Cronica Cinemagia "Planeta celor singuri"
Înapoi la blog

Cronica Cinemagia "Planeta celor singuri"

11.02.2022 Recomandări TV

Cronica Cinemagia

Scris de Ștefan Dobroiu

 

Serialul producţie Canal+ Polonia explorează în opt episoade în câte feluri ne putem îndrăgosti

Dragostea este fără îndoială cel mai râvnit sentiment şi poate cel mai fragil. Ca să nu mai spunem că ne scoate din matcă (şi din minţi, adesea), ne face să ne simţim vulnerabili şi, uneori, ne obligă să ne punem sufletul pe tavă. Şi, după miile de filme şi seriale dedicate acestui sentiment, se mai poate spune ceva nou despre dragoste? Serialul-antologie producţie Canal+ Polonia Planeta celor singuri: Opt povestiri insistă să arate că da.

Lansat în ţara de baştină anul trecut, Planeta celor singuri explorează în fiecare episod provocările din viaţa unui cuplu sau ce se întâmplă atunci când cineva îşi încearcă norocul pe o aplicaţie, Planeta celor singuri. Tonul modern şi jucăuş şi poveştile convingătoare te-ar putea captiva sau poate chiar învăţa ceva nou despre dragoste şi cum să o obţii. Noi am văzut trei dintre cele opt episoade şi ne-au plăcut toate.

De exemplu în primul episod, Klara, o femeie de afaceri trecută de prima tinereţe, are un şoc atunci când soţul o anunţă pe neaşteptate că vrea să fie... liber. Fiul lor tocmai a plecat la facultate, aşa că de ce să se mai chinuie amândoi într-o căsnicie pe butuci? Dar Klara are o soluţie să-i bage minţile în cap soţului: îşi găseşte un tânăr şi chipeş antrenor de tenis pe aplicaţia Planeta celor singuri şi unde să fie cel mai bun loc să lanseze ghiuleaua geloziei dacă nu la reuniunea de liceu unde va fi prezent şi soţul ei? Doar că rezultatul va fi diferit de ceea ce aştepta Klara...

Iar episodul doi vine cu una dintre cele mai imprevizibile surprize pe care le-am avut într-un serial în ultimii ani. În centrul atenţiei este Kasia, o tânără care se întâlneşte cu Rafal, un tip găsit pe aplicaţia Planeta celor singuri şi cu care are o chimie desăvârşită. După o noapte petrecută împreună, Kasia se duce la nunta fratelui ei, iar aici va avea o surpriză de proporţii şi va fi nevoită să dea de cap unei dileme dificile pentru oricine.

Probabil că în zilele noastre nu mai e cineva care să nu fi încercat măcar o dată o aplicaţie de dating. Şi cine a făcut-o ştie că pentru fiecare experienţă plăcută sunt mari şanse să fi trecut prin cel puţin zece neplăcute. Ghinioniştilor le va plăcea cu siguranţă episodul al treilea, în care o tânără chimistă se satură să descopere după săptămâni şi chiar luni că noul ei partener e un nemernic, prin urmare ticluieşte un test care să facă bărbaţii să-şi dea arama pe faţă încă de la prima întâlnire. Evident, testul se va întoarce împotriva ei exact când nu trebuie...

Alte episoade explorează ce se poate întâmpla atunci când fata cu care te vezi prima oară are o afecţiune neurologică sau când trebuie să baţi sute de kilometri ca să o întâlneşti pe cea care ţi-a furat inima online. Sau când o întâlnire se sfârşeşte la secţia de poliţie. Într-un episod dragostea apare la vârsta de 70 de ani, iar în altul un eşec în afaceri este uitat datorită unei întâlniri providenţiale.

 

Focus Sat TV este disponibil gratuit pentru toți clienții Focus Sat, fiind inclus în toate pachetele TV satelit Acces, precum și în aplicația Focus Sat cu pachetele TV online Play TV. Iubitorii de seriale europene de calitate care nu sunt clienți Focus Sat pot accesa gratuit timp de 7 zile aplicația Focus Sat. Titlurile disponibile în biblioteca VOD sunt producții de succes Canal+ precum Pro și contra (2 sezoane), Paris Police 1900, Baron Noir (3 sezoane), Pedagogul (2 sezoane), ZeroZeroZero, Moscow Noir, Nox, Secretul celor cinci, Ai încredere în mine (2 sezoane).

VEZI ONLINE