Despre serial

Genuri: Biografie Dramă Crimă
Anul lansării: 2023

Descriere:

Inspirat din realitate, serialul spune povestea unei fraude de proporții din Franța anilor 2008-2009. Miliarde de Euro se volatilizează pe noua piață a „cotelor de carbon” care a fost înființată pentru a lupta împotriva poluării.

O bandă de mici escroci din Belleville se asociază cu un broker înstărit pentru a pune la cale o fraudă de proporții epice.

Este ceea ce se întâmplă atunci când „capitalismul de cazinou” se ciocnește frontal cu politica. Când se dezlănțuie pasiuni care trec cu mult dincolo de simpla lăcomie.

Actori:

Vincent Lindon (Simon Weynachter), Niels Schneider (Jérôme Attias), Ramzy Bedia (Alain Fitoussi), Judith Chemla (Annabelle Attias-Frydman), Olga Kurylenko (Julia), David Ayala (Bouli), Victoire Du Bois (Émilie Weynachter), André Marcon (Ilan Frydman), Yvan Attal (Anton Zagury), Michaël Abiteboul (Frère Bouli)

Regizori:

Xavier Giannoli, Frédéric Planchon

Scenariști:

Fabrice Arfi, Jean-Baptiste Delafon, Xavier Giannoli, Antoine Lacomblez

Trailer

Despre bani și sânge

Episodul 1

2009. Simon Weynachter înființează un nou departament de investigații pentru a lupta împotriva criminalității „gulerelor albe”. În timpul unei cercetări de rutină el descoperă ceea ce mai întâi pare a fi o înșelătorie clasică cu TVA-ul. Vinovații sunt Fitous și Bouli, un duo viclean din rău famatul arondisment parizian Belleville și Jérôme Attias, un broker misterios din partea de lux a orașului.

Episodul 2

Planul lui Fitous, Bouli și Attias se dezvăluie a fi într-adevăr o înșelătorie care implică noua piață a creditelor de carbon numită „Overgreen”. Ancheta lui Simon îl duce la un informator care îi explică cum a fost posibilă frauda uriașă pe o piață de mai multe miliarde de dolari. Este clar că acești escroci trebuie prinși repede înainte de a putea face să dispară sume colosal de mari de bani.

Episodul 3

Anturajul lui Attias este îngrijorat de timpul pe care acesta îl petrece cu cei din Belleville. Soția sa Annabelle și tatăl ei miliardar sunt îngrijorați în special de apetitul lui Attias pentru risc și exces. Simon încearcă să-i prindă pe criminali înainte ca aceștia să reușească „escrocheria secolului”, dar ei scapă din cleștele lui în ultimul moment. Simon nu are nicio idee unde aceștia se află și nici unde este fiica lui. Și ea i-a scăpat printre degete.

Episodul 4

Fitous, Bouli și Attias își stabilesc reședința la Tel Aviv pentru a-și lansa escrocheria pe piața carbonului. Lansarea schemei lor merge mai bine decât se așteptau și încep să curgă bani murdari. Simon a arestat-o pe Annabelle Attias sperând că teama unui scandal în familie o va încuraja să vorbească. El reușește să-i urmărească pe escroci până în Israel - dar în ce oraș se află ei de fapt? Unde se ascund? Pleacă personal acolo, unde speră că un informator cu o proastă reputație îl va conduce la escroci.

Episodul 5

Informatorul lui Simon se dezvăluie a fi Anton Zagury, un escroc binecunoscut care acceptă să îi informeze, în schimbul unui acord fiscal din partea autorităților franceze. În timp ce Fitous, Bouli și Attias încasează milioane, Annabelle devine din ce în ce mai frustrată de absența și minciunile nesfârșite ale soțului ei.

Episodul 6

Autoritățile franceze încearcă în cele din urmă să-i aresteze pe Fitous, Bouli și Attias, dar o stângăcie permite infractorilor să distrugă dovezile și să scape, averi uriașe dispărând într-un labirint de companii offshore. Escrocii sunt extrădați în Franța, dar autoritățile franceze refuză să facă o înțelegere cu Zagury, iar fără mărturia lui, cazul se prăbușește.

Episodul 7

Escrocii își sărbătoresc libertatea printr-un turneu mondial al cazinourilor trăind din bogățiile furate, dar se trezesc curând depășiți și vânați de crima organizată. Simon devine suspicios cu privire la motivul pentru care Attias a făcut pace cu cei doi parteneri josnici care l-au escrocat și l-au umilit.

Episodul 8

Ancheta a devenit o obsesie personală pentru Simon, evocând amintiri personale și sentimente legate de rădăcinile sale evreiești. El este zguduit de uciderea lui Bouli și, crezând că Attias ar putea fi responsabil, încearcă să-l forțeze să facă o greșeală care îi va dezvălui vinovăția. Simon descoperă că inelul de la locul crimei lui Bouli pare să fi fost modificat, dar nu poate convinge poliția să investigheze. Este din nou singur.

Episodul 9

Iubitul lui Emilie îi spune lui Simon că vor să se căsătorească și îi cere bani. Simon cedează pentru că banii sunt acum singura legătură semnificativă pe care o mai are cu fiica lui. Între timp banii sunt și toxina care îl otrăvește pe Attias. El este prins într-o spirală de cheltuieli revoltătoare și excese de neoprit, cu un apetit enorm pentru pericol și o dorință arzătoare de a intra în afaceri cu prietenii Juliei, mafioții italieni.

Episodul 10

Fitous este pe fugă în Israel, iar Emilie este singură pe drum. Se pare că ea și Iubitul său nu au avut niciodată planuri de căsătorie, iar iubitul ei îl păcălise pe Simon pentru bani. Julia este însărcinată, dar Attias nu este în stare să o întrețină – a devenit dependent de cocaină în toată regula prins într-o spirală incontrolabilă de cheltuieli și excese. Presiunea neîncetată a investigației lui Simon îl obligă pe Attias să facă o serie de erori și în curând se încurcă cu nişte traficanţi fără scrupule.

Episodul 11

Emilie vine acasă, dar aduce un bagaj emoțional cu ea crezând că Simon i-a lăsat mama să moară singură ca urmare a obsesiei sale de a prinde criminali. Încărcat de datorii față de criminali periculoși și luptând să găsească spațiu de respirație, Attias alunecă mai departe în autodistrugere. Simon găsește în sfârșit dovezile tranzacțiilor offshore de care are nevoie pentru a-l aresta pe escroc, dar când nou-născutul lui Attias moare brusc în timpul unei nopți, arestarea este amânată - relația lui Simon cu Emilie îl învățase valoarea prețioasă a vieții unui copil.

Episodul 12

Attias și prietenul său sunt ținuți captivi de o bandă de escroci care îi cer lui Attias să le achiziționeze acţiuni într-o companie de pe „a treia piaţă” americană. El reușește să o sune pe Annabelle și trage un semnal de alarmă și, în scurt timp, echipa lui Simon sosește să-l salveze. Attias se întoarce la Annabelle ca un om distrus, dezbrăcat de avere și de stima de sine. Dar Simon nu se lasă păcălit. El investighează misterioasa companie americană și descoperă implicarea lui Attias. Răpirea a fost o escrocherie elaborată pentru a-l jefui pe prietenul lui Attias!

În exclusivitate seriale europene multipremiate

Descoperă o experiență originală de vizionare în biblioteca video Focus Sat TV oricând în aplicația Focus Sat.

TV Online în aplicația Focus Sat

Urmărește pe orice dispozitiv smart conectat la internet, oriunde în Uniunea Europeană

smart-tv

Aplicație Smart TV

Dacă televizorul tău smart este compatibil cu aplicația noastră nativă smart TV, o poți descărca și utiliza direct din meniul televizorului.

telefoon-tablet-serie-kijken

Aplicație mobilă

Pe telefon sau tabletă, oricând vrei și oriunde te-ai afla. Descarcă aplicația Focus Sat pentru IOS sau pentru Android

laptop-serie-kijken

Aplicație web

Conținutul din aplicația Focus Sat – canale TV live și Bibliotecă video la carere - este disponibil din orice browser web.

Logo

© Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Toate drepturile rezervate

Focus Sat este o marcă înregistrată aparținând Canal+ Luxembourg S. à r.l.

Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxemburg | R.C.S. Luxemburg: B 87.905