Pedagogul: crimă în inima pădurii
Înapoi la blog

Pedagogul: crimă în inima pădurii

19.08.2021

Articol preluat de pe Cinemagia.ro

Din 23 august, sezonul 1 al serialului "Pedagogul" va fi difuzat în premieră națională la Focus Sat TV

În frumosul ținut împădurit din orașul Dobrowice din Polonia, o tânără studentă este găsită moartă. Un profesor de la școala locală este hotărât să descopere motivele reale din spatele morții sale.

Cu cât este mai restrânsă o comunitate și cu cât sunt mai strânse legăturile dintre oameni, cu atât pot fi ele mai complexe și mai bolnăvicioase. Ca și cum comuna poloneză Dobrowice ar fi înfrățită cu Twin Peaks, știm deja că un mic orășel din inima pădurii, adică o lume idilică, are o față dublă. Printre rădăcinile comune ale arborilor și localnicilor, noaptea ies la suprafață păcatele zilei: iubirile și substanțele interzise, gelozia și ura, corupția, demența și vehemența. 

De ce Pawel, noul profesor de poloneză, ar fi venit din Varșovia într-o comună ca Dobrowice? Directorul școlii nu insistă să afle. În schimb, îi tot face elogiul liceului, pregătindu-l pentru tragedie: o sa predea la clasa Joannei Walewska, care tocmai ce a fost găsită moartă de către colegii și iubitul ei. Avea o sumă suspectă de bani la ea, avea și un flacon gol de antidepresive despre care părinții nu știau, iar telefonul ei lipsea. Colegii sunt anchetați, părinții lor devin înverșunați, iar drogurile strecurate în liceu sunt date în vileag.

„Pentru cazuri de sinucidere, nu vă pot da câini de căutare, însă trebuie ceruți cu o săptămână înainte.”, se isterizează șeful poliției echipajului său, presat de Grzegorz Molenda (baronul local) să închidă cazul. Nimic nu trebuie să îi deturneze pe el și pe mogulii care au tot aruncat deșeuri în pădure și care acum pun la cale un nou plan pentru „dezvoltarea” regiunii, deghizat în niște afaceri dubioase cu suedezii.

Însă lucrurile se complică atunci când sinuciderea Joannei se dovedește a fi o crimă cu sânge rece. Șeful poliției e nevoit să caute un țap ispășitor, să facă un arest și să liniștească apele. Acum poliția poate recurge și la câinii de căutare.

Pedagogul

Noul profesor de poloneză este nevoit să consilieze întreaga clasă îndoliată și agitată. În paralel, el începe o investigație proprie, animat de o legătură bănuitoare față de Joanna. Având o formare și în psihologie, el recurge la diverse trucuri pentru a obține într-un mod cât mai neintruziv informații de la elevii săi. Mai întâi le vorbește despre mitologie, iar apoi îi pune să scrie câte o poveste despre cineva drag din viața lor. Printre cei ascultați se numără și fostul iubit al defunctei, care citește cu ardoare:

„Când cineva iubit dispare atât de brusc din viața ta, simți că persoana aceea n-a existat…”

Golul lăsat de Joanna devine din ce în ce mai resimțitor iar tentațiile de a-l umple, din ce în ce mai halucinante. Pe Maciek, fostul ei iubit, îl sună defuncta, semn că telefonul i-a fost găsit.

Pedagogul își continuă investigația în afara școlii, unde secretele și iubirile ascunse ale Joannei ies și ele încet încet la suprafață. Pe parcursul întregului sezon, thrillerul izbucnit în toată această neliniște a pădurii, desfășurat la 24 de întorsături de situație pe secundă, ne va ține cu sufletul la gură.

Focus Sat TV oferă o experiență originală de vizionare în exclusivitate a unor seriale europene multipremiate, producție Canal+ Création Originale.

Focus Sat TV este inclus în toate pachetele tv satelit Acces și în pachetele TV Online Play TV. Dacă nu ești client, poți viziona noul conţinut de la Focus Sat TV live sau on demand prin aplicaţia Focus Sat, gratuit timp de şapte zile, activând unul dintre pachetele Play TV sau Play TV Extra

Încearcă gratuit Play TV