Odată ca niciodată... Obiectele
Înapoi la blog

Odată ca niciodată... Obiectele

30.04.2024 Recomandări TV

Din 01 mai Minimax prezintă în premieră un serial animat de neratat.

Urmăriți online serialul Odată ca niciodată... Obiectele, care îmbină învățarea și distracția prin prezentarea informațiilor științifice într-o formă adaptată copiilor și amuzantă, în același timp, în fiecare zi de la ora 16:30, live sau în reluare timp de 7 zile numai cu Focus Sat app!

Fiecare obiect are o poveste

Când pui întrebări despre viața de zi cu zi, sunt o mie de lucruri de povestit! Fiecare obiect, chiar și cele care ne-au devenit atât de familiare încât nu le mai "vedem", pot spune povești interesante. Maestro ni le va dezvălui în timp ce ne şi distrează!

În spatele oricărei perechi de ochelari, a unei radiere sau a unei biciclete, stau zece mii de ani de istorie, anecdote, știință și design! Fiecare obiect este o ocazie de a vizita diferitele domenii ale cunoașterii (Istorie, Geografie, Fizică, Științe Naturale, Filosofie) și de a descoperi cum au jucat un rol în Istoria Umanității și cum au făcut lumea în care trăim... precum și pe cea în care vom trăi mâine!

Scopul serialului animat este de a le arăta copiilor că acest tip special de magie este literalmente la îndemâna lor! Fiecare obiect din jurul nostru este rodul unui proces îndelungat și are propria sa istorie plină de aventuri. Ei vor afla că în spatele unei simple linguri se află o mie de ani de istorie iar acest lucru este atât surprinzător, cât și distractiv! Telespectatorii vor privi viața de zi cu zi cu alți ochi; iar copii vor înțelete mediul înconjurător prin intermediul obiectelor.

Distrându-i, dorim să îi facem pe copii să simtă că cunoașterea este o sursă de uimire și de bucurie care le îmbunătățește viața. Curiozitatea și uimirea sunt punctul de plecare al cunoașterii. Prin stârnirea interesului lor, sperăm să le trezim şi conștiința. Și, cine știe, poate că vom stârni chiar mai mult de atât!

Fiecare episod este o sursă de învățare și de distracție!

Așa cum spunea Arhimede în "Odată ca niciodată... Obiectele", nu numai că învățăm lucruri, ci avem parte și de multe râsete!

Fiecare episod conține aproximativ 10 elemente de informație pedagogică și aproximativ 30 de gaguri. Informațiile sunt livrate de Maestro sau de alte personaje pe care le întâlnește, uneori de obiectele însele!

Aceste informații sunt întotdeauna adaptate copiilor. Vocabularul utilizat este precis, științific uneori, dar întotdeauna simplu de asimilat și susținut de elemente vizuale. Diagramele cad din cer, personajele se plimbă pe hărți pentru a traversa continente, intrăm în obiecte pentru a înțelege cum sunt construite. Există desene, fotografii, pop-up-uri!

Conținutul este riguros științific, dar întotdeauna adus într-o formă care poate fi ușor de asimilat de către copii. Odată ce obiectul a fost prezentat, Maestro ne poartă într-o călătorie fulgerătoare prin secole, civilizații și domenii de cunoaștere! Ne întâlnim cu porci vorbitori, cu jucători de fotbal faraoni, regi miopi în căutare de ochelari, calculatoare gigantice care vor să controleze Universul!

Personaje care nu s-ar fi vӑzut niciodată, se deplasează prin timp și spațiu și se întâlnesc.

Totul este posibil, atâta timp cât este explicat clar și distractiv!

Carte Periuta de dinti
Sapun Urs de plus

Ce obiecte?

Toate! De la un scaun la o minge de fotbal, lista obiectelor este suficient de diversificată pentru a explora diverse domenii de cunoaștere.

Ce întrebări?

Cele pe care nu ni le punem niciodată! În ce an a fost folosit primul skateboard? Unde? Care este strămoșul său? Cine a creat lingura? Și pentru a răspunde la ce nevoie? Cum a evoluat calculatorul și de ce? De unde provine conceptul de scaun? Cum ne putem imagina viitorul ochelarilor de vedere? Vor evolua ei în următorii ani sau au căpătat forma lor finală? Au făcut blugii pantalonii tradiționali învechiți? A fost bicicleta sursa unor îndoieli și opoziții? Cum este ea utilizată în diferite țări și pe diferite continente? Și-a găsit telefonul forma definitivă? A revoluționat tableta de ciocolată societatea? De ce unii oameni consideră cartea un obiect periculos?

Concurs online

Dacă vrei să câștigi pentru cel mic jucăria de pluș care îl înfățișează chiar pe Maestro, te invităm să participi la concursul de pe pagina noastră de Facebook până pe 07 mai, inclusiv. 

Particip

Vezi online serialele animate Minimax, live sau în reluare, cu Focus Sat app

Canalul Minimax este disponibil live și în reluare timp de 7 zile în Focus Sat app cu oricare dintre pachetele TV Online Play TV sau Play TV Extra, oriunde în UE. Îl puteți urmări împreună cu cei mici pe orice dispozitiv smart: mobil, tabletă, laptop sau smart TV. Creează în app profilul personalizat dedicat copiilor adăugând în lista de favorite serialele și filmele animate preferate și setând notificări de vizionare pentru acestea.

Pentru și mai multe sezoane întregi de desene animate te invităm în Biblioteca VOD Minimax din Focus Sat app.

Vrei acces gratuit și nelimitat în Focus Sat app timp de 7 zile?

Testează 7 zile gratuit