DESPRE BANI ȘI SÂNGE

1 sezon - Crimă | Thriller

Of Money and Blood (Despre bani și sânge) se bazează îndeaproape pe povestea adevărată din spatele uneia dintre cele mai îndrăznețe și profitabile escrocherii din istoria Europei, descrisă de autoritățile franceze și europene drept "frauda secolului".

ÎNCEARCĂ 7 ZILE GRATUIT MAI MULTE INFORMAȚII

MAI MULTE DESPRE SERIALUL DESPRE BANI ȘI SÂNGE

Paris, 2008. Ceea ce ar fi trebuit să fie o escrocherie simplă, dar profitabilă, devine rapid frauda secolului, în timp ce Fitous și Bouli, niște mici escroci improbabili, se asociază cu bogatul comerciant Jerome pentru a fura de pe o nouă piață a cotelor de carbon a UE, numită Overgreen, deturnând o sumă totală estimată la peste 1 miliard de euro. Dar când Simon, un funcționar guvernamental specializat în combaterea criminalității cu guler alb, descoperă escrocheria, începe un captivant joc de-a șoarecele și pisica care va traversa lumea de la Paris la Las Vegas și Tel Aviv.

DESPRE BANI ȘI SÂNGE se bazează îndeaproape pe povestea adevărată a uneia dintre cele mai îndrăznețe și profitabile escrocherii din istoria Europei, descrisă de autoritățile franceze și europene drept "frauda secolului".

Între 2008 și 2009, un grup de trei bărbați - Arnaud Mimran, Mardoché "Marco" Mouly și Samy Souied* - au conceput o schemă vicleană de tranzacționare a emisiilor de dioxid de carbon pentru a frauda miliarde de euro. Aceștia au creat o rețea complexă de societăți fantomă și conturi offshore pentru a cumpăra din străinătate certificate de emisii de carbon pe piața europeană.

Această escrocherie a costat Franța 1,6 miliarde de euro, iar Uniunea Europeană un total de cel puțin 6 miliarde de euro.

ÎNCERCAȚI 7 ZILE GRATUIT

DESCOPERĂ PERSONAJELE

keyboard_arrow_right
Simon

SIMON WEYNACHTER

Funcționar guvernamental integru și conștiincios și fondator al departamentului însărcinat cu cazul "cotelor de carbon". Văduv, a cărui singură familie este fiica sa, Émilie - o dependentă de droguri cu care are o relație foarte tensionată - Simon acordă prioritate muncii ca o distragere a atenției de la viața sa privată complicată. Investigația devine atât refugiul său, cât și obsesia sa.

Jerome

JÉRÔME ATTIAS

Băiat de aur și comerciant bogat care își datorează statutul social și profesional socrului său, Frydman. Este un jucător obișnuit de poker, cu un talent înnăscut pentru cacealmaua, care nu poate rezista atracției banilor. Este, de asemenea, un tată afectuos, dar din ce în ce mai absent, a cărui dependență de risc și adrenalină îl prinde într-un cerc vicios din ce în ce mai periculos.

Fitous

FITOUS

Înțelept și intrigant, Fitous a părăsit școala la o vârstă fragedă și a învățat rapid cum să trișeze pentru a se descurca. Deși abia știe să citească, este un geniu cu cifrele. Neobișnuit cu bogăția, Fitous pur și simplu nu se poate abține să nu-și etaleze bogățiile pentru a-și demonstra succesul. Este plin de fanfaronadă și bravadă, cu un simț al moralității labil.

Bouli

BOULI

Escroc profesionist din același cartier defavorizat ca și Fitous, dar mai calm și mai rezonabil decât asociatul său mai tânăr. Nu are încredere în bănci sau instituții financiare și insistă întotdeauna să tranzacționeze în numerar.

Annabelle

ANNABELLE

Soția lui Jérôme, devotată soțului și copiilor ei și foarte apropiată de tatăl ei, Frydman. Familia este totul pentru ea. Este îngrijorată de alegerile pe care le face soțul ei, dar îi este greu să nu-l ierte.

Simon

JULIA

Magnet pentru scandal a cărui aventură cu Jérôme este devorată de paparazzi. Este un fost model, actriță de soft-porn și dansatoare la televiziunea spaniolă, cu un mediu defavorizat și un trecut turbulent. Julia are contacte în tot felul de cercuri - inclusiv în mafia italiană.

SERIALE ȘI FILME RECOMANDATE

ÎNTREBĂRI FRECVENTE