Premierele lunii august la Focus Sat
Înapoi la blog

Premierele lunii august la Focus Sat

01.08.2023 Recomandări TV

Titluri fierbinți oferite de Studiocanal

Proscrișii

Din 5 august, ora 20:00

Filmul urmărește tensiunile și luptele dintre două grupări de tineri - The Greasers și The Socs, copii bogați din Southside Soc din celălalt capăt al orașului (Socs) versus copii care provin din cartiere sărace (Greasers). Ponyboy Curtis și Johnny Cade, doi băieți din banda Greasers, provin din familii cu probleme. Părinții lui Johnny se ceartă mereu. Părinții lui Ponyboy au murit într-un accident de mașină. Acum este îngrijit de frații săi mai mari, autoritarul Darrel (Darry) și Sodapop Curtis.

Într-o seară ei merg la cinematograf. Îl opresc pe Dally Winston în încercarea lui de a "avea succes" cu Sherri Valance și Marcia, iar apoi se îndrăgostesc de cele două fete. Baieții nu știu că fetele fac parte din grupul snobilor și bogaților din Socs.

Un conflict între Johnny și Bob Sheldon, cel mai dur și mai rău membru al grupului Socs, are ca urmare moartea lui Bob. Acum cei de la Socs le cer socoteală celor de la Greasers. Acești tineri americani cad victimele diferențelor sociale, lipsei de educație și nevoii adolescenților de a îmbrățișa un curent, de a face parte dintr-un grup sau de a se identifica cu un stil.

Distribuție: C. Thomas Howell, Matt Dillon, Patrick Swayze, Rob Lowe, Tom Cruise, Emilio Estevez, Diane Lane, Sofia Coppola

Regie: Francis Ford Coppola

Vezi Online

Proscrișii

Calea misterelor

Din 6 august, ora 20:00

După ce un accident de mașină pe șerpuitorul Mulholland Drive îi provoacă amnezia tinerei Betty Elms, ea pornește într-o căutare pentru indicii și răspunsuri în Los Angeles, într-o complicată aventură dincolo de vise și realitate.

Betty Elms sosise la Hollywood, aspirând să devină actriță. Însă, în orașul Visurilor, calea către celebritate este un straniu labirint. Atunci când este aleasă de un tânăr regizor aflat în conflict cu producătorii săi să joace într-un film, lui Betty îi este dat să descopere fața tenebroasă a lumii cinematografice, în care moartea dă târcoale.

Distribuție: Naomi Watts, Laura Harring, Justin Theroux, Ann Miller, Robert Forster

Regie: David Lynch

Vezi Online

Calea misterelor

 

Producții românești memorabile

Iancu Jianu, zapciul

Din 2 august, ora 21:30

Slujitor al domniei pe post de zapciu (strângător de taxe) la începutul secolului al XIX-lea, tânărul Iancu Jianu își face datoria în mod cinstit, dar întâlnirea cu Tudor Vladimirescu îl determină să înțeleagă că legea este făcută în folosul celor bogați (domnitorul fanariot și boierii), nedreptățind marea masă a populației țării.

Distribuție: Adrian Pintea, Mihai Mereuță, Radu Beligan, Ilarion Ciobanu, Stela Furcovici

Regie: Dinu Cocea

Vezi Online

Iancu Jianu, zapciul

Iancu Jianu, haiducul

Din 9 august, ora 21:30

Înțelegând că legea pe care o aplica în calitate de zapciu este una nedreaptă, Iancu Jianu se alătură cetei de haiduci a lui Mereanu și îi jefuiește pe boieri pentru a-i ajuta pe țărani. În timp ce mica sa ceată este hăituită de arnăuți, Tudor Vladimirescu pregătește în altă parte a Olteniei ridicarea norodului pentru răsturnarea regimului fanariot. Declanșarea Revoluției de la 1821 îl determină pe Iancu Jianu să se alăture oștii lui Tudor Vladimirescu, punându-se în slujba idealului național.

Distribuție: Adrian Pintea, Adela Mărculescu, George Constantin, Emanoil Petruț, Stela Furcovici, Dina Cocea, Draga Olteanu Matei

Regie: Dinu Cocea

Iancu Jianu, haiducul

Ciprian Porumbescu

Din 16 august, ora 21:30

Un film biografic cu imagini uimitoare, o coloană sonoră de excepţie şi interpretări vibrante care prezintă viața compozitorului român Ciprian Porumbescu (1853-1883). Acesta a trăit în Bucovina aflată sub stăpânirea austriacă, iar filmul redă atât activitatea sa patriotică, cât şi dragostea sa nefericită. Moartea sa timpurie l-a transformat pe tânărul compozitor român într-un martir al românismului ce a inspirat o generaţie întreagă de patrioţi.

Distribuție: Vlad Rădescu, Tamara Crețulescu, Emanoil Petruț, Emilia Dobrin, Sebastian Papaiani și Dan Ionescu, Clody Bertola, Ion Besoiu, Ioana Bulca

Regie: Gheorghe Vitanidis

Ciprian Porumbescu

Ștefan Luchian

Din 23 august, ora 21:30

Ștefan Luchian și-a început viața sub semnul succesului și al faimei. O moștenire importantă îl pune la adăpost de grijile materiale. S-ar putea dedica întru totul picturii, dar nu! Firea lui sociabilă și imensa poftă de viață îl imping spre o existență mai superficială, dar strălucitoare. Până și momentele de impas profesional se întorc în favoarea lui. Refuzat la Salonul oficial de pictură, organizează alături de alți tineri o expoziție a „Independenților” care va provoca scandal, dar le va aduce și succes. Curând însă visul alunecă în coșmar. Averea moștenită s-a risipit, iar Luchian se vede nevoit să-și câștige existența cântând la flaut în orchestra Teatrului Național. Apar apoi primele semne ale bolii care îl va lăsa paralizat. Iubita îl părăsește, prietenii de asemenea, iar tot ce-i mai rămâne este pictura. Asupra ei își va concentra Luchian puțina putere ce i-a mai ramas. Apar primele semne ale gloriei artistice. Când paralizia îi ajunge la degete, continuă să picteze cu penelul legat de braț. Păstrează ca model doar florile. Astfel au fost pictate „Anemonele”.

Distribuție: Ion Caramitru, Maria Ploae, George Constantin, Nicolae Manolache, Iosif Naghiu

Regie: Nicolae Margineanu

Ștefan Luchian

Reconstituirea

Din 30 august, ora 21:30

Derbedeii, care au săvârşit o faptă antisocială, devin personaje tragice deoarece toţi ceilalţi oameni (cu excepţia profesorului chinuit de ideea nedreptăţii şi care protestează anemic şi a unei fete inocente şi inconştiente) se dovedesc a fi mai răi decât ei. Personajele care apar în film conturează o lume nedreaptă şi rea care ucide prin indiferenţă. Semnificativ este momentul în care toată echipa pleacă fără a se interesa de consecinţele propriilor acţiuni asupra celor doi tineri. Vina pentru producerea acelei tragedii nu este numai a celor implicaţi direct, ci a întregii societăţi cu un comportament amorf şi pasiv.

Distribuție: George Mihăiță, Vladimir Găitan, George Constantin, Emil Botta, Ernest Maftei, Ileana Popovici, Ștefan Moisescu

Regie: Lucian Pintilie

Reconstituirea

Cu Focus Sat App vezi online și offline premierele lunii

Canalul Focus Sat TV este disponibil în toate pachetele TV Satelit Acces, precum și în toate pachetele TV Online Play TV.

Ai ratat un film difuzat pe Focus Sat TV pe care voiai să-l vizionezi? Îl vei găsi în Biblioteca VOD din Focus Sat App și il vei putea urmări oricând și de oriunde pe orice ecran smart.

În cazul în care ai un pachet TV Satelit Acces activ și vrei să urmărești online transmisiunile Focus Sat TV, este posibil cu Focus Sat App. Descarci gratuit aplicația și te autentifici cu datele din Contul meu Focus Sat. Află mai multe.

Acum poți descărca pe mobil sau tabletă orice film disponibil în Biblioteca VOD Focus Sat și să îl vezi offline de oriunde te afli, de ori de câte ori dorești.

 

Pregătește-te să iei cu tine filmele din Focus Sat App, oriunde vei merge vara aceasta!

Alege acum pachetul TV Online Play TV sau Play TV Extra și ai 7 zile sa testezi GRATUIT aplicația pe orice ecran smart, de oriunde din U.E.

Oferta TV Online