ro 

Scris de PLAYU.ro

 

Nu ratați captivantul serial nordic noir „Avocatul” (din 10 noiembrie, la Focus Sat TV)!

Fanii serialelor nordice (a.k.a. curentul nordic/scandi noir) au motive de bucurie! Din  10 noiembrie Focus Sat TV va difuza – în premieră, în România – serialul „Avocatul”/„Advokaten” (2018-2020), un thriller captivant. Povestea (care are două sezoane a câte 10, respectiv 8 episoade) vine cu un pedigri impresionant: creatorii sunt nume cu greutate, în distribuție regăsim fețe cunoscute din alte seriale nordice, iar subiectul este centrat pe răzbunare, lege, dragostea familială și complexitate morală.

Distribuit pe plan internațional de StudioCanal (a.k.a. Canal+) și difuzat la noi de Focus Sat TV (din 10 noiembrie), serialul este o coproducție Suedia/Finlanda/Franța. Pasionații de seriale se vor delecta cu câte 2 episoade, în fiecare luni și joi, de la ora 21:30, numai la Focus Sat TV. În plus, serialul „Avocatul” va fi disponibil și în Aplicația Focus Sat, de unde îl poți urmări oricând, de oriunde te afli!

Un nou serial nordic noir

Curentul nordic/scandi noir s-a impus pe micile ecrane de prin 2013, când poveștile cu detectivii din ploioasele oraşe Copenhaga sau Malmö au prins bine de tot, atât la publicul scandinav, cât şi la cel din restul lumii. Unele dintre aceste seriale TV suedeze și daneze au avut și remake-uri americane sau britanice (ca „Forbryldesen”/„The Killing”, „Bro(e)n”/„The Bridge” sau „Wallander”).

Cei 3 creatori ai producției „Avocatul” sunt Hans Rosenfeldt (creatorul apreciatelor seriale „Bro(e)n” și „Marcella” și scriitor de ficțiune), Michael Hjorth (scenarist, regizor și scriitor de ficțiune, alături de Rosenfeldt) și Jens Lapidus (scriitor de bestsellere, care a fost ani buni avocat, deci vine la pachet cu o tonă de experiență în domeniul juridic). În plus, Lapidus a scris trilogia literară de succes „Stockholm Noir” (2006-2011), care a fost dublu ecranizată: pe marele ecran, în 2010, 2012 și 2013 (cu Joel Kinnaman – din „The Killing” – în rolul principal) și pe micul ecran, în 2021, în serialul suedez „Snabba Cash” (difuzat de Netflix și ajuns anul acesta la sezonul 2).

Răzbunarea motivează totul

La fel ca în „Bro(e)n” (cel mai popular serial nordic de până acum, care e tot creația lui Hans Rosenfeldt), acțiunea din „Avocatul” are loc și în Danemarca (în Malmö), și în Suedia (în capitala Copenhaga). Cele două orașe sunt legate organic de impresionantul pod care a dat titlul serialului menționat de mai sus, dar și de faptul că au sisteme de justiție compatibile, care le permite avocaților să lucreze de ambele părți ale strâmtorii Øresund.

Între aceste două orașe pendulează acțiunea din poveste, care este centrată pe doi frați: Frank Nordling (Alexander Karim) și sora lui adoptivă, Sara Khalil (Malin Buska). După ce asistă la uciderea brutală a părinților lor, în copilărie, trauma îi marchează profund. În prezent, Frank este un avocat de succes, care se simte vinovat că nu și-a ajutat sora să scape de dependența de heroină. Iar Sara este polițistă (fix la brigada antidrog!) și se chinuie să recapete custodia fiului ei, după divorț.

Pentru a răzbuna moartea părinților lor, cei doi vor să-l distrugă pe Thomas Waldman (Thomas Bo Larsen, pe care îl știm din serialele „Trapped”, „Entrapped” și filmul „Another Round”), liderul interlopilor din Copenhaga. Sara își folosește jobul pentru a aduna informații despre acoliții lui Waldman, iar Frank se angajează la firma de avocatură care îl reprezintă pe mafiot – unde fiica acestuia din urmă este recepționeră. Waldman e un personaj negativ impresionant, care își conduce echipa cu o mână de fier, care pare imposibil de prins sau de ucis și care ancorează solid nevoia de răzbunare a celor doi protagoniști. Iar sezonul 2 vine la pachet cu o răsturnare a situației și promite să țină privitorii în șah până la final.


Pentru a descoperi cum decurge planul de răzbunare al celor doi frați, nu ratați primele două episoade ale serialului „Avocatul”, pe 10 noiembrie, de la ora 21:30, la Focus Sat TV! Serialul va continua în fiecare luni și joi, de la aceeași oră. Nu uita că cele 2 sezoane vor putea fi urmărite oricând și de oriunde te afli, direct în Aplicația Focus Sat!