„Vikingii: Ascensiunea și decăderea”
Înapoi la blog

Premieră Nat Geo - „Vikingii: Ascensiunea și decăderea”

14.10.2022 Recomandări TV

„Vikingii: Ascensiunea și decăderea”, în premieră la National Geographic

Află adevărul despre cei mai temuți oameni din istorie pe parcursulul celor 6 episoade ale noii serii documentare „Vikingii: Ascensiunea și decăderea”, din 17 octombrie, în fiecare zi de luni la ora 22:00.

De-a lungul istoriei, vikingii au fost catalogați drept războinici nemiloși care au pornit războaie de pe mare. Însă realitatea este mai complexă de atât. Pe măsură ce vikingii cucereau teritorii străine, cultura și popoarele acestora s-au amestecat cu populațiile native și peste secole, acest amestec a format noi culturi și identități. Cu toate acestea, povestea lor a fost întotdeauna spusă dintr-un punct de vedere unilateral, creștin. Abia în prezent, datorită cercetărilor arheologice riguroase și a analizei efectuate de experți asupra textelor manuscriselor precum epopeile islandeze, avem o imagine clară asupra poporului viking și a modului în care aceștia au influențat lumea.

Știai că …?

  • Vikingii erau un popor cu abilități de luptă, dar și de navigație și inginerie marină?
  • Asediile vikingilor aveau și obiective strategice? Scopul lor era de a facilita comerțul de chihlimbar, produse lactate, blănuri, miere și de sclavi.
  • Liderii vikingilor erau experți în formarea alianțelor tactice, care le permiteau să poarte lupte pe toate țărmurile europene?
  • Pe măsură ce vikingii cucereau tărâmuri străine și facilitau noi regiuni pentru migrare și activități agricole scandinave, femeile acestui popor au început să joace roluri mai importante, atât în comerț, cât și în luptă?

Vezi online

 

Urmărește canalul National Geographic online, de oriunde, cu Focus Sat App

Canalul National Geographic se regăsește în toate pachetele TV Satelit Acces, precum și în pachetele TV Online Play TV.

Dacă ești client TV Satelit, cu Focus Sat App îl poți urmări live pe orice dispozitiv smart indiferent de locul în care te afli, oriunde în UE. Descarci Focus Sat App de aici și te conectezi în aplicație cu datele din Contul meu Focus Sat.

În Focus Sat App poți crea lista ta de programe favorite și poți seta notificări de vizionare pentru toate serialele pe care nu vrei să le ratezi.

Dacă nu ești clientul nostru poți testa aplicația Focus Sat timp de 7 zile.

Testează Focus Sat App