Jocurile de iarnă de la Beijing 2022 se văd la TVR și în Focus Sat App
Înapoi la blog

Jocurile de iarnă de la Beijing 2022 se văd la TVR și în Focus Sat App

07.02.2022 Recomandări TV

Cel mai mare eveniment multi-sportiv mondial, disponibil LIVE și în RELUARE cu Focus Sat App

Capitala Chinei este primul oraş care găzduieşte atât Jocurile Olimpice de vară (2008), cât şi Jocurile de iarnă (4-20 februarie 2022).

Jocurile de iarnă din 2022 se desfășoară în trei zone ale Chinei: Beijing, Yanqing și Zhangjiakou.

În centrul Beijingului, capitala Chinei, vor avea loc  sporturile pe gheață, precum și patru evenimente acrobatice: snowboard big air și freestyle ski big air, bărbați și femei. Ceremoniile de deschidere și de închidere vor avea loc la Beijing  pe stadionul „Cuib de pasăre”. Yanqing, o suburbie muntoasă a capitalei Chinei, situată la aproximativ 75 km nord-vest de centrul orașului Beijing, este gazda evenimentelor de schi alpin și alunecare (bob, skeleton și sanie) și va fi, de asemenea, casa satului sportivilor olimpici. Zhangjiakou, situat la aproximativ 180 de kilometri nord-vest de Beijing este gazda celor mai numeroaselor evenimente de schi și snowboard, inclusiv freestyle, cross-country, sărituri cu schiurile, combinată nordică și biatlon.

Sunt programate în total 109 evenimente, constând în următoarele 15 sporturi:

Schi alpin, biatlon, bob, schi fond, curling, patinaj artistic, schi Freestyle, hochei, sanie, combinată nordică, short track, skeleton, sărituri cu schiurile, snowboard, patinaj viteza.

În plus, ediția din 2022 a Jocurilor de iarnă include șapte noi evenimente: monobob pentru femei, Big Air pentru bărbați și femei (schi liber), Snowboard Cross pentru echipe mixte, Aerials pentru echipe mixte, ștafeta short track cu echipe mixte și sărituri cu schiurile pentru echipe mixte.

România este reprezentată la Jocurile de la Beijing de 22 de sportivi.

Așa cum a anunțat Comitetul Olimpic si Sportiv Român, tara noastră este reprezentată la Jocurile de la Beijing printr-un număr de 22 de sportivi, care înscriși la următoarele probe: schi alpin, schi fond, biatlon, bob, skeleton, sanie, sărituri cu schiurile și patinaj viteză.

Proba de schi alpin va beneficia de participarea Mariei Constantin și a lui Alexandru Ştefănescu. La schi fond suntem reprezentați de sportivii: Timea Lorincz, Paul Pepene și Raul Popa. Natalia Ushkina și George Colţea sunt cei calificați pentru proba de biatlon. Proba de bob, poate, cea mai populară printre participantii români, îi numără pe Andreea Grecu, Katharina Wick, Mihai Tentea, Ciprian Daroczi, Raul Dobre si Cristian Radu. La skeleton, unicul reprezentant român este Sebastian Enache, iar Raluca Strămăturaru, Marian Gîtlan, Darius Şerban și Valentin Crețu vor reprezenta România la proba de sanie. Săriturile cu schiurile vor fi executate de următorii sportivi: Daniela Haralambie, Andrei Feldorean  și Daniel Cacina, în timp ce Mihaela Hogaş va concura în cadrul disciplinei patinaj viteză.

Comitetul Olimpic Internațional a anunțat la mijlocul lunii ianuarie că doar spectatorii „selectați” vor avea voie să participe la această ediție a Jocurilor din cauza pandemiei. Niciun fan din afara țării organizatoare nu va avea voie să participe la evenimente și biletele nu sunt oferite publicului larg.

Cu Focus Sat App vezi canalele TVR LIVE sau în reluare timp de 7 zile de la difuzarea emisiunilor, pe orice dispozitiv smart, de oriunde te afli.

Canalele TVR 1 și TVR2 au programat transmiterea live și în reluare a sporturilor și probelor cu participare românească, precum și a celor mai interesante sporturi și finale. Le poți urmări pe TV din confortul casei tale.

În ceea ce privește diferența de fus orar, Beijingul este cu 6 ore înaintea Bucureștiului. Dacă vrei să te asiguri ca nu ratezi o anumită transmisiune, accesează Ghidul TV din aplicație, setează Alerta de vizionare și vei primi o notificare înainte ca emisiunea să înceapă.

Focus Sat App este disponibilă gratuit tuturor clienților TV Satelit și TV Online.

 

Aplicația Focus Sat