Brigada, o premieră explozivă
Înapoi la blog

Brigada, o premieră explozivă „sparge” ecranele noastre smart

01.09.2023 Recomandări TV

Asemenea incendiarului film Antigang („Brigada de elită”) cu Jean Reno și Alban Lenoir din 2015 și a sequel-ului care se va lansa în curând Antigang 2: La Relève („Brigada de elită: Noua generație”), noua producție Canal+ Original B.R.I. - Brigade De Recherche et D'intervention („Brigada”)  ne dezvăluie povestea „high octane” a investigațiilor neobișnuite și arestărilor spectaculoase din palmaresul unei trupe de elită.

Scris și regizat de Jérémie Guez (cunoscut pentru filmele Bluebird In My Heart și The Sound of Philadelphia ca și pentru serialul A French Case), serialul Brigada  va fi difuzat în exclusivitate la Focus Sat TV din 9 octombrie, câte 2 noi episoade în fiecare zi, timp de o săptămână. Cei pasionați de binge watching  vor putea urmări toate cele 8 episoade în maraton, serialul fiind integral disponibil în Focus Sat App chiar din ziua lansării.

Jérémie Guez nu ascunde că și-a dorit să ofere o serie „brută, autentică și captivantă”. Prin căutarea neîncetată a realismului și prin asprimea tonului său neîmpodobit Brigada ne amintește de Engrenages („Spirala crimei”), un serial polițist cu accente psihologice fenomenal de bun, care a fost difuzat la Focus Sat TV anul trecut și care este acum disponibil în Biblioteca VOD din Focus Sat App.

Lansat pe 24 aprilie 2023 in Franța, Brigada  a reușit foarte repede să facă furori înregistrând cea mai are audiență pentru o creație originală în aplicația myCanal din ultimii 4 ani, acumulând peste 12 milioane de vizualizări de la lansare. Canal+ a anunțat de curând că serialul va continua cu un nou sezon 2.

Raiduri, urmăriri, interceptări... Nimic nu lipsește din această producție Canal+ Original care demonstrează că știe să stăpânească extrem de bine genul polițist și de investigație criminală. Saïd (Sofian Khammes) tocmai a aterizat în fruntea brigăzii de cercetare și intervenție de la Versailles, o unitate istorică specializată în crima organizată formată din tineri polițiști de elită, pe cât de nesăbuiți, pe atât de eficienți. El este hotărât să îmblânzească cele patru temperamente vulcanice cu care va lucra. Însă, pentru a face acest lucru trebuie să-l facă uitat pe Patrick (Bruno Todeschini), fostul lor lider carismatic aproape idolatrizat, și să pună capăt micilor aranjamente ale acestuia din urmă cu lumea interlopă locală. Saïd descoperă legăturile complicate ale lui Patrick cu Éric, liderul unei bande de romi, aflat în război cu un alt clan, El Hassani.

Patrick devine hotărât să revină în fruntea unității dacă Saïd refuză să ia parte într-o reglare de conturi dintre cele două clanuri, care amenință să distrugă Parisul.

Serialul se bucură de o distribuție de excepție, un mix extrem de reușit între tineri actori confirmați, dar nu neapărat ușor de identificat de către publicul larg, printre care se numără Sofian Khammes (în rolul lui Said), Rabah Nait Oufella în rolul lui Badri care ascunde familiei sale că lucrează în poliție, Ophélie Bau care joacă rolul singurei femei din echipă, atletică și insomniacă și actori veterani carismatici precum Emmanuelle Devos (în rolul Comisarului Ferracci), Vincent Elbaz (în rolul lui Eric Perez) sau Bruno Todeschini (în rolul lui Patrick). Excelentul Sofian Khammes reușește să creeze personajul principal Said departe de arhetipurile monolitice ale polițiștilor din serialele clasice TV. „B.R.I nu este doar povestea unui polițist, ci este și cea a unui tip care trebuie respectat de echipa sa, gestionând în același timp o ierarhie exigentă cu care nu negociezi”, explică el pentru Point în cadrul festivalului CanneSéries.

În câteva cifre, Brigada  se traduce într-un scenariu scris timp de un an și jumătate, 15 săptămâni de pregătire, aproximativ 100 de zile de filmări, o echipă alcătuită din 300 de oameni, 60 de actori, 6 consultanți tehnici, 90 de platouri de filmare, 150 de arme, 200 de mașini, 9 luni de post-producție. Filmările serialului au avut loc la Paris, Versailles, Villiers-sur-Marne, Fleury-en-Bière de pe A6 în regiunea Parisului și în Maroc. Actorii au trecut printr-o intensă pregătire fizică și tehnică cu membri ai forțelor speciale din adevăratul B.R.I. pentru a învăța cum să mânuiască armele, aspectele tactice și cum să se deplaseze în flanc de atac. Această precizie în mișcări a fost un element de presiune pentru actori, așa cum mărturisește Ophélie Bau: „Tehnic, trebuia să fii acolo. Am o scenă în care intru într-un subsol și omor pe cineva. Eram puțin îngrozită pentru că trebuia să fiu cu adevărat pregătită, să arăt ce învațasem în timpul intenselor pregătiri.” Vincent Elbaz chiar a trăit printre membrii unei comunități rome pentru a-și înțelege mai bine rolul.

Fără filtre cenușii, fără fețe încruntate sau discursuri-șablon care scot în evidență locul femeii în poliție... Nu mai este nevoie de artificii care să dea profunzime vieții de zi cu zi a acestei unități de elită specializată în combaterea crimei organizate. Prima scenă a serialului răstoarnă imediat valorile consacrate. Asistăm pentru câteva minute în seara zilei de 13 noiembrie 2015 la momentul întălnirii pentru prima oară între Patrick aflat în fruntea brigăzii de cercetare și intervenție de la Versailles și Saïd un recrut foarte tânăr. Într-o scurtă secvență Brigada  subliniază clar o schimbare de epocă. Metodele de lucru ale poliției nu vor mai fi niciodată aceleași. Stilul clasic al serialului de detectivi cu care eram obișnuiți și-a trăit vremea. Noua poveste poate începe acum!

Cu Focus Sat App vezi online și offline premierele lunii

Canalul Focus Sat TV este disponibil în toate pachetele TV Satelit Acces, precum și în toate pachetele TV Online Play TV.

Ai ratat un film sau serial difuzat la Focus Sat TV pe care voiai să-l vizionezi? Îl vei găsi în Biblioteca VOD din Focus Sat App și il vei putea urmări oricând și de oriunde pe orice ecran smart.

În cazul în care ai un pachet TV Satelit Acces activ și vrei să urmărești online transmisiunile Focus Sat TV, este posibil cu Focus Sat App. Descarci gratuit aplicația și te autentifici cu datele din Contul meu Focus Sat. Află mai multe.

Acum poți descărca pe telefon sau tabletă orice film sau serial disponibil în Biblioteca VOD Focus Sat și să îl vezi offline de oriunde te afli, de ori de câte ori dorești.

Pregătește-te să iei cu tine filmele și serialele din Focus Sat App, oriunde vei merge toamna aceasta!

Alege acum pachetul TV Online Play TV sau Play TV Extra și ai 7 zile sa testezi GRATUIT aplicația pe orice ecran smart, de oriunde din U.E.

Oferta TV Online