TOP14, rugby profesionist exclusiv la Focus Sat
Înapoi la blog

TOP14, rugby profesionist exclusiv la Focus Sat

17.08.2023 Recomandări TV

Vezi confruntări de top din Liga Națională de Rugby din Franța pe Focus Sat TV și în Focus Sat App!

Cele mai bune echipe de rugby din Franța se întrec în TOP14, una dintre cele trei mari ligi de rugby din Europa, care a fost înființată în 1892, iar din 1998 este organizată de Liga Națională de Rugby.

Așa cum indică și numele său, TOP14 este alcătuită din 14 cluburi care concurează pentru un loc în Cupa Campionilor Europeni la Rugby. Sezonul durează din august până în iunie, iar cele 26 de runde din TOP14 se desfășoară în două etape: faza calificărilor, la care participă toate cluburile, apoi faza finală, prin eliminare directă, pentru primele șase echipe. Finala va avea loc pe Stade de France, iar ehipa campioană câștigă trofeul „Scutul lui Brennus”. Ultimele două clasate din faza calificărilor retrogradează în cel de-al doilea eșalon valoric, Pro D2, în timp ce primele două cluburi din Pro D2 promovează în TOP14. Echipele care termină în primele opt locuri ale TOP14 reprezintă Franța în Cupa Campionilor Europeni la Rugby.

Cele 14 echipe calificate în sezonul 2023-2024 sunt: Aviron Bayonnais, Union Bordeaux-Bègles, Castres Olympique, ASM Clermont, Stade Rochelais, LOU Rugby, Montpellier Hérault Rugby, Oyonnax Rugby, Stade Français Paris, Section Paloise, USA Perpignan, Racing 92, RC Toulon, Stade Toulousain.

Cluburi TOP14

Cluburile de rugby aflate pe primele 5 locuri la finalul sezonului 2022-2023 au fost: Castres, Montpellier, Bordeaux-Bègles, Toulouse și La Rochelle.

Competiția europeană de rugby

TOP14 servește drept calificare pentru cluburile franceze în competiția europeană a cluburilor. Începând cu sezonul 2014-2015, primele 14 echipe concurează în competiții europene de rugby a cluburilor - European Rugby Champions Cup și European Rugby Challenge Cup.

Jucători români în TOP14

De-a lungul anilor, jucătorii români care au devenit membri ai cluburilor de rugby din TOP14 au fost Silviu Florea (US Montauban, Union Bordeaux-Bègles), Mihăiță Lazăr (Castres Olympique), Ion Paulică (USA Perpignan) și Valentin Ursache (US Oyonnax).

Vezi live meciurile de rugby pe Focus Sat TV

Cele mai importante confruntări din TOP14 sunt difuzate în direct la Focus Sat TV și se bucură de comentarii în limba română. Cu Focus Sat App le poți vedea și online live sau în reluare timp de 7 zile

Programul transmisiunilor live din următoarele săptămâni este:

Sâmbătă, 19 august

  • 🕗15:00    🏉 Racing 92 vs Union Bordeaux-Bègles

Duminică, 20 august

  • 🕗22:05    🏉 Montpellier Hérault Rugby vs. Stade Rochelais

Sâmbătă, 26 august

  • 🕗16:00 *  🏉 Stade Rochelais vs LOU Rugby
  • 🕗22:00 *  🏉 RC Toulon vs Aviron Bayonnais

Duminică, 27 august

  • 🕗22:05 *  🏉 Stade Toulousain vs Montpellier Hérault Rugby

Sâmbătă, 02 septembrie

  • 🕗16:00*    🏉 Oyonnax vs Toulouse
  • 🕗22:05*    🏉 Clermont vs La Rochelle

Duminică, 03 septembrie

  • 🕗22:05*    🏉 Bordeaux vs Toulon

*Programul poate suferi modificări

 

Cu Focus Sat App vezi rugby online pe orice dispozitiv smart

Canalul Focus Sat TV este disponibil în toate pachetele TV Satelit Acces, precum și în toate pachetele TV Online Play TV.

În cazul în care ai un pachet TV Satelit Acces activ și vrei să urmărești online transmisiunile Focus Sat TV, este posibil cu Focus Sat App pe orice dispozitiv smart: mobil, tabletă, laptop sau smart TV. Descarci gratuit aplicația și te autentifici cu datele din Contul meu Focus Sat. Află mai multe.

Ai ratat un meci pe Focus Sat TV pe care voiai să-l vizionezi? Cu Focus Sat App vezi în reluare toate transmisiunile din ultimele 7 zile. Pentru a ști din timp când încep meciurile care te interesează, poți alege să primești în App notificarea de vizionare pentru acestea. Consultă Ghid-ul din App pentru programul TV actualizat.

Pregătește-te să vezi online liga profesionistă de rugby din Franța cu Focus Sat App!

Încearcă 7 zile gratuit