Totul despre televiziunea online
Înapoi la blog

Totul despre televiziunea online

28.01.2021

Tehnologia avansată a dus la un nou mod de a experimenta televiziunea - mai rapid, mai accesibil, mai simplu. Practic, ai nevoie doar de acces la internet pentru a te bucura de programele tv preferate.

TV online: fără antenă, cabluri sau instalare

Modul în care ne uităm la televizor se schimbă. Apariția internetului și, cel mai important, a conexiunilor de mare viteză fac din urmăritul programelor TV o experiență mai simplă ca niciodată și în același timp complet diferită față de modul în care eram obișnuiți să ne uităm la televizor. Vizionarea unui program TV într-un anumit interval orar începe să fie o experiență demodată, astfel încât tot mai mulți se orientează către noi platforme ce oferă acces instant la emisiuni, documentare, seriale sau filme. Contează mai puțin când este programată o emisiune sau un film, pe care uneori din diverse motive nu le poți prinde. Tot ce contează este că în prezent îți poți selecta conținutul, și mai ales momentele în care ai timp și poți să urmărești ce îți place.

Avantajul principal al televiziunii online în fața televiziunii tradiționale prin cablu este că oferă acces live pe o platformă majoră, la doar câteva click-uri distanță, fără să trebuiască să instalezi antena și fără să ai nevoie de un receptor sau decodor satelit. Practic, conținutul este disponibil oricând pe orice dispozitiv smart: telefon, tabletă, laptop sau smart TV. Vizionarea nu este limitată de un program prestabilit, așa cum se întâmplă în cazul televiziunii convenționale. Nu trebuie să mai aștepți să se termine reclamele, sau să se întrerupă filmul în cel mai palpitant moment. Mai mult decât atât, poți reporni sau viziona din nou programele favorite sau le poți înregistra, fără nicio dificultate.

Care este așadar diferența dintre TV online, TV live, IPTV, OTT și aplicațiile TV?

Odată cu schimbările în utilizarea televizorului provocate de dezvoltarea internetului au apărut și alternativele, fiecare prezentând avantaje și dezavantaje proprii. În același timp piața de oferte de servicii de televiziune s-a îmbogățit cu mai mulți termeni a căror semnificație o găsiți mai jos.

Live TV - este pur și simplu opțiunea pe care marea majoritatea a posturilor de televiziune locale, naționale sau internaționale o pun la dispoziția utilizatorilor. Live TV oferă acces la emisiunile difuzate live direct de pe paginile de internet proprii ale canalelor de televiziune. Deși o soluție bună când dorești să vezi o anumită emisiune, dezavantajul major al acestei alternative este că trebuie să vizitezi fiecare pagină website a televiziunii unde se difuzează programul, iar de multe ori conținutul nu este optimizat pentru o experiență bună pe mobil.

IPTV (Internet Provider Television - televiziune pe baza de IP) - este serviciul de transmitere a imaginilor și sunetelor prin într-o rețea pe baza tehnologiei IP. Dezavantajul este că această soluție implică existența unui set-top box (decodor, receptor sau receiver - incorect denumit adesea risaivar). De asemenea, pentru ca soluția să fie legală iar conținutul licențiat, acest tip de televiziune online presupune un abonament lunar. Serviciile de IPTV free sunt de cele mai multe ori în zona gri sau neagră a economiei, nefiind recomandată utilizarea acestora. În plus, viteza Internetului trebuie să fie suficient de mare pentru a evita blocările temporare (buffering-ul).

OTT (Over The Top) - este un serviciu care permite transmiterea de conținut media direct către utilizatorii finali prin intermediul Internetului, dar fără a fi nevoie de o rețea ca în cazul IPTV. Majoritatea distribuitorilor tradiționali de televiziune s-au orientat către acest segment, care adesea este oferit fie gratuit abonaților de televiziune prin cablu sau satelit, fie de sine stătător. Focus

Un avantaj major al serviciilor de tip OTT este că abonamentul are de cele mai multe ori un preț mai mic decât cel de televiziune prin cablu și nu necesită contract, instalare sau orice fel de echipament necesar, ci doar un dispozitiv smart și conexiune la Internet.

Unele dintre aceste aplicații OTT sunt simple platforme de streaming, iar cele mai dezvoltate oferă interesante funcții suplimentare (precum Restart & Replay) și de asemenea integrare cu platforme de VOD (Video On Demand), care permit utilizatorului final să își aleagă oricând dorește orice titlu din bibliotecă și să îl vizioneze după bunul plac. Posibilitatea de a organiza conținutul canalelor disponbile în aplicațiile OTT este foarte importantă, ca și cea de creare conturi pentru diverse categorii de vârstă, căutarea în emisiuni, ghid tv etc.

Serviciile de tip OTT sunt de cele mai multe ori disponibile ca aplicații Android și/sau iOS, platforme web sau, în cazul celor mai avansate, chiar aplicații native de smart TV care pot fi descărcate și instalate direct pe majoritatea modelelor de televizoare moderne.

Play TV și Play TV Extra - soluția completă de televiziune online (OTT) de la Focus Sat

Dintre alternativele prezentate mai sus,  dacă vrei acces simplu și rapid la programele TV preferate, Focus Sat are soluția perfectă pentru tine: televiziune online fără instalare (OTT), accesibilă sub forma pachetelor Play TV prin intermediul unei aplicații dedicate. Cu pachetele Play TV și Play TV Extra online te bucuri de televiziune de calitate pe smart TV, telefon, laptop sau tabletă, oriunde ai acces la Internet.

Play TV și Play TV Extra îți oferă acces la canale de știri, filme, reality show-uri și multe altele, și conținut VOD de la National Geographic doar cu aplicația Focus Sat. Serviciul este compatibil cu orice dispozitiv Android, iOS sau Smart TV și îți oferă acces la conținutul plătit oriunde ai acces la Internet în România și în toate țările UE. În plus, ai posibilitatea de a urmări canalele preferate pe până la trei dispozitive, în același timp, fără receptor sau modul CI+.

Tot ce trebuie să faci este să intri pe pagina dedicată și să alegi unul dintre cele două pachete Play TV și Play TV Extra. Completezi datele personale și plătești online. Validezi adresa de e-mail cu codul primit de la noi, alegi parola și gata! Poți să te așezi comod și să urmărești imediat programele tale preferate pe telefon, laptop, tabletă sau doar la televizor.

Te poți bucura de TV live sau poți folosi funcțiile Restart și Replay pentru a urmări programe înapoi cu până la șapte zile. Mai mult decât atât, ambele pachete online Play TV îți pun la dispoziție o gamă largă de documentare: peste 500 de titluri incluse în biblioteca National Geographic.

Dacă urmărești pe telefon sau tabletă, după comandarea pachetelor, descarcă aplicația Live TV via App Store (pentru iOS) sau Google Play Store (pentru Android) sau direct pe web, la adresa livetv.focussat.ro.

Dacă vrei să vezi pe televizor smart, poți descarca aplicația Focus Sat direct pe următoarele mărci:

- LG cu webOS 3.0,

- Samsung modele 2015-2020 cu Tizen OS,

- Philips/TP Vision cu sistem de operare Saphi,

- smart TV/dispozitive Android TV (cu Android 7+):Philips, Sony, Xiaomi Mi Box, Xiaomi Mi Stick TV, nVidia Shield

- peste alte 1500 mărci Vestel, ca Hyundai, Finlux, Gogen, JVC, Hitachi, Toshiba etc. (vezi lista completă aici)

Dacă nu ai smart TV, poți pur și simplu să faci streaming prin Google Chromecast sau Apple AirPlay. Pentru a urmări pe laptop sau PC, deschide browser-ul de Internet și mergi în platforma aplicației Focus Sat pentru a te bucura de emisiunile tale preferate.

Plătești și reîncarci online

Efectuarea plății este de asemenea extrem de simplă: plătești și reîncarci online lunar. Plata pachetelor Play TV și Play TV Extra se realizează exclusiv în secțiunea Contul Meu de pe site, unde poți selecta una, două sau trei luni. Un cod PIN este adăugat automat în secțiunea Contul Meu și acesta va trebui să fie activat pentru a începe vizionarea TV live. Este important de reținut că la achiziția a trei luni se vor adăuga în cont trei pinuri. Imediat după confirmarea plății efectuate prin card bancar seria de smart card se asociază automat cu email-ul tău. Te poți loga în contul tău folosind aceste informații pentru a viziona pe loc pachetele alese.

Pachetul Play TV îți oferă, la un preț extrem de avantajos, acces nelimitat la 58 de canale pe care le poți urmări pe maximum două dispozitive. Totodată, beneficiezi de funcțiile Restart și Replay pentru 22 de canale și de acces la conținut premium National Geographic.

Dacă însă dorești acces și la platforma HBO GO, atunci pachetul Play TV Extra este pentru tine. Acesta îți pune la dispoziție aceleași beneficii ca și Play TV, dar cu 96 de canale disponibile și funcțiile Restart și Replay care se extind la 40 de canale. Mai mult decât atât, cu Play TV Extra poți urmări programele TV pe până la trei dispozitive.

Dacă ești deja client Focus Sat, ai antena instalată și abonament activ pentru minim pachetul Familia, ai acces gratuit la versiunea gratuită a aplicației Focus Sat, care include 53 de canale. Dacă însă dorești să vizionezi pachetele Play TV dedicate, tot ce trebuie să faci este să le achiziționezi separat.

Trăiește televiziunea la un nou nivel

De-a lungul timpului televiziunea a evoluat odată cu tehnologia și cu necesitățile noastre. Însă de fiecare dată scopul a rămas același: de a fi un punct de întâlnire al tuturor. De la a ne aduna în familie în fața televizorului, până la a discuta despre știri, emisiuni sau filmele preferate, televiziunea a creat un spațiu în care suntem mai aproape unul de celălalt, oricât de departe am fi, chiar și dincolo de granițe.

Întregul concept de online TV se alătură acestei filosofii și reușește să depășească orice limită impusă de timp, spațiu și platformă de utilizare. Îndrăznește să experimentezi și încearcă unul dintre pachetele noastre de televiziune online - fără antene și obligații contractuale, doar televiziune pură! Intră acum pe site-ul Focus Sat și comandă, în trei pași simpli, Play TV sau Play TV Extra. Relaxează-te și bucură-te de televiziune de cea mai înaltă calitate la doar un click distanță!

Convinge-te și tu și încearcă gratuit pachetele de televiziune online Play TV sau Play TV Extra timp de 14 zile. Trebuie doar să ai un card bancar care va fi validat după plasarea comenzii, o conexiune de Internet și poți începe imediat să te uiți pe dispozitivul preferat.

Încearcă 14 zile gratuit