Jocurile Olimpice de vară de la Paris 2024
Înapoi la blog

Jocurile Olimpice de vară de la Paris 2024

03.06.2024 Recomandări TV

Urmărește online cu Focus Sat app toate transmisiunile în direct de la competiția olimpică și susține reprezentanții României

Jocurile Olimpice de vară (JO Paris 2024), unul dintre cele mai mari evenimente sportive ale anului, au ajuns la a 33-a ediție și vor avea loc la Paris în perioada 26 iulie - 11 august 2024. Lotul României este format din 78 de sportivi care reprezintă 10 sporturi diferite. Cu Focus Sat app poți vedea online transmisiunile în direct, pe orice dispozitiv smart de oriunde te afli în UE.

 

Locații celebre ale Parisului vor găzdui competițiile sportive

În premieră, Ceremonia de deschidere nu va avea loc pe un stadion, ci pe râul Sena iar sportivii vor naviga în bărci personalizate cu steagul țării pe care o reprezintă. Torța Olimpică și-a început deja călătoria de 5 000 de kilometri pornind de pe situl grecesc Olympia, va străbate toată Franţa, urmând să ajungă prin Antile şi Polinezia Franceză, iar pe 26 iulie va sosi în Paris, în ziua ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice

Precum festivitatea de deschidere de pe Sena, vor fi și multe alte activități în cadrul Jocurilor Olimpice care se vor desfășura în locații de renume ale capitalei franceze. Un bun exemplu este „Stade de France”, ce va găzdui concursul de atletism, sau celebrul Roland Garros, unde vor aea loc competițiile de tenis și turneul de box, precum și Palatul Versailles unde vor fi susținute probele de echitație.

 

România la Jocurile Olimpice 2024

Pe 8 aprilie au fost anunțate de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român numele sportivilor ce vor reprezenta România la Jocurile Olimpice din acest an. Au fost calificați nu mai puțin de 78 de participanți, pentru 10 sporturi diferite.

 

Vezi lista reprezentanților României la sporturile olimpice din 2024

Înot: David Popovici (100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (800 m liber, 1.500 m liber);

Atletism: Andrea Miklos (400 m), Delvine Relin Meringor (maraton), Joan Chelimo Melly (maraton), Alina Rotaru-Kottmann (lungime);

Box: Lăcrămioara Perijoc (54 kg);

Gimnastică ritmică: Annaliese Drăgan;

Kaiac-canoe: Cătălin Chirilă (1.000 m), Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă (500 m);

Lupte: Andreea Beatrice Ana (53 kg);

Canotaj: dublu vâsle feminin, categorie uşoară, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, patru rame feminin, patru vâsle feminin, 8+1 feminin, dublu vâsle masculin, dublu rame masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin, 8+1 masculin;

Gimnastică artistică: 5 locuri - echipa feminină; Andrei Muntean;

Polo pe apă: 13 locuri - echipa masculină;

Tenis de masă: 3 locuri - echipa feminină.

 

Top 5 campioni olimpici români din toate timpurile

România a cucerit în nenumărate rânduri medalii de aur, argint și bronz în cadrul celui mai mare eveniment sportiv din lume. Iată care este topul primilor 5 campioni olimpici români ai tuturor timpurilor:

Nadia Comăneci este unul dintre cele mai emblematice nume din sport la nivel mondial. Fiind multiplă campioană olimpică, ocupă numărul 52 în clasamentul campionilor Jocurilor Olimpice din toate timpurile. A câștigat pentru Romania nu mai puțin de 9 medalii (5 de aur, 3 de argint și una de bronz), fiind prima gimnastă din lume care a primit nota 10 la un concurs olimpic.

Elisabeta Lipă a obținut 5 medalii de aur, 2 de argint și una de bronz, fiind declarată cea mai bună canotoare a secolului XX de către Federația Internațională de Canotaj.

Georgeta Damian a adus cinste României cu 5 medalii de aur și una de bronz, fiind desemnată cea mai bună canotoare din 2003.

Ivan Patzaichin a obținut 4 medalii de aur și 3 de argint pentru competițiile de canoe, primind în 2019 cea mai înaltă distincție oferită de Comitetul Olimpic și Sportiv Român: Colanul de Aur. În același an i s-a oferit și cea mai înaltă distincție a statului român: Ordinul Național „Steaua României”, în grad de Cavaler.

Doina Ignat a câștigat 4 medalii de aur, una de argint și una de bronz, fiind clasată de Federația internațională de specialitate pe locul 3 în topul celor mai bune canotoare din toate timpurile.

 

Vezi online Jocurile Olimpice 2024 cu Focus Sat

Jocurile Olimpice Paris 2024 pot fi urmărite pe canalele din portofoliul TVR (live și în reluare) și în aplicația Max (inclusă în pachetul TV Satelit Acces Max, în extraopțiunea TV Satelit MaxPak și în pachetul TV Online Play TV Extra): în direct cu comentarii în limba română, iar toate înregistrările vor fi disponibile ulterior în catalogul VOD.

În cazul în care ai un pachet TV Satelit Acces activ și vrei să urmărești online Jocurile Olimpice Paris 2024, este posibil cu Focus Sat app pe orice dispozitiv smart: mobil, tabletă, laptop sau smart TV. Descarci gratuit aplicația și te autentifici cu datele din Contul meu Focus Sat. Află AICI cum poți crea acest cont online.

Pentru transmisiunile live pe care nu vrei să le ratezi consulți Ghid-ul TV din app și setezi notificări de vizionare sau adaugi în lista de favorite emisiunile dorite.

Dacă nu ai deja Focus Sat app o poți descărca si testa gratuit timp de 7 zile. În plus, beneficiezi și de oferta cu 50% reducere pentru pachetele TV Online Play TV și Play TV Extra!

Testează Focus Sat app