Filme nominalizate la Oscar
Înapoi la blog

Filme nominalizate la Oscar

21.02.2022 Recomandări TV

Pe lista filmelor cu șanse să obțină premii Oscar se numără 5 producții care cumulează nu mai puțin de 44 nominalizări

Pe lista filmelor favorite se numără “Power of the Dog / În ghearele câinilor” cu  12 nominalizări, urmat de „Dune” (10 nominalizări), „Belfast” (9 nominalizări), „West Side Story / Poveste din cartierul de vest” (7 nominalizări) și „The Williams Method  / Regele Richard: Crescând campioni” (6 nominalizări).

Filmele nominalizate pentru cea de-a 94-a ediție a premiilor Oscar au fost anunțate în cadrul unei prezentări online transmise de către actorii Tracee Ellis Ross şi Leslie Jordan. Gala de decernare a premiilor va avea loc pe 27 martie 2022, în noaptea de duminică spre luni, la Dolby Theatre din Hollywood.

Printre actorii și actrițele nominalizate la premiile Oscar 2022, există și câteva surprize. Benedict Cumberbatch, Andrew Garfield, Will Smith și Javier Bardem sunt citați pentru interpretarea masculină, în timp ce Olivia Colman, Jessica Chastain, Kristen Stewart, Nicole Kidman și Penelope Cruz concurează pe partea feminină. Mai jos, regăsiți cele mai notabile nominalizări pentru ceremonia din acest an a premiilor Oscar.

Filmul lui Jane Campion, “The Power of the Dog”, conduce detașat în nominalizările la Oscar anul acesta, cu nu mai puțin de 12 nominalizări în total. Se regăsește la categoriile “Cel mai bun film”, „Cel mai bun actor” (Benedict Cumberbatch), “Cel mai bun actor într-un rol secundar” (Jesse Plemons și Kodi Smit-McPhee), “Cea mai bună actriță într-un rol secundar” (Kirsten Dunst), “Cel mai bun regizor”, “Cel mai bun scenariu adaptat”, “Cea mai bună fotografie”, “Cel mai bun montaj”, “Cel mai bun sunet”, “Cele mai bune decoruri” și nu în cele din urmă, “Cea mai bună muzică originală”.

Adaptarea lung-metrajului lui Franck Herbert „Dune”, de către Denis Villeneuve, a încântat ​​vizibil Academia Oscar, care a nominalizat-o la 10 categorii diferite: “Cel mai bun film”, “Cel mai bun scenariu adaptat”, “Cea mai bună fotografie”, “Cel mai bun montaj”, “Cel mai bun sunet”, “Cele mai bune decoruri”, “Cea mai bună muzică originală”, “Cel mai bun scenariu”, “Cele mai bune coafuri și machiaje”, “Cele mai bune costume” si “Cele mai bune efecte speciale”.

Remake-ul muzical “West Side Story” al lui Steven Spielberg este nominalizat la următoarele categorii: “Cel mai bun film”, “Cea mai bună actriță în rol secundar”, pentru Ariana DeBose, “Cea mai bună regie”, “Cea mai bună fotografie”, “Cel mai bun sunet”, “Cel mai bun decor” și “Cel mai bun design de costume”.

Belfast”, filmul semi-autobiografic de Kenneth Branagh, este nominalizat de șase ori la Oscar 2022, la categoriile “Cel mai bun film”, “Cel mai bun actor într-un rol secundar”, pentru Ciaran Hinds, “Cea mai bună actriță într-un rol secundar”, pentru Judi Dench, “Cea mai bună regie”, “Cel mai bun scenariu original”, “Cel mai bun sunet" și "Cel mai bun cântec original”, pentru "Down to Joy”.

Șase nominalizări acumulează filmul “The Williams Method” la Oscar 2022! Se regăsește la categoriile “Cel mai bun film”, “Cel mai bun actor”, pentru Will Smith, “Cea mai bună actriță în rol secundar”, pentru Aunjanue Ellis, “Cel mai bun scenariu original”, “Cel mai bun montaj” și “Cea mai bună melodie originală”, pentru titlul “Be Alive”.

Îl găsim pe “Encanto”, cel mai recent de la studiourile de animație Disney, la trei categorii ale Oscarurilor 2022: “Cel mai bun film de animație”, “Cea mai bună muzică originală” și “Cea mai bună melodie originală”, pentru titlul “Dos Oruguitas”.

O senzație de sfârșit de an 2021, “Don't Look Up” este nominalizat de patru ori la Oscar 2022 la categoriile “Cel mai bun film”, “Cel mai bun scenariu original”, “Cel mai bun montaj” și “Cea mai bună muzică originală”.

Cea mai recentă parte din saga “James Bond”, cu Daniel Craig, are trei nominalizări la Oscar, mai întâi cu piesa lui Billie Eillish “No Time To Die”, pentru “Cel mai bun cântec original”, “Cel mai bun sunet” și apoi la categoria “Cele mai bune efecte speciale”.

Debutul regizoral al lui Maggie Gyllenhaal, “The Lost Daughter”, care a câștigat deja cel mai bun scenariu la Festivalul de Film de la Veneția, a strâns trei nominalizări la Oscar: “Cea mai bună actriță”, pentru Olivia Colman, “Cea mai bună actriță în rol secundar”, pentru Jessie Buckley, precum și la categoria “Cel mai bun scenariu adaptat”.

Cel mai recent film al lui Guillermo del Toro, “Nightmare Alley”, este nominalizat de patru ori la Oscar 2022, la categoriile “Cel mai bun film”, “Cea mai bună fotografie”, “Cel mai bun decor” și “Cel mai bun design de costume”.

Filmul japonez „Drive my car” este citat de patru ori în nominalizările la Oscar. Adaptat dintr-un fragment din opera lui Haruki Murakami, filmul apare la categoriile „Cel mai bun film”, „Cea mai bună regie”, „Cel mai bun scenariu adaptat” și „Cel mai bun film străin”.

Remake american după “La Famille Bélier”, filmul “Coda” a fost nominalizat de trei ori la Oscar la categoriile “Cel mai bun film”, “Cel mai bun actor într-un rol secundar”, pentru Troy Kotsur, și “Cel mai bun scenariu adaptat”.

Cel mai recent film al lui Paul Thomas Anderson, “Licorice Pizza”, a strâns trei nominalizări la Oscar pentru “Cel mai bun film”, “Cea mai bună regie” și “Cel mai bun scenariu original”.

Being the Ricardos” avându-i pe Javier Bardem și pe Nicole Kidman în rolurile principale, este nominalizat la trei categorii: “Cel mai bun actor”, pentru Javier Bardem, “Cea mai bună actriță”, pentru Nicole Kidman și “Cel mai bun actor în rol secundar”, pentru J.K. Simmons.

Noua adaptare a clasicului lui Shakespeare, “Tragedia lui Macbeth”, îl are în rolul principal pe Denzel Washington, prezent cu o nominalizare la categoria “Cel mai bun actor”. Filmul a mai avut alte două citări la categoriile “Cea mai bună fotografie” și “Cel mai bun decor”.

Filmul “Cruella”, produs de studiourile Disney, se regăsește de două ori între filmele nominalizate la Oscar 2022, la categoriile “Cele mai bune coafuri și machiaje”, precum și “Cele mai bune costume”.

Tick, Tick... Boom!”, filmul lui Lin-Manuel Miranda dedicat compozitorului Jonathan Larson, a fost întâmpinat cu două nominalizări la Oscar, la categoriile “Cel mai bun actor”, pentru Andrew Garfield, și “Cel mai bun montaj”.

Filmul biografic “The Eyes of Tammy Faye”, având-o ca protagonistă pe Jessica Chastain, este nominalizat de două ori la Oscar, la categoriile “Cea mai bună actriță”, pentru Jessica Chastain, și “Cele mai bune coafuri și machiaje”.

Filmul norvegian “Julie (în 12 capitole)” este de două ori pe lista nominalizărilor la Oscar 2022, pentru cel mai bun scenariu original și cel mai bun film străin. Actrița principală, Renate Reinsve, a primit premiul pentru interpretare feminină la Festivalul de Film “Cannes 2021”.

Cel mai recent film al lui Pedro Almodovar,  “Madres Paralelas” a strâns două nominalizări la premiile Oscar, la categoriile “Cea mai bună actriță” pentru Penélope Cruz, și “Cea mai bună muzică originală”.

Campion de Box Office în 2021, “Spider-Man No Way Home” este nominalizat la o singură categorie anul acesta la Oscar, cea pentru “Cele mai bune efecte speciale”.

Filmul biografic dedicat Prințesei Diana de către Pablo Larraín, “Spencer” a fost menționat o singură dată de Academia Oscarurilor. Actrița principală, Kristen Stewart, apare în categoria “Cea mai bună actriță”.

Casa Gucci” a lui Ridley Scott a primit o singură nominalizare la Oscar, pentru “Cele mai bune coafuri și machiaje”.

Filmul “Regele Richard: Crescând campioni” este disponibil pe HBO GO

Regele Richard: Crescând campioni

Inspirat din realitate, filmul prezintă călătoria lui Richard Williams, un tată hotărât, care a jucat un rol esențial în creșterea a două dintre cele mai talentate atlete din toate timpurile, care vor schimba lumea tenisului pentru totdeauna. Will Smith, de două ori nominalizat la premiile Oscar, îl interpretează pe Richard. Împins de la spate de o viziune clară a viitorului lor și folosind metode neconvenționale, Richard are un plan care o să le ducă pe Venus și Serena Williams de pe străzile din Compton, California, direct pe scena globală, ca legende. Filmul emoționant arată puterea familiei, a perseverenței și a credinței de neclintit, ca mod de a realiza imposibilul și de a avea un impact asupra lumii. Regia este semnată de Reinaldo Marcus Green, iar din distribuție fac parte: Will Smith, Aunjanue Ellis, Sanjyya Sidney, Live Schreiber, Demi Singleton, Jon Bernthal și Dylan Mcdermott.

Pe HBO GO poți viziona cele mai bune filme și seriale online oricând și de oriunde te afli. O poți accesa de pe orice tip de dispozitiv smart, chiar și de pe două dispozitive simultan, folosind același cont de utilizator.

HBO GO este disponibil gratuit clienților TV Satelit care au activ pachetul Acces Max sau extra opțiunea MAXPAK și clienților TV Online care au activ pachetul Play TV Extra.

Pentru a accesa pentru prima dată HBO GO din browser (de pe calculator) este necesar să îți creezi un cont de utilizator pe www.hbogo.ro. Dacă vrei să urmărești conținutul video de pe tabletă sau telefon este necesar să descarci aplicația din App Store sau Google Play, îți creezi cont de utilizator dacă nu ai deja sau te autentifici în cel existent. Pentru a viziona pe Smart TV descarci aplicația HBO GO pe TV după ce ai accesat-o anterior din browser sau de pe un dispozitiv mobil.