Premieră: „Carlos” o mini-serie premiată internațional
Înapoi la blog

Premieră: „Carlos” o mini-serie premiată internațional

28.11.2023 Recomandări TV

Din 28 noiembrie vezi online cu Focus Sat app producția Canal+ Original apreciată atât de critici, cât și de spectatori

Câștigătoare a numeroase premii Globul de Aur, producția Canal+ Original „Carlos” va avea premiera oficială în Focus Sat App pe 28 noiembrie la ora 22:00. Cele 3 episoade ale mini-seriei pot fi urmărite pentru prima dată în perioada 28-30 noiembrie și ulterior oricând dorești în Focus Sat app online sau offline.

Producția se bazează pe povestea adevărată a revoluționarului Ilich Ramírez Sánchez, cunoscut și sub numele de Carlos Șacalul, un revoluționar marxist născut în Venezuela care se aliniază cauzei palestiniene și devine cel mai cunoscut terorist din lume.

El a fondat o organizație teroristă mondială și, după mai multe atentate greșite, a condus raidul din 1975 asupra sediului OPEC (Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol) din Viena, unul dintre cele mai îndrăznețe acte de terorism din istorie.

De la primele sale zile ca ucenic în mișcarea revoluționară și până la căderea sa finală, Carlos a devenit o figură de legendă.

Distribuție: Edgar Ramírez, Alexander Scheer, Fadi Abi Samra, Lamia Ahmed , Karam Ghossein, Philippe Tran

Regie: Olivier Assayas

 

Reacții ale criticilor

Carlos a obținut poziții înalte în toate sondajele majore ale criticilor în anul lansării, 2010. A fost votat cel mai bun film al anului în sondajul anual al criticilor realizat de Film Comment, în timp ce atât filmul, cât și regizorul Assayas s-au clasat pe locul al doilea pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor în sondajele realizate de IndieWire și The Village Voice. Édgar Ramírez a câștigat, de asemenea, pentru cea mai bună performanță principală în același sondaj IndieWire și pe locul al doilea în The Village Voice pentru cel mai bun actor principal.

Ulterior, „Carlos” a fost nominalizat la două premii Globul de Aur, unul pentru cel mai bun miniserie sau film TV și Ramírez pentru cel mai bun actor într-o miniserie. A câștigat premiul Globul de Aur în 2011 pentru cea mai bună miniserie sau film de televiziune. Cu toate acestea, deoarece a fost lansat la televiziunea franceză înainte de distribuția în cinematografe, nu a fost eligibil pentru Premiile Academiei.

La Premiile César din 2011, Édgar Ramírez a fost laureat al Premiului César pentru cel mai promițător actor, în versiunea cinematografică a serialului TV. De asemenea, a fost nominalizat la Primetime Emmy Award pentru cel mai bun actor principal într-o mini-serie sau film, pentru interpretarea rolului Carlos.

 

Premii internaționale acordate

 • Premiul Cezar pentru cel mai promițător actor debutant (Edgar Ramírez)
 • Premiul Academiei Europene de Film pentru cel mai bun monteur
 • Globul de Aur pentru cea mai bună mini-serie
 • Festivalul TV de la Monte-Carlo – cel mai bun actor într-o mini-serie
 • Premiul Societății Naționale a Criticilor de Film din USA pentru cel mai bun film într-o limbă străină
 • Premiul Festivalului de Film Internațional de la Sao Paulo – cel mai bun regizor
 • Globul de Cristal pentru cel mai bun regizor

 

Nominalizări

 • Globurile de Aur – 2 nominalizări
 • Premiile Primetime Emmy – 2 nominalizări
 • Premiile Academiei Europene de film – 2 nominalizări
 • Premiile Cesar – 3 nominalizări
 • Premiile Satellite – 1 nominalizare
 • Premiile Lumiere – 1 nominalizare

 

Cu Focus Sat App vezi online și offline seriale cu subtitrare în limba română

Acum poți descărca pe mobil sau pe tabletă orice film sau serial disponibil în Biblioteca VOD Focus Sat TV și să îl vezi offline de oriunde te afli, de ori de câte ori dorești, indiferent dacă ești client TV Satelit sau TV Online.

Pregătește-te să vezi filmele și serialele din Focus Sat App de oriunde ești, chiar și atunci când nu ești conectat la internet!

Alege pachetul TV Online Play TV sau Play TV Extra și ai 7 zile să testezi gratuit aplicația pe orice ecran smart, de oriunde din U.E. În plus, beneficiezi de oferta TV online cu 50% reducere.

TV Online