World Padel Tour în exclusivitate la Focus Sat
Înapoi la blog

World Padel Tour în exclusivitate la Focus Sat

30.08.2023 Recomandări TV

Padel, noul sport care cucerește lumea, se vede la Focus Sat TV și în Focus Sat App!

Padel este un sport cu rachetă care îmbină elementele din tenis și squash și care a câștigat rapid popularitate în întreaga lume, captivând jucătorii și fanii deopotrivă cu amestecul său unic de strategie, îndemânare și ușurință în a-l deprinde.

Cunoscut și sub numele de tenis de padel, își are rădăcinile în Mexic în anii 1960, unde a fost conceput inițial ca o soluție pentru spațiul limitat pentru terenurile de tenis. Sportul și-a găsit rapid drumul în Spania, unde a fost îmbrățișat și dezvoltat în continuare. De atunci, padelul a devenit o senzație globală, depășind granițele culturale și geografice.

Terenul pe care se joacă padel măsoară 20 de metri lungime și 10 metri lățime și este, de obicei, închis de pereți de sticlă și garduri. Similar cu squash-ul, jucătorii pot folosi pereții în timpul jocului. Acest aspect unic adaugă o dimensiune tactică care provoacă jucătorii să anticipeze sărituri și unghiuri, făcând padelul un sport extrem de strategic.

Padel-ul se joacă de obicei la dublu, are același sistem de punctare ca și tenisul, însă regulile, loviturile și tehnica sunt diferite. Servirea se face sub mâna sau la nivelul taliei, iar mingea trebuie să sară o dată pe fiecare parte înainte ca voleurile să fie permise. Paletele sunt solide, fără coarde. Jucătorii de toate vârstele și nivelurile de experiență pot practica cu ușurință sportul. Această accesibilitate, împreună cu aspectul social al jocului de dublu, a contribuit la creșterea rapidă a popularității acestui sport.

Ascensiunea padelului nu se limitează doar la jocul recreativ, ci a pătruns și în sfera competițiilor sportive profesioniste. Turneele naționale și internaționale de padel atrag sportivi de top. Cele mai importante competiții profesioniste internaționale sunt World Padel Tour și Premier Padel.

World Padel Tour (WPT) este circuitul profesionist internațional oficial recunoscut de FIP (Federația Internațională de Padel) și are patru categorii diferite de turnee: Open 500, Open 1000, Master și Finala Master. WPT este cel mai mare și mai urmărit circuit de padel la nivel mondial. Cele 27 de turnee ale sezonului 2023 se vor desfășura în 14 țări diferite.

Premier Padel (PP) este circuitul profesionist internațional ale cărui turnee se desfășoară doar în Qatar, Italia, Franța, Argentina și Mexic.

Ca urmare a numeroaselor dispute și a rivalității dintre cele două circuite, WPT și PP, din anul 2024 acestea vor fi unificate ca un singur turneu profesionist global, numit Premier Padel. Totodată, este posibil ca padelul să facă parte din programul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Cele mai importante turnee de padel vor fi transmise în direct la Focus Sat TV și le poți urmări online LIVE sau în reluare timp de 7 zile cu Focus Sat App.

 

WPT - Finland Open 1000

Finland Open 1000 este primul turneu oficial World Padel Tour organizat în Finlanda. Cel mai nordic eveniment WPT al sezonului 2023 se va desfășura în orașul Tampere, considerat a fi unul dintre cel mai fericite orașe din lume. 250 dintre cei mai buni jucători de padel din lume vor concura pentru punctele de clasament oficiale ale turneului și pentru premiile în valoare totală de 200 000 euro.

Focus Sat va transmite în direct și în exclusivitate Finala Feminină și Finala Masculină din cadrul Finland Open 1000 duminică, 3 septembrie, începând cu ora 14:00 la Focus Sat TV.

Cristian Frisk, jurnalist, comentator cu o experiență în domeniu de 15 ani și promotor al padel-ului în România, va asigura comentariile pentru transmisiunile live de padel de la Focus Sat TV.

 

PP - Greenweez Paris Premier Padel Major

Greenweez Paris Premier Padel Major este primul turneu major din cadrul circuitului oficial PP anunțat în Europa. Pe istoricul stadion Roland Garros vor fi prezenți jucători profesioniști PPA (Professional Padel Association). Turneul din Paris promite să ofere atât jucătorilor cât și spectatorilor o experiență premium într-un sport profesionist spectaculos.

Focus Sat va transmite în direct și în exclusivitate Finala Feminină și Finala Masculină din cadrul Greenweez Paris Premier Padel Major, duminică, 10 septembrie, începând cu ora 15:00 la Focus Sat TV.

 

WPT – Comunidad de Madrid Master

Focus Sat va transmite în direct și în exclusivitate Finala Feminină și Finala Masculină din cadrul Comunidad de Madrid Master, duminică, 24 septembrie, începând cu ora 12:00 la Focus Sat TV.

 

WPT – German Padel Open 1000

Germania este a 4-a țară care găzduiește primul său eveniment competitiv World Padel Tour în 2023, după Chile, Paraguay și Finlanda, și a 20-a națiune diferită care găzduiește vreodată cea mai mare competiție de padel din lume. Padelul a crescut exponențial în Germania în ultimii ani, așa cum s-a întâmplat în multe țări de pe glob. Evenimentul va avea loc la Castello Düsseldorf, o locație care găzduiește aproape 4 000 de spectator.

Finala Feminină și Finala Masculină din cadrul German Padel Open 1000 vor fi transmise LIVE la Focus Sat TV duminică, 01 octombrie, începând cu ora 12:00.

 

WPT – Amsterdam Padel Open 1000

Anul acesta, în Olanda are loc cea de-a 2-a ediție a open-ului international de padel. De această dată evenimentul se va desfășura pe arena AFAS Live. Sunt așteptați peste 30 000 de spectator, iar biletele pentru finalele feminină și masculină din data de 15 octombrie sunt deja sold out.

Poți urmări transmisiunea live a acestor finale duminică, 15 octombrie, începând cu ora 17.00 pe FCS TV și online cu Focus Sat App.

 

WPT Menorca Open 1000

Arena Pavelló Menorca din Insulele Baleare (Spania) este gazda Open-ului de Padel din cadrul World Padel Tournament.

Finala Feminină și Finala Masculină vor fi transmise LIVE la Focus Sat TV duminică, 29 octombrie, începând cu ora 11:10. Cu Focus Sat App le poti vedea de oriunde te afli în U.E.

 

Milano Premier Padel P1

Cei mai buni jucători de padel din lume se află pentru prima dată in Milano, iar fanii acestui sport așteaptă cu nerăbdare să urmărească partidele disputate pe arena Allianz Cloud. Meciurile sunt difuzate la TV în peste 180 de țări din întreaga lume, inclusiv pe Focus Sat TV. Nu rata Finala Feminină și Finala Masculină transmise LIVE duminică, 10 decembrie, începând cu ora 16:00.

 

Vezi online turnee de padel cu Focus Sat app

Canalul Focus Sat TV este disponibil în toate pachetele TV Satelit Acces, precum și în toate pachetele TV Online Play TV.

În cazul în care ai un pachet TV Satelit Acces activ și vrei să urmărești online transmisiunile Focus Sat TV, este posibil cu Focus Sat App pe orice dispozitiv smart: mobil, tabletă, laptop sau smart TV. Descarci gratuit aplicația și te autentifici cu datele din Contul meu Focus Sat. Află mai multe.

Ai ratat un meci pe Focus Sat TV pe care voiai să-l vizionezi? Cu Focus Sat App vezi în reluare toate transmisiunile din ultimele 7 zile. Pentru a ști din timp când încep meciurile care te interesează, poți alege să primești în App notificarea de vizionare pentru acestea. Consultă Ghid-ul din App pentru programul TV actualizat.

Oricând vrei să vezi sau revezi finalele de padel din cadrul circuitelor World Padel Tour și Premier Padel le găsești în Biblioteca VOD Focus Sat, secțiunea Sport, alături de partidele de rugby din TOP14 Franța și de confruntările MMA ARES din Franța.

Pregătește-te să urmărești online competiții antrenante de padel din întreaga lume cu Focus Sat App!

TV Online