Premieră de top Canal+ „Ultimele pantere”
Înapoi la blog

Premieră de top Canal+ „Ultimele pantere”

02.06.2022 Focus Sat App Recomandări TV

Focus Sat TV pornește în urmărirea celebrilor hoți de diamante din Europa în miniseria „Ultimele pantere”

În luna iunie jaful este doar începutul poveștii în noua miniserie plină de neprevăzut „Ultimele Pantere” (The Last Panthers, 2016). Difuzată din 6 iunie, în serile de luni și joi, de la 21:30, la Focus Sat TV și în aplicația Focus Sat, producția de 6 episoade urmărește desfășurarea anchetei, dar oferă și o imagine complexă asupra fenomenului de crimă organizată transfrontalieră în Europa zilelor noastre.

„Ultimele Pantere” reprezintă o colaborare franco-britanică, creată de Jack Thorne și regizată de Johan Renck, o poveste fictivă, inspirată de celebrii hoți de bijuterii din Balcani, Panterele Roz. La începutul mileniului, capitalele din întreaga Europă, de la Londra la Liechtenstein, au fost ținta unor furturi de bijuterii. Acestea au fost orchestrate de „Panterele Roz”, o bandă renumită pentru raidurile îndrăznețe care aveau loc în plină zi, dar și pentru evadările spectaculoase. Însă, după ce au terorizat bijutierii din Europa timp de un deceniu, aceștia au dispărut brusc.

Serialul începe cu un furt de diamante în sudul Franței ce poartă toate semnele distinctive ale Panterelor. Cu o excepție tragică: uciderea unei fetițe în timpul operațiunii. Incidentul dă startul unei vânători pentru prinderea hoților de diamante și a criminalului, declanșând o serie de evenimente în întreaga Europă în care sunt implicați comisarul francez de origine algeriană Khalil Rachedi (Tahar Rahim) și agentul britanic de asigurări Naomi Franckom (Samantha Morton). Khalil vrea să afle proveniența armei crimei, bănuind că provine din zona Marsiliei. Superiorul lui Naomi, Tom Kendle (John Hurt), o însărcinează să meargă în Serbia, iar evenimente neprevăzute o aduc pe aceasta față în față cu o fostă Panteră, Dragan Tosic (Boris Isakovic). De la acesta ea află destinația diamantelor furate: Londra. Milan Celik (Goran Bogdan) și Zlatko (Igor Bencina), vechi prieteni și asociați, foști membri ai grupului Panterelor, ajung să intre în conflict direct. Plecând de la diamante se ajunge la arme, droguri, corupție la nivel înalt cu implicarea coridoarelor de putere din UE, Londra și lumea interlopă din Europa. Secvențele din trecut dezvăluie zilele întunecate ale conflictului balcanic din 1995 și sunt martorul evoluției crimei organizate în Europa, până în lumea modernă a gangsterilor și a băncilor europene, precum și a noii generații de criminali denumiți „Banskters”.

Seria „Ultimele Pantere”, filmată în Serbia, Marea Britanie, Franța și Muntenegru, a fost nominalizată în 2016 la Premiile BAFTA la categoria „Best Drama Series” și a câștigat trofeul „Best Graphic Design: Titles” oferit de Royal Television Society, UK în 2016. Muzica de generic este piesa "Blackstar" a lui David Bowie. Jurnalistul francez Jérôme Pierrat și scenaristul britanic Jack Thorne au semnat scenariul și au creat o poveste ce descrie o interacțiune complexă a crimei, a istoriei personajelor și a geopoliticii. 

Noua miniserie „Ultimele Pantere” este disponibilă și în Biblioteca video din aplicația Focus Sat alături de alte seriale europene de succes realizate de Canal+ precum: „Posedare”,  „Regele Varșoviei”, „Planeta celor singuri”, „Pro și contra” (2 sezoane),  „Paris Police 1900”, „Baron Noir” (3 sezoane), „Pedagogul” (2 sezoane), „ZeroZeroZero”, „Moscow Noir”, „Nox”, „Secretul celor cinci”, „Ai încredere în mine” (2 sezoane), „Ostatici în subteran” (2 sezoane), „Posedare” .

 

Focus Sat TV este inclus în toate pachetele TV Satelit Acces precum și în aplicația Focus Sat cu pachetele TV Online Play TVAplicația Focus Sat poate fi testată gratuit timp de 7 zile de cei care vor să o descopere și nu se numară încă printre clienții Focus Sat. 

Încearcă gratuit