Top 10 documentare biblioteca NatGeo
Înapoi la blog

Top 10 documentare biblioteca NatGeo

01.03.2021

Cele mai bune documentare NatGeo disponibile în aplicația Focus Sat

Fie că vrei să explorezi imensitatea spațiului cosmic, fie că-ți dorești să pășești pe urmele celor mai feroce feline sau să afli principalele cauze ale accidentelor aviatice, găsești totul într-un singur loc. Biblioteca National Geographic, cu cele peste 500 de titluri video-on-demand disponibile în aplicația Focus Sat, oferă tuturor pasinaților de cunoaștere o experiență completă, distractivă și educativă, prin documentare de o calitate excepțională.

Prin aplicația TV online Focus Sat, ai acces simplu și rapid la biblioteca de documentare National Geographic. Odată deschisă aplicația, găsește secțiunea "Bibliotecă", apoi selectează "Bibliotecă video", iar la "Cataloage" vei putea accesa National Geographic. Documentarele sunt structurate în șapte categorii, astfel încât poți găsi rapid ceea ce te interesează: Aventură, Mașini & Motoare, Cultură, Istorie, Istorie naturală, Știință și Tehnologie. De asemenea, există și posibilitatea de a viziona o listă cu toate titlurile disponibile, indiferent de categorie.

Pentru că știm că vastitatea ofertei poate fi copleșitoare, am creat un top cu 10 titluri de documentare de excepție marca National Geographic pe care îți propunem să le vizionezi la începutul călătoriei tale în lumea cunoașterii.

Sperăm ca lista noastră cu producții originale National Geographic să te inspire. Vizitează acum Biblioteca National Geographic din aplicația noastră și împărtășește cu cei dragi experiența televiziunii de calitate Focus Sat!

"Cosmos" (Cosmos) 

Cosmos

Pregătește-te de un voiaj captivant despre explorarea unor lumi pierdute sau viitoare. Găzduită de carismaticul astrofizician Neil de Grasse Tyson, această serie de 13 episoade explorează cele mai interesante ipoteze și teorii legate de spațiul cosmic, de la Big Bang, găuri negre, gravitație, până la însăși noțiunea de timp. Pășind în vastitatea timpului și imensitatea spațiului, te vei simți extrem de mic în marea schemă a lucrurilor. Împărtășește experiența și vizionează unul dintre cele mai îndrăznețe și fascinante documentare National Geographic alături de cineva drag! Găsești aici documentarul "Cosmos" în categoria Știință din biblioteca National Geographic din aplicația Focus Sat.

"Dezastre în aer: Raport Special" (Air Crash)

Dezastre în Aer: Raport Special

În aceeași categorie Știință poți viziona investigații complete efectuate de specialiști asupra cauzelor unor accidente aviatice mai mult sau mai puțin cunoscute. Descoperă cum ar fi putut fi evitate și ce măsuri s-au adoptat în securitatea transportului aerian pentru ca astfel de tragedii să nu mai aibă loc. Acest documentar impresionează atât prin reconstituirea incidentelor cu grafică computerizată avansată, cât și prin mărturiile supraviețuitorilor de-a dreptul emoționante.

"Feline" (Big Cats)

Feline

Fii martorul spectacolului oferit de cele mai maiestuoase și totodată fioroase feline de pe planetă! Seria cuprinde 10 episoade de-a lungul cărora faci cunoștință cu regii junglei și savanei - lei impunători, gheparzi agili, leoparzi puternici și tigri misterioși. Acești vânători înnăscuți au surprinzător de multe în comun cu pisicuțele domestice și totuși nu încetează să ne impresioneze cu ferocitatea lor. Urmărește acest documentar alături de cei mici, care nu numai că vor învăța mai multe despre felinele preferate, dar vor conștientiza și faptul că populația lor se află în declin rapid și au nevoie de susținerea noastră. Documentarul poate fi accesat în categoria Istorie naturală din aplicația Focus Sat.

"Naziștii" (Nazis)

Naziștii

Pasionații de istorie nu vor fi nicicând mai încântați! Documentarul "Naziștii" oferă o incursiune completă în istoria ascensiunii la putere a lui Adolf Hitler și la construcția unora dintre cele mai mari și distructive echipamente militare din istorie. Află care au fost cele mai importante figuri naziste din istorie și ce secrete se află în spatele revoluției tehnologice care a schimbat definitiv fața războiului. Urmărește aici documentarul din categoria Istorie alături de prieteni - cu siguranță veți avea multe de dezbătut după vizionare!

"O Stâncă Ciudată" (One Strange Rock)

One Strange ROck

One Strange Rock promite să fie o călătorie palpitantă și incitantă, care explorează fragilitatea și miracolul planetei Pământ, unul dintre cele mai ciudate și unice locuri din întregul univers. Este povestea extraordinară a motivului pentru care viața așa cum o știm există pe Pământ, adusă în perspectivă de singurii oameni care au lăsat-o în urmă: astronauții.

"Rechini" (Sharks)

Rechini

Aceste creaturi marine nu încetează să trezească interesul tuturor și să se bucure de popularitate. Ce anume ne fascinează la rechini? Ferocitatea, corpul elegant în formă de torpilă sau misterul evoluției acestui prădător ne dau fiori și ne fac să vrem să știm mai multe despre el. În acest documentar pe care îl puteți găsi aici în biblioteca National Geographic, la categoria Istorie naturală, vei afla totul despre rechini, de la modul de atac, până la incredibilul "perete de rechini" ce se formează în anumite condiții înainte de vânătoare. Explorează adâncurile oceanului și descoperă o latură a rechinilor nemaivăzută până acum.

"Alpinistul" (Free Solo)

Free Solo

Acest documentar premiat Academy Award și Bafta dezvăluie în detaliu călătoria captivantă a alpinistului Alex Honnold, în timp ce se pregătește să facă ceva de neconceput: să escaladeze fațada El Capitan de 3.200 metri din Parcul Național Yosemite fără frânghie.Filmul înfățișează o imagine incredibil de viscerală a alpinistului ambițios în timp ce își începe antrenamentul înfiorător, și care este amenințat de diverse neplăceri. Drumul curajos al lui Honnold de a sfida moartea, în timp ce este atât de înspăimântătoare dar și de inspirată, va duce la una dintre cele mai mari performanțe atletice din istorie.

"Prădători" (Predators)

Răii Africii

Intrigile de curte regală s-au mutat în sălbăticie. Descoperă lupta pentru supraviețuire și supremație dintre animalele de pe continentul african și nu numai, într-un documentar ce explorează pas cu pas evenimente marcante din viețile acestora.

"Marte" (Mars)

Marte

În 2033 prima misiune umană pe Marte intră în atmosfera planetei, dar membrii echipajului Daedalus se confruntă cu o situație de urgență care le poate pune viața în pericol atunci când sistemul de aterizare al navei este deconectat. Comandantul echipajului își riscă viața să remedieze problema pentru că Mission Control monitorizează întoarcerea pe Pământ. Împletit cu povestea, în ziua actuală, SpaceX încearcă să aterizeze prima rachetă refolosibilă din lume pentru a fi pionier al tehnologiei care va ajuta oamenii să ajungă pe Marte.

"Doctor Pol" (Doctor Pol)

Doctor Pol

Dacă te dai în vânt după reality show-uri, "Doctor Pol" este alegerea perfectă pentru a petrece o seară relaxantă în familie în fața televizorului. Clinica Pol Veterinary rămâne în continuare locul unde carismaticul doctor Jan Pol, asistentul său, Charles, doctorița Brenda și ceilalți angajați ai clinicii se confruntă cu diverse cazuri și urgențe medicale în regiunile rurale din statul american Michigan.

Despre aplicația Focus Sat

Televiziunea evoluează cu pași repezi, astfel încât azi există servicii precum televiziune online fără cabluri și fără instalare. Noi ne-am propus să aducem conceptul de online TV în pas cu tehnologia actuală și să-ți punem la dispoziție aplicația Focus Sat. Aceasta poate fi descărcată și accesată atât pe dispozitive mobile, tip smartphone sau tabletă, cât și pe calculatorul personal, laptop sau smart TV. Aplicația TV online Focus Sat oferă nu doar acces la posturile și emisiunile favorite, ci și conținut unic Video-on-Demand în cadrul secțiunii Bibliotecă.

Încearcă gratuit aplicația Focus Sat