“Regele Varșoviei”, noua serie Canal+ Original
Înapoi la blog

“Regele Varșoviei”, noua serie Canal+ Original

11.05.2022 Recomandări TV Focus Sat App

Adorat de femei, invidiat și temut de bărbați, “Regele Varșoviei” ți se dezvăluie în premieră și în exclusivitate la Focus Sat TV și în Focus Sat App.

Lasă-te prins în jocurile puterii și în răsturnările de situație dintr-o perioadă memorabilă în istoria națiunii poloneze începând din 12 mai,  în fiecare zi de joi și luni de la ora 22:00!

Bazat pe romanul cu același titlu al lui Szczepan Twardoch, serialul “Regele Varșovieipoartă semnătura celebrului regizor polonez Jan P. Matuszyński care are în palmares 26 de trofee și 22 de nominalizări, iar scenariul este rezultatul colaborării dintre Matuszyński și Twardoch. „Regele Varșoviei” a fost premiat cu statueta Eagle 2021 la categoria „Cel mai bun serial de ficțiune” în cadrul Polish Film Awards.

Varșovia, 1937. Spectrul tot mai mare al fascismului atârnă peste Europa. Mafia evreiască conduce orașul sub mana de fier a gangsterului socialist polonez, Buddy Kaplica. Locotenentul său principal este un boxer evreu, Jakub Szapiro, adorat de femei, invidiat și temut de bărbați. Jakub visează să preia poziția lui Kum și să devină regele Varșoviei, pe care îl consideră orașul său.

Într-o zi, Szapiro ia în grijă un băiat, Moyshe Bernsztajn, în care își vede succesorul. Între timp, frecvența ciocnirilor dintre grupurile de miliție fasciste și muncitorii socialiști este în creștere. Nesocotind amenințarea și aversiunea tot mai mare față de evrei, Jakub intră în conflict cu Andrzej Ziembiński, idolul fasciștilor polonezi.

În același timp, el intră în niște complicații personale cu trei femei care îi pot decide soarta – mama copilului său Emilia, fosta iubită Ryfka și Anna, sora dușmanului său de moarte, care țese propria rețea de intrigi în jurul lui Jakub.

Conspirația politică de la cele mai înalte niveluri de guvernare poate modifica complet soarta Varșoviei și a întregii țări, influențând și imperiul gangsterilor lui Buddy. Bronisław Żwirski, liderul naționaliștilor polonezi plănuiește o lovitură de stat armată. Împreună cu oficialii și militarii însetați de putere, el urmărește o răsturnare sângeroasă a guvernului pentru a începe construirea unui regim fascist.

Cu toate acestea, Buddy Kaplica îi stă în cale. El nu este doar regele gangsterilor din Varșovia, ci și un veteran al luptei poloneze pentru independență având mare influență în cercurile guvernamentale.

Așteptând un semn de la Kaplica mulțimile de muncitori vor ieși în stradă și vor suprima orice tentativă de lovitură de stat. Żwirski știe că trebuie să scape de Buddy Kaplica. În acest scop, el se folosește de doctorul Radziwiłek, asociatul și prietenul lui Kaplica, care vrea să preia controlul asupra gangsterilor din Varșovia. Radziwiłek și Żwirski reușesc să-l aresteze pe Buddy Kaplica. Acum, singurul om care poate preveni o lovitură de stat fascistă și poate elibera Kaplica este Jakub Szapiro.

Decenii mai târziu, bătrânul Moshe Bernsztajn își amintește de aceste evenimente. Locuiește în Tel Aviv împreună cu soția sa, Magda. Moyshe își dă seama că realitatea care îl înconjoară este complet diferită de ceea ce a crezut până atunci. Toate aceste evenimente relatate în serial sunt legate de ceea ce  s-a întâmplat cu adevărat în 1937.

Urmărește Online

În curând la Focus Sat TV și în Focus Sat App

Focus Sat TV continuă seria premierelor originale Canal+ programate în lunile mai și iunie cu următoarele titluri: Posedare (Possessions, 2020), o poveste hipnotizantă, plină de mister, în limba franceză și ebraică, despre o crimă săvârșită de o mireasă în noaptea nunții; Ultimele Pantere (The Last Panthers, 2015) cu legendarul actor Sir John Vincent Hurt, despre o anchetă ce vizează o bandă celebră de hoți de diamante, dar care ajunge să dezvăluie alte probleme profunde ale societății, precum și seria Ani și ani (Years and Years, 2019), o dramă distopică cu Emma Thompson în rolul principal, despre impactul pe care îl va avea în următorii 15 ani evoluția societății și a tehnologiei  asupra unei familii din Manchester.

Canalul Focus Sat TV, aflat pe prima poziție în grila de canale TV, este inclus în toate pachetele TV Satelit Acces, precum și în aplicația Focus Sat cu pachetele TV Online Play TV. Iubitorii de seriale europene de calitate care nu se numără încă printre clienți Focus Sat, pot accesa gratuit timp de 7 zile aplicația Focus Sat. Alături de titlurile menționate mai sus în Biblioteca VOD mai sunt disponibile și alte producții de succes Canal+ precum „Planeta celor singuri”, „Pro și contra” (2 sezoane),  „Paris Police 1900”, „Baron Noir” (3 sezoane), „Pedagogul” (2 sezoane), „ZeroZeroZero”, „Moscow Noir”, „Nox”, „Secretul celor cinci”, „Ai încredere în mine” (2 sezoane), „Ostatici în subteran” și “Ostatici pe apă”.