National Geographic: Topul celor mai vizionate documentare on demand
Înapoi la blog

Topul celor mai vizionate documentare on demand

03.02.2022 Recomandări TV Focus Sat App

Documentare premium din Biblioteca National Geographic

Fie că le-ai vizionat deja în întregime sau numai parțial, fie că acum le descoperi pentru prima dată, dorim să îți prezentăm topul celor mai vizionate serii de documentare premium din anul 2021 disponibile în Biblioteca VOD National Geographic:

1. Ancheta accidentelor aeriene

Ancheta accidentelor aeriene

Experții lucrează neobosiți pentru a reconstitui cele mai devastatoare catastrofe aeriene din lume, analizând înregistrările din cabina piloților și cercetând epavele, având speranța că vor reuși să descopere cauzele care au condus la aceste tragedii.

Iată câteva dintre subiectele abordate în câteva dintre cele 15 episoade ale seriei:

Episodul 31 - Avionul pierdut. Cu destinația Kathmandu, aeronava 311 a liniilor aeriene tailandeze zboară chiar deasupra vârfurilor munților Himalaya când, la 3 400 de metri, se izbește de un pisc îndepărtat. Locul prăbușirii nu se află aproape de ruta inițială de zbor a avionului și nu există date radar care să le ofere informații anchetatorilor unde ar putea fi. După o căutare minuțioasă, aceștia descoperă că aeronava s-a prăbușit în munții de la nord de Kathmandu, un loc cunoscut pentru vârfurile sale periculoase. Anchetatorii lucrează neîncetat să afle cum a ajuns aeronava acolo.

Episodul 37 - Aterizare de urgență. Navigând deasupra insulelor Indoneziei în timpul imprevizibilului sezon ploios, zborul 421 Garuda Indonesia zboară direct în ochiul unei furtuni puternice. Aeronava Boeing 737 este zguduită de turbulențe atât de violente, încât piloții aproape că pierd controlul avionului. Și, când ambele motoare izbucnesc în flăcări, aceștia reușesc una dintre cele mai remarcabile aterizări de urgență din lume. Cei 60 de pasageri și echipajul de la bord, cu o singură excepție, rămân în viață. Pe măsură ce echipajele de salvare încep să scoată epava din râu, anchetatorii indonezieni încep să caute răspunsuri.

Episodul 45 - Fără avertisment. Când un avion turbopropulsor se apropie de un aeroport îndepărtat din Papua, Indonezia, acesta dispare în mod misterios de pe radar. Câteva clipe mai târziu, fumul care se unduiește pe un vârf de munte din apropiere, conduce echipele de salvare către epavă. Deși trei sisteme separate ar fi putut preveni tragedia, le revine anchetatorilor să descopere de ce niciunul nu a făcut-o.

2. Felinele

Felinele

Felinele sunt cele mai feroce creaturi ale naturii, de o frumusețe și forță incredibile dar și prădători nemiloși. De la lei la gheparzi, aceste pisici stăpânesc regatul animalelor, arătând puțină milă față de prada lor.

Episodul 24 - Leopard și hienă: alianță stranie. Uneori, în peisajele neprimitoare ale Africii, supraviețuirea depinde de formarea unor prietenii puțin probabile. După o primă întâlnire explozivă, un singuratic mascul hienă și o femelă leopard își unesc forțele, creând un parteneriat neconvențional de vânătoare, care le aduce beneficii amandurora.

Episodul 27 - Cecil: Destinul unui leu. Un războinic, un tată și un frate loial, leul Cecil a fost ucis cu brutalitate de braconieri, la o partidă ilegală de vânătoare în Zimbabwe. Deși uciderea sa fără sens a stârnit furia tuturor celor care au aflat povestea, povestea lui Cecil, înainte de a deveni simbol postum, merită cunoscută și sărbătorită.

Episodul 29 - Regina tigru din Taru. Urmăriți povestea extraordinară a unui pui orfan care, cu multă hotărâre și determinare, s-a transformat într-o tigroaică formidabilă. Dominând un întreg teritoriu din India centrală, Maya face tot ce poate pentru a-și păstra supremația. Nemiloasă, strategică și invincibilă, Maya își scrie propriile reguli, doborând câinii sălbatici, tigrii rivali și orice i-ar ieși în cale.

 

3. Cosmos

Cosmos

Astrofizicianul de renume mondial Neil deGrasse Tyson pleacă într-o călătorie fără precedent prin cosmos îmbarcându-se pe „Nava imaginației” și abordează 11 subiecte în tot atâtea episoade.

Episodul 14 - Scara spre stele. Astrofizicianul ne conduce într-o călătorie fascinantă despre nașterea cosmosului. Făcând un salt înapoi prin calendarul cosmic, explorăm 14 miliarde de ani de evoluție pe care i-a făcut omenirea ca să poată deveni specia care suntem astăzi. Urmăriți-l pe Neil în timp ce analizează cum descoperirile antice din civilizațiile trecute ne conduc acum să mergem departe, dincolo de limitele imaginației noastre.

Episodul 22 - Magie fără minciuni. Gazda Neil deGrasse Tyson încearcă să dezlege lumea misterioasă și specială a mecanicii cuantice. Vino într-o călătorie de explorare prin cele mai mici interioare ale spațiului, unde lumina poate fi două lucruri contradictorii și un observator nevăzut poate modifica natura realității.

Episodul 24 - Umbrele strămoșilor uitați. Prezentatorul emisiunii ne duce într-o călătorie captivantă unde vedem modul în care potențialul schimbării a împins mereu omenirea înainte. Călătorind prin istoria evoluției vieții pe Pământ, Neil dezvăluie povestea fascinantă prin care unul din cei mai mari monștri ai istoriei a fost pus într-o lumină favorabilă.

 

4. Alaska

Alaska

Ești invitat într-o călătorie remarcabilă în cele mai îndepărtate zone din Alaska și ți se vor dezvălui peisajele uimitoare și fauna extraordinară.

Episodul 3 - Ambuscadă cu elani. Expertul în supraviețuire Les Stroud se află în misiunea de observare a unuia dintre cele mai emblematice animale din Alaska, elanul maiestuos. Les Stroud pătrunde mult în interiorul Alaskăi pentru a urmări strategiile de supraviețuire ale elanilor în perioada premergătoare sezonului de împerechere.

Episodul 11 - Cer ostil. Zburând pe cerul ostil al Alaskăi, vremea capricioasă îi obligă adesea pe piloți să ia decizii extreme într-o fracțiune de secundă. Astăzi, un pilot experimentat trebuie să navigheze printr-un culoar mortal pentru a ajunge la insulele Aleutine, ale căror rezidenți ar fi altfel separați de lumea modernă. Mai târziu, ceața deasă amenință să împiedice încercarea pilotului Dave King de a ridica o echipă de oameni de știință. Între timp, pilotul debutant Veronica trebuie să îndeplinească o riscantă misiune solo de 150 de mile înainte de a-și obține permisul, dar problemele de la aterizare îi pot spulbera eforturile de a trece cursul.

Episodul 13 - Condamnat la bord. A fi pilot în Alaska înseamnă garantat un singur lucru: pericolul nu este niciodată prea departe. În timp ce Dustin lasă un grup faimos de schiori într-un zonă îndepărtată din munți, Don Lee ajută un prieten în misiunea sa romantică strict secretă.

 

5. Comorile pierdute ale Egiptului

Comorile pierdute ale Egiptului

Experții încearcă să descopere noi comori arheologice în Egiptul antic, deschizând morminte pierdute și stând față în față cu mumii vechi de peste 3 000 de ani.
În primul episod, Misterul lui Tutankhamon, al noii serii,. arheologii investighează misterul mormântului mic și simplu al lui Tutankhamon. Domnia sa a fost modelată de tatăl acestuia, un faraon care a condus cea mai mare revoluție din istoria religioasă a Egiptului. Să fi fost această revoluție, împreună cu intriga politică ce a urmat, cauza exilării lui Tutankhamon după moarte într-un mormânt nepotrivit unui faraon?

Dacă dorești să vezi sau revezi, oricând și de oriunde din Europa, cele mai urmărite documentare premium pe parcursul anului 2021, deschide Focus Sat App de pe dispozitivul tău smart și accesează Biblioteca video National Geographic!

Seriile de documentare National Geographic sunt disponibile gratuit și nelimitat tuturor clienților TV Satelit și TV Online. 

Biblioteca National Geographic