Vezi Jocurile Olimpice de la Tokyo online
Înapoi la blog

Vezi Jocurile Olimpice de la Tokyo, de azi la Focus Sat

23.07.2021

După o amânare din cauza pandemiei coronavirusului, Jocurile Olimpice din 2020 au deschiderea astăzi, de la 14:00, la TVR 1. Și vor fi epice!

Cele două săptămâni de sport te vor ține în fața televizorului, pe TVR 1. Canalele TVR sunt disponibile în toate pachetele TV satelit Acces, precum și online, pachetele Play TV.

Delegația română va cuprinde peste 100 de sportivi, 9 rezerve și nu mai puțin de 40 de antrenori.

Purtătorii de drapel ai echipei României la Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost desemnați canotoarea Mădălina Bereş şi înotătorul Robert Glinţă, a anunţat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. Mădălina Bereş este medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 şi campioană mondială cu barca de 8+1 a României, în timp ce Robert Glinţă este primul înotător din România care a reuşit să câştige aur la Campionatele Europene şi a fost primul sportiv calificat la JO de la Tokyo.

Fanii sportului îl vor urmări cu atenție pe David Popovici, care la doar 16 ani este unul dintre cei mai promițători înotători din întreaga lume. Cu două săptămani înainte de startul Tokyo 2020, la Campionatele Europene rezervate juniorilor de la Roma, a câştigat titlul mondial la 100 metri liber cu un nou record mondial la juniori (47:30) care a reprezentat şi cel mai bun timp al anului, inclusiv la seniori. Câteva zile mai târziu, tot cu record mondial s-a calificat în semifinalele probei de 200 m liber. 

Robert Glință, la 24 de ani, a reușit o performanță incredibilă pentru România. La Campionatele Europene de la Budapesta de anul acesta, el a obținut primul titlu european de seniori pentru România după 17 ani, în proba de 200 de metri spate. Glință a participat și la Olimpiada de la Rio din 2016, unde a ieșit ultimul în proba de 200 de metri spate. 

O favorită la medalia olimpică va fi și Ana Maria Popescu, cunoscută ca Ana Maria Branză înainte de căsătorie, care a reușit să cucerească o medalie de aur, alături de echipa de spadă a Romaniei la Rio 2016, și o medalie de argint la Beijing 2008, la spadă individual.

Marian Dragulescu va dori să obțină singura medalie care îi lipsește la Jocurile Olimpice, mai exact medalia de aur. La aceeași disciplină, una dintre favoritele la medalii este și Larisa Iordache, care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a ocupat al doilea loc calificant la proba de individual compus, la Campionatul European din Basel. Gimnasta a mai participat la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, când a urcat pe treapta a treia a podiumului olimpic alături de echipa Romaniei.

Canotajul are cel mai mare număr de sportivi din delegaţia României prezentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo: 9 echipaje, formate din 36 sportivi + 2 rezerve. Simona Radiș și Ancuța Bodnar la dublu vâsle au câştigat a treia serie a calificărilor, urmând să evolueze în semifinale, pe 26 iulie. 

Atleții români vor concura la vor concura la 17 discipline - atletism, baschet 3×3, box, canotaj, ciclism, fotbal, gimnastică, nataţie, canoe, judo, lupte, scrimă, tenis, tenis de masă, tir sportiv, tir cu arcul şi triatlon.

Nu uita că ai acces imediat la toate posturile TV preferate direct din aplicația Focus Sat. Te poți bucura oriunde și oricând de programele pe care nu vrei să le ratezi! Dacă nu ești client, poți testa aplicația Focus Sat timp de 7 zile gratuit, activând unul din pachetele Play TV sau Play TV Extra

Încearcă gratuit Play TV