“Planeta înghețată II”, în premieră la BBC Earth
Înapoi la blog

“Planeta înghețată II”, în premieră la BBC Earth

28.10.2022 Recomandări TV

Din 30 octombrie, poți urmări în fiecare zi de duminică de la ora 19:00 câte unul din cele șase episoade ale seriei.

Fii martor al modului unic în care fauna sălbatică din cele mai reci regiuni ale globului supraviețuieste în condiții extreme, în noua serie documentară prezentată de Sir David Attenborough!

În anul 2011, BBC Earth a oferit telespectatorilor prin intermediul primei serii documentare “Planeta înghețată” o perspectivă fără precedent asupra vieții la polii Pământului.

Acum, 11 ani mai târziu, noua serie “Planeta înghețată II” – prezentată tot de Sir David Attenborough – se întoarce în Arctica și în Antarctica pentru a observa speciile uimitoare care prosperă acolo. Dar, mergând și mai departe, explorează și viața de dincolo de Poli – asistând la dramele faunei sălbatice care trăiesc în regiunile extrem de reci ale globului: pe munții înalți, în deșerturile înghețate, în pădurile acoperite cu zăpadă și în oceanele reci ca gheața.

Acestea sunt ultimele zone cu adevărat pustii de pe pământ; locuri atât de potrivnice supraviețuirii încât doar câteva specii eroice de animale pot trăi aici. De la urși polari la pinguini, de la tigri siberieni la maimuțe de zăpadă, fiecare specie trebuie să depășească provocări unice pentru a supraviețui în aceste medii extreme.

Filmată cu echipament high definition și folosind tehnici revoluționare de filmare, această serie documentară în șase părți reușește să prezinte pentru prima dată noi comportamente dramatice ale animalelor, povești intime și spectacole naturale senzaționale. Aceasta este sanșa momentului de a experimenta minunea tărâmurilor înghețate ale planetei noastre, întrucât se află în pragul unei schimbări majore.

Pe măsură ce temperaturile cresc cu un ritm fără precedent, planeta noastră înghețată dispare literalmente din fața ochilor noștri. Seria dezvăluie adevăratul impact al încălzirii globale atât asupra vieții sălbatice, cât și asupra oamenilor. Vei întâlni oameni de știință care și-au dedicat întreaga viață să înțeleagă ce înseamnă aceste schimbări - nu doar pentru animalele și oamenii care trăiesc acolo, ci și pentru întreaga planetă în ansamblu.

Seria “Planeta înghețată II” este realizată de departamentul de Istorie Naturală din cadrul studiourilor BBC, recunoscut la nivel mondial și co-produsă împreună cu BBC America, Open University, Migu Video, ZDF și France Televisions. Cele șase episoade au următoarele titluri: Lumi înghețate, Oceane înghețate, Culmi înghețate, Sudul înghețat, Tărâmurile înghețate, Planeta noastră înghețată.

Vezi online

 

Seria “Planeta înghețată II” în cifre

  • Filmările au fost realizate în 102 locații diferite
  • 31 dintre filmări au fost dirijate de la distanță folosind echipe locale
  • Serialul a implicat 2188 de zile de filmare pe teren desfășurate pe parcursul a 3 ani
  • Filmările au avut loc pe fiecare continent, în 18 țări diferite, în jurul Antarcticii și în spațiu
  • Cea mai lungă călătorie până la o locație de filmare a durat trei săptămâni
  • Cea mai lungă perioadă de carantină, din cauza COVID, a fost de 42 de zile

Coloana sonoră compusă de Hans Zimmer

Noua piesă, „Take Me Back Home”, marchează o premieră mondială: este pentru prima dată când o melodie a fost compusă special pentru a însoți lansarea unei serii documentare, un reper în istoria serialelor despre istorie naturală. Mult premiatul compozitor Hans Zimmer a făcut echipă cu Camila Cabello și cu ai săi colaboratori de lungă durată: aranjorul Anže Rozman și producătorul Russell Emanuel de la Bleeding Fingers Music.

 

Vezi BBC Earth online în Focus Sat App

BBC Earth se regăsește în toate pachetele TV Satelit Acces și în pachetele TV Online Play TV

Cu Focus Sat App îl poți urmări live și în reluare oricând și oriunde pe orice dispozitiv smart.

Dacă ai ratat începutul unei emisiuni, ai la dispoziție funcția Restart pentru a viziona chiar și primele minute ale documentarului. Iar dacă dorești, poți pune pauză și apoi apeși butonul "LIVE" pentru a reveni la transmisiunea în direct. Tot în App poți seta notificări de vizionare pentru toate seriile documentare BBC Earth pe care vrei să le urmărești.

Dacă nu ești clientul nostru poți testa aplicația Focus Sat timp de 7 zile.

Testează 7 zile gratuit