Noi documentare marca HISTORY
Înapoi la blog

Noi documentare marca HISTORY

05.04.2022 Recomandări TV Focus Sat App Concursuri

Noi documentare marca HISTORY

Acum, Biblioteca video HISTORY din aplicația Focus Sat conține o gamă și mai variată de serii documentare care îți oferă access în unele dintre cele mai ultrasecurizate sedii din America, prezintă povești uimitoare despre automobile istorice, îți arată cum artefacte pierdute sunt transformate în avuții, analizează cele mai credibile dovezi despre extratereştri antici din străvechiul Egipt, explorează mituri emblematice sau relatări paranormale și rapoarte despre OZN-uri.

Aici găsești mai multe informații despre seriile documentare pe care le poți viziona în maraton sau episod cu episod în Biblioteca la cerere HISTORY

 

Statele Unite Ale Americii. Cartea Secretelor

Statele Unite Ale Americii. Cartea Secretelor

Găzduit de vedeta de film și de televiziune Lance Reddick, „Cartea secretelor” este un nou serial ce pune întrebarea: „Cum ar fi să existe o carte care conține secretele cele mai bine păzite ale Americii?” Află răspunsul în cele 10 episoade ale seriei.

Ep. 1 Programul secret spatial

În 2002, Gary MacKinnon a pretins că are dovezi ale unui program spațial secret după accesarea ilegală a computerelor Pentagonului și ale NASA. Oare are America o prezență în spațiu mult mai amplă decât știe publicul?

Ep. 2 Protecția președintelui

SUA au trecut prin patru asasinate de președinți, plus încă două asasinate la un pas de reușită. Dar câte altele au avut loc fără ca publicul să afle?

Ep. 3 Puterea francmasonilor

Se zvonește de mult timp că francmasonii și-ar avea originea în ordinul călugărilor războinici medievali cunoscuți drept Cavaleri Templieri, dar cât de puternică e societatea lor secretă și ce anume nu vor ei ca publicul să știe?

Ep. 4 FBI vs MLK

În 1962, Martin Luther King Jr a criticat FBI-ul condus de Hoover pentru refuzul de a ancheta supremațiștii albi care au ars biserici în Albany, Georgia. Hoover a declarat presei că aceste critici sunt un atac la persoana sa.

Ep. 5 În căutarea relicvelor lui Hitler

Adolf Hitler era foarte preocupat de științele oculte și chiar a stabilit o organizație nazistă cu misiunea secretă de a găsi și a confisca relicvele antice. Dar chiar a ajuns Hitler în posesia acestor obiecte antice?

Ep. 6 Zona 51

În 2013, CIA a declasificat documente care atestă existența unei baze militare în Zona 51. În ciuda declasificării, în 2019, milioane de oameni au răspuns unei invitații de pe internet de a încerca să pătrundă în perimetrul bazei.

Ep. 7 Scenarii apocaliptice

De la „înlocuitorul președintelui” la Centrul de Operațiuni de Urgență din Mount Weather și protocoale FEMA pentru catastrofe, ce planuri are guvernul SUA pentru a face față unor atacuri majore sau evenimente catastrofice?

Ep. 8 Controlul minții

Deși pare un domeniu SF, se cunosc date despre multe programe de control al minții dezvoltate de guverne. Dar e posibil să existe programe de control al minții chiar mai ample despre care publicul nu știe și poate afla despre ele pe Internet?

Ep. 9 Dezvăluiri despre extratereștri

E posibil ca toate guvernele din lume să pregătească omenirea pentru cel mai uimitor eveniment din istoria sa - dezvăluirile oficiale despre contactele extraterestre? Dacă e așa, de ce abia acum și sub ce formă se va face anunțul?

Ep. 10 Pandemii ucigașe

În 2020, COVID-19 a închis efectiv toată populația planetei - iar acum, cea mai importantă problemă de pe glob e cea a pandemiilor ucigașe. Cum au început? E posibil să fie controlate? Ar putea fi COVID-19 precursorul a ceva mai grav?

 

Colecția de la Count's Kustoms

Colecția de la Count's Kustoms

Danny „Contele” Koker este o legendă din Las Vegas care cumpără, restaurează și remodelează mașini clasice și motociclete, apoi le vinde, pentru profit. Fiecare din cele 10 episoade ale acestui sezon prezintă povești uimitoare despre automobile istorice.

Ep.1 Numărătoare inversă

Este o adevărată desfășurare de forțe, când Danny și băieții lui încearcă să refacă un Cadillac Coupe de Ville, model 1961, ca să ducă două mașini la cel mai mare târg auto. Ce părere vor avea specialiștii despre un Caddy model 1961 și un Kellison rar, din 1962?

Ep. 2 Kellison cea mortală

Danny și băieții preiau o mașină americană rară și valoroasă, sperând să o aducă în acest an la convenția SEMA din Las Vegas. Între timp, Shannon încearcă să domesticească o motocicletă Boss Hoss de 500 CP.

Ep. 3 Marele Buick

Un cuplu din Miami apelează la Danny și la echipa Count's Kustom pentru a aduna bani și a informa publicul, în vederea combaterii unei boli foarte rare. Între timp, Ryan și Shannon redau unui Harley-Davidson Panhead din 1954 gloria de odinioară.

Ep. 4 Micul Corvette roșu

Danny găsește mașina perfectă, un Corvette Stingraz din 1966, dar va convinge proprietarul să renunțe la ea? Echipa de la Count's Kustoms duce recenta creație SEMA a lui Danny, un Cadillac Coupe de Ville model '61, la o licitație din Palm Springs.

Ep. 5 Mike devine medieval

Danny îi încredințează lui Horny Mike sarcina de a picta un tablou mural medieval pe o camionetă GMC din '73 și apoi regretă această decizie. Danny găsește o mașină sport proiectată de Carroll Shelby, pe când caută mașina de vis pentru un client.

Ep. 6 Autobuzul magic

Toți pun osul la treabă, când Danny și echipa transformă un autobuz Volkswagen din 1960 într-o mașină pentru plajă de lux. Ryan și Ghetto Bob transformă o Corvette foarte rară din 1963.

Ep. 7 Baterii încărcate

Danny și echipa dau tot ce pot, construind un Dodge Charger 1968 personalizat, suprem, iar Ryan și Shannon împlinesc visul unui tată și al unui fiu, restaurându-le un Harley Davidson Panhead Chopper incredibil din 1959.

Ep. 8 Visând la GTO

Ryan și Ghetto Bob cumpără un Pontiac GTO din '67, dar nu realizează că lui Danny îi e așa de dor de vechiul său GTO, că s-ar putea să-l păstreze pe acesta pentru el! Între timp, mecanicii restaurează la foc continuu un Ford Mustang Fastback din '66.

Ep. 9 Eroi și cai-putere

Danny și băieții lui abia așteaptă să înceapă lucrul la un Ford Mustang din 1964. Dar, pe parcurs, sunt nevoiți să facă reparații pe cât de creative, pe atât de periculoase, pe care nici nu visau să la facă!

Ep. 10 Visul lui Alice Cooper

Legenda rock Alice Cooper vizitează atelierul să petreacă timpul cu amicul rocker Danny din Detroit și aduce un Studebaker Avanti din '63 ca să beneficieze de îmbunătățiri speciale.

 

Pe urmele antichităților

Pe urmele antichităților

În micile orașe și pe toate drumurile lăturalnice din America, comorile așteaptă să fie descoperite. Este nevoie de experți speciali, precum Mike Wolfe și Frank Fritz, care să găsească aceste artefacte pierdute și să transforme vechiturile în avuții.

Sezonul 2018 
Ep. 1 Alege-ți bătălia

Mike și Danielle investighează o casă extravagantă, în stil de ospăț hawaiian și rock, în timp ce Frank și Robbie pun ochii pe o colecție vastă, ascunsă în buncărele fortificate ale unei vechi baze armate.

Ep. 2 Marea căutare

Marea căutare continuă, Mike și Danielle fac eforturi de echipă pentru a-i învinge pe Frank și Robbie pentru dreptul suprem de a se lăuda.

Ep. 3 Duzina de chilipiruri

O băcănie italiană veche de un secol devenită capsulă a timpului are o mașină de livrări de la 1900 și o criptă secretă care-l atrage pe Mike

Sezonul (2019)
Ep. 6 Raiul rock'n-roll

Totul e rock'n-roll când băieții abordează conservarea dificilă a camionetei originale pentru turnee a trupei Aerosmith și Frank caută suveniruri legate de un idol al adolescenței sale.

Ep. 7 Călăreții anticariatelor pierdute

Mike și Danielle se strecoară într-o capsulă a timpului din Pittsburgh, iar Frank și Robbie caută prin obiectele unei ferme întreținute de șase generații, una dintre cele mai vechi din Michigan.

Ep. 8 Ia de-aici!

Camioneta legendară de turneu a trupei Aerosmith e renovată la timp pentru vizita regilor rock'n-roll.

Ep. 9 Nebunul din Michigan

Lângă Detroit, băieții îi fac o vizită lui Clyde și găsesc două dintre cele mai rapide motociclete. Clyde era fan al “Nebunului din Michigan”, legendarul pionier motociclist E.J. Potter.

Ep. 10 Misterioasa doamnă X

Mike și Mefford ”Mecanicul” pleacă în căutarea Doamnei X, un Cadillac legendar din 1929. Capodopera vintage ar fi într-un garaj din Michigan, plin cu automobile Packard de colecție. Dar oare e cu adevărat Madame X?

Ep. 11 Invadatorii spațiali

Mike și Frank vor lumina cerul; cei doi explorează un depozit din Detroit plin cu faruri vechi. Apoi, Frank riscă totul la o partidă de Space Invaders cu miză mare. Mai târziu, în Indiana, cei doi se dau în vânt după o grămadă de piese auto.

Ep. 12 Frank și Brank

În Kentucky, băieții vizitează o colecție uimitoare de mașini vechi. Howard, un maestru al tocmelilor, face afaceri de zeci de ani și, deși negociază dur, e de fapt un veritabil gentleman sudic.

Ep. 13 Camioneta fantastică

Pe o proprietate din Arkansas plină cu mașini vechi, băieții descoperă o comoară de autobuze Volksvagen. Colecția e amenințată de vandali, iar Mike vrea să le salveze pe toate trei.

Ep. 14 Regele Corvette

Având mai multe proiecte decât poate duce, un colecționar sentimental din Arkansas e pregătit să-și subțieze colecția uriașă de mașini, dar trebuie doar să se decidă ce anume vrea să vândă.

Ep. 15 Alabama nu se dezminte

După o viață întreagă de colecționat și restaurat, un cuplu din Alabama deschide ușile hangarului lor de 2.600 mp, plin de mașini pe benzină cu cifră octanică mare, salvate de la fiare vechi.

Ep. 17 Georgia nostalgică

Mike şi Frank pleacă în Georgia, sperând să pună mâna pe o maşină foarte rară şi să o readucă pe autostradă.

Ep. 18 Dublu răsfăţ cu o maşină DeLorean

Pe o proprietate dărăpănată din New Jersey, Mike și Danielle fac o plimbare în stil „Înapoi în Viitor” într-o mașină DeLorean.

Ep. 19 Florida cea ciudată

Într-un oraş ciudat din Florida, cu un trecut strâns legat de carnaval, Mike mizează mult pe comoara afişelor de circ pe care trebuie să o aibă.

Ep. 20 Căutări în California

În munţii din sudul Californiei, băieţii încep să caute comori într-un vechi vagon de serviciu şi dau de o comoară de panouri vechi grozave.

 

Extratereștri antici

Extratereștri antici

Emisiunea "Extratereştri antici" analizează cele mai credibile dovezi despre extratereştri, pe o perioadă de 75.000.000 de ani, pe Terra, din epoca dinozaurilor la străvechiul Egipt, la cerul de deasupra deşertului vestic până în prezent.

Sezonul (2013) 
Ep. 1 Secretele mormintelor

Cum e posibil ca morminte antice din diferite părți ale lumii să fie remarcabil de similare? Adepții teoriei paleoastronauților cred că unele dintre acestea au fost create cu ajutorul extratereștrilor.

Ep. 2 Profeți și profeții

Timp de mii de ani, civilizația umană a fost călăuzită de vorbele și faptele profeților antici, dar cu cine comunicau de fapt acești profeți

Ep. 3 Secretele de la Nazca

Liniile de la Nazca sunt sute de linii gigantice, trasate preț de kilometri întregi printr-un deșert peruvian. E posibil ca acestea să aibă legătură cu o civilizație extraterestră?

Ep. 4 Răpiri ciudate

Cercetătorii explică faptul că întâlnirile cu extratereștrii nu sunt un fenomen modern și se întreabă care sunt motivele pentru care aceștia răpesc ființe umane.

Ep. 5 Monoliții

Ce i-a determinat pe antici să transporte pietre uriașe pentru a construi monumente remarcabil de similare pe întreg globul, din junglele din Costa Rica și până în zonele rurale din Anglia?

Ep. 6 Zeii vikingilor

Zeii venerați de vikingi erau înfricoșători și misterioși. Experții investighează dacă nu cumva acești puternici zei puteau fi vizitatori de pe o altă planetă.

Ep. 7 Moștenirea lui von Daniken

O examinare a controversatelor teorii ale lui Erich von Daniken, care au înflăcărat imaginația lumii și au dat naștere Teoriei Paleoastronauților.

Ep. 8 Împărați, regi și faraoni

Împăraților, regilor și faraonilor antici li se atribuiau adesea puteri, calități și înțelepciune nepământene și mulți erau considerați zei de către cei peste care stăpâneau. Cine au fost acești lideri excepționali?

Ep. 9 Operații extraterestre

Relatări din culturi diferite descriu ființe divine asemenea păsărilor care au adus omenirii cunoștințe medicale avansate acum multe mii de ani. Cine erau acești chirurgi antici?

Ep. 10 Relicve misterioase

În toate colțurile lumii, arheologii au descoperit relicve misterioase venerate de culturile antice timp de mii de ani. Dar ce îi atrage pe oameni la aceste relicve?

Ep. 11 Conspirația lui Satan

Acest episod examinează noi interpretări ale textelor antice, care indică faptul că Satan ar fi putut fi doar un extraterestru și nu o forță nemuritoare a răului.

Ep. 12 Annunaki

Ar putea oare zeii Annunaki să fie mai mult decât o legendă? E posibil ca civilizația umană să fi făcut brusc avansuri uriașe acum 5.000 de ani ca rezultat al prezenței lor pe Pământ?

Ep. 13 Craniile de cristal

Sunt oare craniile de cristal o păcăleală elaborată? Sau se bucură de puteri mari și poate chiar extraterestre? Acest episod examinează poate cele mai controversate dintre artifactele antice.

Ep. 14 Puterea lui trei

Venerația pentru numărul trei datează de mii de ani și poate fi observată și astăzi în artă, arhitectură, știință, literatură și religie. Ce anume continuă să fascineze omenirea la acest număr?

Ep. 15 Magia zeilor

În toată lumea antică, magia a fost folosită în multiple scopuri, de la vindecare la comunicarea cu zeii. Dar chiar a existat magia în vechime, ca mijloc de reproducere a puterii zeilor?

Sezonul 2014
Ep. 1 Extratereștri și insule misterioase

Poveștile despre misterioase insule pierdute, civilizații avansate și tărâmuri paradisiace au fost spuse de marinari în tot decursul istoriei. E oare posibil ca acestea să fie mai mult decât niște mituri ale mateloților cu imaginație?

Ep. 2 Extratereștrii și Arca lui Noe

Poveștile biblice despre Arca lui Noe vorbesc despre un dispozitiv cu puteri divine. Sunt oare acestea simple mituri sau are Chivotul Legământului puteri extraordinare?

Ep. 3 Extratereștrii și misterele munților

Toate civilizațiile antice au privit munții drept cămin sacru al zeilor atotputernici. Dar de ce au împărtășit atâtea culturi diferite credința că există o legătură între munți și ființe care nu aparțin acestei lumi?

Ep. 4 Extratereștrii în America

Sculpturi ciudate în rocă din anul 8.000 î.e.n., apariții inexplicabile în Lumea Nouă și o anomalie înfricoșătoare care afecta Vestul Sălbatic. Să fie oare în trecutul Americii ceva care nu apare în cărțile de istorie?

Ep. 5 Extratereștrii și porțile stelare

Legende din întreaga lume vorbesc despre intrări secrete pe tărâmul zeilor. Au fost oare aceste portaluri - porțile stelare - doar invenții sau mituri sau existau călătoriile interstelare în lumea antică?

Ep. 6 Copiii stelelor

Grecii, egiptenii antici și multe alte culturi au legende despre copii excepționali, odrăsliți de oameni cu zeii. E posibil ca aceste povești să fie mai mult decât niște simple mituri?

Ep. 7 Comorile zeilor

Oare cele mai importante relicve ale lumii antice sunt ascunse deliberat - și protejate de o sursă extraterestră?

Ep. 8 Extratereștrii și Planeta Roșie

Oare fascinația noastră față de planeta Marte se datorează doar culorii roșii a acesteia și vizibilității sale pe cerul nopții? Sau e posibil să existe o legătură extraterestră mai profundă?

Ep. 9 Șamanii

În decursul istoriei, lideri spirituali cunoscuți sub numele de șamani și-au vindecat, protejat și sfătuit oamenii. Dar se dădeau oare doar în spectacol?

Ep. 10 Extratereștri și insecte

E oare posibil ca insectele care au trăit pe Pământ acum sute de milioane de ani să ne ofere o legătură cu ființe extraterestre?

 

Confruntarea zeilor

Confruntarea zeilor

Explorați mituri emblematice, de la legendele care le-au inspirat până la relevanța lor în viața noastră de zi cu zi, pe parcusul celor 10 episoade ale seriei. Dintre miturile prezentate și oamenii din spatele lor amintim: Labirintul Minotaurului, Thor: Zeul tunetului, Zeus, Hercule, Beowulf și Medusa.

Ep. 1 Hercules

Hercule este cunoscut ca unul dintre cei mai influenți semizei, dar descoperiri arheologice recente sugerează că cel mai puternic om al mitologiei a fost inspirat de o persoană reală.

Ep. 2 Medusa

Descoperiți tragedia Medusei, femeia diabolică cu cea mai proastă reputație din mitologia greacă.

Ep. 3 Minotaurul

Minotaurul este un monstru mitologic înspăimântător. O poveste de bestialitate, sacrificiu și luptă.

Ep. 4 Beowulf

Cel mai celebru războinic al vikingilor. Legenda lui Beowulf este povestea supremă a curajului.

Ep. 5 Odiseu: blestemul mării

O aventură eternă, plină de bestii mitologice, zei răzbunători și femei seducătoare fermecătoare.

Ep. 6 Odiseu: răzbunarea războinicului

Odiseu: un periplu de 20 de ani și întoarcerea acasă, pentru a-și recâștiga soția și regatul.

Ep. 7 Hades

Mitul celui mai temut zeu al Greciei antice și al muritorilor care i-au ieșit în cale.

Ep. 8 Zeus

Cel mai puternic zeu duce o bătălie epică împotriva tatălui său, pentru a stăpâni universul.

 

Blestemul Fermei Skinwalker

Blestemul Fermei Skinwalker

De peste 200 de ani, Ferma Skinwalker din Utah a fost locul a sute de relatări paranormale și rapoarte despre OZN-uri. Deși mulți privesc stelele ca să afle dacă există viață extraterestră, un grup de cercetători face opusul: analizează subsolul.

Ep. 1 Săpături

Echipa reîncepe căutarea monumentală a răspunsurilor pe proprietatea de 512 acri, iar excavarea unei gropi misterioase la Homestead Doi conduce la o întâlnire înfricoșătoare.

Ep. 2 Săpat în piatră

Pe măsură ce misterul unei vaci moarte devine tot mai ciudat, un anchetator invitat alertează echipa să vină la un sit nemaiîntâlnit care ar putea deține cheia descoperirii adevărului despre Ferma Skinwalker.

Ep. 3 Experiment cu laser

După ce un anchetator militar dezvăluie raportul tulburător despre fenomenele de la Ferma Skinwalker, echipa face un experiment cu laser care are rezultate uimitoare.

Ep. 4 Nicăieri nu e ca în Homestead Doi

O scanare LIDAR dezvăluie o materie întunecată la Homestead Doi, iar echipa invită un rabin să facă un ritual antic care se crede că dezvăluie portaluri interdimensionale și se ajunge la rezultate înfiorătoare.

Ep. 5 Ferma ripostează

Un experiment termal la Homestead Doi indică mai multe dovezi despre o prezență stranie, iar echipa e deodată afectată în moduri periculoase și șocante.

Ep. 6 Până peste cap

După ce un investigator prezintă echipei dovezi ale unei rețele de caverne misterioase care se află sub fermă, încep să creadă că s-ar putea să existe componente nefirești îngropate prin toată proprietatea.

Ep. 7 Săpături și mistere

În timp ce conduc o operațiune de foraj în Zona Triunghiulară, echipa descoperă nu doar fluctuații periculoase de energie, dar și ceva care ar putea fi de origine extraterestră.

Ep. 8 Revelații șocante

Când echipa folosește bobine Tesla de mare capacitate ca să propage electricitate în solul conductor în mod foarte ciudat de la Ferma Skinwalker, se generează ceea ce ar putea fi cea mai incredibilă întâlnire de până acum.

Ep. 9 Sus pe cer

Echipa lansează rachete de mare precizie în zona aeriană de deasupra Triunghiului și apar brusc fenomene aeriene neidentificate.

Ep. 10 Urmăriți

Membrii echipei investighează Zona Triunghiului la aproape 2 km deasupra fermei, din elicopterul lui Brandon, dar sunt urmăriți de o entitate invizibilă.

 

Documentare VOD, nelimitat în Biblioteca HISTORY

Biblioteca video HISTORY din aplicația Focus Sat este accesibilă nelimitat tuturor clienților TV Satelit și TV Online, iar lista serialelor documentare este actualizată cu noi titluri în mod constant. Biblioteca îți oferă experiența vizionării interactive: poți urmări oricât dorești, oricând și de oriunde.

Descarcă Focus Sat App sau accesează contul tău Focus Sat și vizionezi online documentarele HISTORY de pe orice tip de ecran smart: telefon, tabletă, laptop sau PC, smart TV.

Biblioteca History

 

Focus Sat și HISTORY te invită la concurs

Dacă ești pasionat de documentare marca HISTORY cu siguranță ai aflat despre noul serial transmis la HISTORY CHANNEL și HISTORY HD în zilele de luni: „Mari Evadări cu Morgan Freeman”. Așadar, te invităm să participi la concurs!

Scrie-ne în comentarii la postarea de concurs din 04 aprilie de pe pagina noastră de Facebook răspunsul corect la întrebarea adresată și poți câștiga unul din cele 5 seturi promoționale, oferite de Focus Sat și HISTORY.

Regulamentul este disponibil aici.

Participă la concurs