Paris Police 1905, un nou sezon al serialului detectiv de epocă
Înapoi la blog

Paris Police 1905, un nou sezon din 30 martie

23.03.2023 Recomandări TV

Paris Police 1905, un nou sezon al serialului detectiv de epocă te va prinde în mrejele intrigii sale

Urmărește-i pe ofițerii curajoși ai poliției pariziene care investighează cazuri cât mai diverse, de la crimă la fraudă. O distribuție de excepție, o cinematografie uimitoare, povești captivante.

Din 30 martie Focus Sat te întâmpină cu o nouă producție Canal+ Original Paris Police 1905, fiind cel de-al doilea sezon al serialului franțuzesc noir Paris Police 1900. Aceasta va fi disponiblă în Aplicația Focus Sat și la Focus Sat TV, cu episoade în premieră luni și joi, de la ora 22:00.

Noul sezon al poveștii ne readuce în Paris, în Ajunul Crăciunului din anul 1904. Sexualitatea și moartea guvernează întunecata perioadă care pe timp de zi este cunoscută ca și „La belle epoque”. Lumina soarelui dezvăluie epoca de aur a Europei și atmosfera sa joie de vivre, iar umbrele nopții ascund decadența, homosexualitatea și prostituția, precum și interesele corupte ale mai marilor influenți care conduc operațiuni ilicite cu scopul de a obține profit de pe urma „urâțeniei” sufletului oamenilor. Poliția din Paris se află la cârma prefectului Louis Lépine (Marc Barbé) care vrea să „curețe” străzile de prostituate în noaptea sfântă a Crăciunului, dar umbrele nopții ascund un secret macabru: cadavrul unui tânăr zace în parcul Bois de Boulogne.

Interesele dau tonul acțiunii

Fiind constrâns de interesele politice, Lépine se asigură că Brigada de Vicii vor fi alungat toate prostituatele. Dorind să se pensioneze după lungi ani petrecuți la cârma poliției, acesta devine ținta unor zvonuri că ar putea avea o aventură interzisă, care i-ar putea păta imaginea respectabilă pe care a construit-o într-o viață. Macabra descoperire complică această situație, însă investigația morții cade pe umerii Inspectorului Antoine Jouin (Jérémie Laheurte). Oare a fost suicid sau crimă? Un răspuns simplu, având în vedere starea cadavrului. Însă din evidentul răspuns, se nasc noi întrebari: Cine? De ce? Misterul ar putea fi descoperit în padurile suburbiei orașului, un loc al viciilor, al satisfacției celor mai întunecate și înfricoșătoare dorințe care pun la îndoială sănătatea mintală a oamenilor.

Lépine

Un alt personaj esențial în acest joc este Marguerite Steinheil (Evelyne Brochu), amanta lui Lépine, care îi trimite o scrisoare „cu parfum” acestuia. Fiind soţia unui celebru pictor din Paris, Adolphe Steinheil (François Raison), Margherite și-a obținut bogăția prin metode ce o cinstesc, fiind totuși la cârma unei case de pariuri de succes. Dar cel mai important lucru este că soțul acesteia și expozițiile unei serii de tablouri ce pun într-o lumină reala imaginea Bois de Boulogne sunt perdeaua ideală pentru petrecerile decadente găzduite de Margherite și „condimentate” cu substanțe ilegale. Invitații acestor petreceri sunt adevărați rechini fără scrupule care nu ezită să ucidă pentru a-și apăra interesele și poziția, însă datoria de a expune aceste nelegiuiri îi revine lui Antoin Jouin, respectabilul inspector.

Marguerite Steinheil

Secretele amenință să iasă la suprafață cu fiecare pas parcurs

Investigația îl poartă pe Jouin în pădurea din suburbia orașului, acolo unde oamenii vin să-și satisfacă cele mai ascunse dorințe. El se aventurează într-o lume ilicită în care doctorii uită de jurământul depus, iar proxeneții fac legea, un tarâm necunoscut unde va trebui să fie cu mare băgare de seamă pentru siguranța sa. Dar nu cumva și bunul inspector cu un puternic simț al datoriei are demoni ascunși care amenință să iasă la suprafață?

Trei morți sunt dezvăluite în această poveste, morți care par că nu au nci o legătură una cu cealaltă, dar cu un simbolism incontestabil într-o societate sufocată de prejudecăţi și ipocrizie. Mai mult decât atât, în urma autopsiei este descoperită homosexualitatea bărbatul împuşcat în Bois de Boulogne, în acea epocă acesta fiind considerată un fapt mai abominabil decât însăși crima.

Totul se învârte în jurul unor interese lipsite de onoare, al corupției ce atinge cote alarmante și al șantejelor care sunt adevărata armă a crimelor.  Toată lumea are ceva de ascuns, chiar și poliția.

Paris Police 1905

 

Dacă îndrăgești serialele europene te invităm să explorezi biblioteca VOD din Aplicația Focus Sat unde vei descoperi universul memorabil Canal+ Original.

Daca nu ești client Focus Sat poți testa gratuit Aplicația Focus Sat timp de 7 zile.

Testează 7 zile gratuit