Planeta Pământ III, în exclusivitate la BBC Earth
Înapoi la blog

Planeta Pământ III, în exclusivitate la BBC Earth

10.11.2023 Recomandări TV

Din 12 noiembrie, Sir David Attenborough prezintă la BBC Earth un nou capitol fascinant al Planetei Pământ, în fiecare zi de duminică de la ora 19:00.

 

Călătorind în colțurile îndepărtate ale planetei noastre, această serie cu opt părți urmărește unele dintre cele mai uimitoare specii din lume, spunând povești extraordinare care sunt dramatice, palpitante, amuzante și uneori sfâșietoare, dar întotdeauna pline de speranță.

Filmat de-a lungul a aproape cinci ani, noua serie folosește tehnologia de pionierat de filmare pentru a dezvălui cele mai mari minuni ale vieții de pe Pământ, transportând spectatorii către peisaje spectaculoase nevăzute, de la cele mai îndepărtate jungle la cele mai adânci oceane și de la cele mai întunecate peșteri până la cele mai fierbinți deșerturi.

La aproape două decenii de când seria originală Planet Earth a fost difuzată pe BBC One, vedem cum au avansat știința și tehnologia, dar și cum s-a schimbat planeta noastră. Am atins un punct critic în istoria planetei noastre, iar lumea naturală s-a schimbat mai mult în ultimele decenii decât s-a observat vreodată în istoria noastră umană. Aceste schimbări au fost resimțite în fiecare ecosistem și de nenumăratele creaturi cu care împărtășim această planetă.

„Planeta Pământ III” extinde conversația despre pierderea naturii în Marea Britanie și Irlanda, începută de „Insulele Sălbatice”. Aceste serii, precum „Planeta Înghețată II” și „Planeta Verde”, ilustrează angajamentul de a reflecta problemele de mediu și de durabilitate în conținutul realizat și difuzat.

Cele 8 episoade ale noii serii „Planeta Pământ III”, narate de îndrăgitul Sir David Attenborough, sunt: Țărmuri, Deșerturi și pășuni, Extremele naturii, Păduri, Ape dulci, Eroi, Omul, Oceane.

 

Coloana sonoră compusă de Hans Zimmer în colaborare cu Bleeding Fingers și Bastille

Drama și spectacolul lumii noastre naturale merită un scor epic pe măsură. Cine poate fi mai bun decât Hans Zimmer și ai săi colaboratori? El este un maestru în a descoperi personalitățile distribuției și a compune partituri carismatice perfecte drept coloana sonoră a vieților acestora.

 

Știați că:

  1. Numărul total de zile de filmare a fost 1904?
  2. Numărul de cadre a fost 134?
  3. Numărul total de fotografii gestionate de la distanță a fost 50?
  4. Din echipa de producție fac parte membri a 27 de țări?
  5. Cel mai rar animal filmat a fost broasca Arlechin Morona – Santiago (Atelopus halihelos), care apare în cel de-al optulea episod? Din această specie au mai rămas numai 49 de indivizi.
  6. Când a filmat pentru prima seria a Planetei Pâmănt, echipa a montat o cameră pe un balon cu aer cald pentru a putea prinde în cadru copacii de sus, dar ...nu s-a terminat bine? De atunci, tehnologia dronei a revoluționat filmările aeriene și drone mici și ușoare au fost folosite pentru multe dintre filmările din această serie.

 

Vezi BBC Earth live și în reluare cu Focus Sat App

BBC Earth se regăsește în toate pachetele TV Satelit Acces și în pachetele TV Online Play TV.

Cu Focus Sat App îl poți urmări live și în reluare oricând și oriunde pe orice dispozitiv smart.

Dacă ai ratat începutul unei emisiuni, ai la dispoziție funcția Restart pentru a viziona chiar și primele minute ale documentarului. Iar dacă dorești, poți pune pauză și apoi apeși butonul "LIVE" pentru a reveni la transmisiunea în direct. Tot în app poți seta notificări de vizionare sau poți adăuga în lista de favorite toate seriile documentare BBC Earth pe care vrei să le urmărești.

Descarcă sau accesează contul tău din aplicația Focus Sat și vizionezi online live sau în reluare BBC Earth de pe orice dispozitiv smart de oriunde te afli în UE.

Vezi online

Iar dacă vrei să testezi chiar acum Focus Sat app, click aici pentru oferta specială TV Online .

Testează 7 zile gratuit