Despre serial

Genuri: Dramă Thriller
Anul lansării: 2016

Descriere:

Într-o poveste de o amploare epică, politicianul francez Philippe Rickwaert (Kad Merad) îți plănuiește răzbunarea împotriva dușmanilor săi politici. Cariera politică a lui Philippe este distrusă după ce este sacrificat de candidatul de stânga, Francis Laugier (Niels Arestrup), pentru a câștiga alegerile prezidențiale. Pas cu pas, Philippe complotează împotriva lui și încheie o alianță cu cel mai apropiat consilier al său, Amélie Dorendeu (Anna Mouglalis). Pe cât de înșelător de sincer este, Philippe își cultivă prietenii printre straturile sociale, de la poliție, la lumea interlopă. Viața lui este un haos fascinant, organizat, fiindcă el luptă mereu împotriva inamicilor și a propriilor săi demoni.

Actori:

Kad Merad (Philippe Rickwaert), Anna Mouglalis (Amélie Dorendeu), Niels Arestrup (Francis Laugier), Astrid Whettnall (Véronique Bosso), Lubna Gourion (Salomé Rickwaert), Scali Delpeyrat (Martin Borde)

Regizori:

Ziad Doueiri, Antoine Chevrollier, Thomas Bourguignon

Producatori:

Eric Benzekri, Jean-Baptiste Delafon

Trailer

Baron Noir Sezonul 1

Episodul 1 - Jupiter

Philippe Rickwaert este primarul orașului Dunkerque și deputat în Parlament. El este consilierul de campanie al vechiului său prieten și coleg Francis Laugier, candidatul socialist la președinție.

Episodul 2 - 1932

Relațiile dintre Laugier și Rickwaert se deteriorează și mai mult, când Laugier, care a fost ales Președinte, nu-l numește pe Rickwaert în guvernul său. Rickwaert trebuie să se ocupe acum de propria campanie, pentru a-și păstra poziția de deputat în Parlamentul francez.

Episodul 3 - Solferino

După un accident de mașină, Secretarul General al Partidului Socialist se îmbolnăvește și se retrage. Acest lucru declanșează o bătălie feroce pentru succesiunea în acest post.

Episodul 4 - Albastru

În ciuda diferențelor politice, Rickwaert și Dorendeu își continuă aventura romantică. Dorendeu este acum șeful Partidului Socialist. În timp ce Laugier lansează reforme în Educație, Rickwaert decide că poate folosi o mișcare a tinerilor împotriva lui.

Episodul 5 - Grenelle

În urma intervenției lui Rickwaert în Adunarea Națională, demonstrațiile conduse de tineri se dovedesc a fi un mare succes. Dar guvernul și Laugier pregătesc un contraatac de amploare, pentru a înăbuși mișcarea.

Episodul 6 - Blocaj

Rickwaert câștigă o poziție în guvern ca Ministru al Muncii, dar afacerea sumbră a OHL din Dunkerque iese amenințător la suprafață. Un procuror zelos îl presează pe Balleroy să denunțe schemele obscure ale lui Rickwaert.

Episodul 7 - Pianoforte

Afacerea OHL din Dunkerque amenință să scape de sub control și să păteze reputația lui Laugier și a lui Rickwaert. Înainte ca mass-media să pună mâna pe ea, Rickwaert îi propune lui Laugier să intre în lupta pentru putere cu Europa, în ceea ce privește problema deficitului excesiv.

Episodul 8 - Iertarea

„Nu există prietenie în politică”. Pus cu spatele la zid, Rickwaert îl avertizează pe Laugier că nu îi e frică să folosească măsuri drastice. Și, în același timp, sub o presiune enormă, președintele va face orice pentru a câștiga bătălia europeană.

Baron Noir Sezonul 2

Episodul 1 - Gemeni

Eliberat din închisoare între cele două runde de alegeri prezidențiale, dar încă monitorizat cu o brățară electronică, Philippe Rickaert încearcă să o convingă pe candidata socialistă, Amélie Dorendeu, să își revizuiască strategia.

Episodul 2 - Turnichet

Philippe se întoarce în fosta sa localitate Dunkirk. În plin proces electoral el caută o modalitate de a-l scoate din cursă pe succesorul său și reușește să îl determine să accepte un compromis politic, ceea ce va duce la întoarcerea sa în rândul politicienilor aleși.

Episodul 3 - Haram

Amélie se confruntă cu primul ei obstacol politic în timp ce se străduiește să adune majoritatea legislativă de care are nevoie pentru a adopta principala ei lege a sănătății.

Episodul 4 - Transformare

Criza parlamentară atinge noi cote. Fără majoritate absolută, Amelie este mai slăbită ca niciodată. Cu toate acestea refuză să apeleze la artificii constituționale pentru a învinge.

Episodul 5 - Choux a la creme

Abandonat de Amelie și ruinat de proces, Philippe este în mare dificultate. În același timp, Amelie îi pune la locul lor pe baronii socialiști fără să ezite.

Episodul 6 - Remontada

Cyril se impune în mass media cu direcția sa politică, Amelie câștigă în echipă cu Thorigny ca prim ministru, iar Philippe trebuie să înfrunte consecințele.

Episodul 7 - Diprotodon

Philippe îl învinge pe liderul Frontului Național în timpul unei dezbateri televizate, sugerând un referendum despre promovarea diversității în școli.

Episodul 8 - Surclasat

După dispariția lui Mourad Adjaoui, izbucnește o revoltă. Vidal profită de criza politică fără precedent declanșată de Amélie pentru a spulbera visul lui Philippe și elimină orice șansă ca partidele de stânga să se unifice.

Baron Noir Sezonul 3

Episodul 1 - Verificări

Philippe nu mai vrea să fie baronul negru al nimănui: de acum înainte, va fi singur. Obiectiv: alegerile prezidențiale.

Episodul 2 - Diaspora

Alegerile regionale din Hauts-de-France îi adună pe toți prietenii apropiați ai lui Philippe concurând pe diferite liste.

Episodul 3 - #metoo

În timp ce Amélie își vede proiectul de „acord verde” cu Germania pus la îndoială, în mod periculos, Philippe face tot posibilul pentru a-și crea propria facțiune în „Trezirea Poporului”.

Episodul 4 - Bilanț

Amélie anunță un referendum surpriză care împarte toate părțile. Pentru Philippe, este ocazia „acum sau niciodată” de a-l ataca pe Vidal.

Episodul 5 - Diabolic

În timp ce Philippe e amenințat de dezastrul prezis al taberei „Da” care ar însemna sfârșitul definitiv al ambițiilor sale politice, apariția pe scenă a unui susținător pro-abținere reperzintă o nouă întorsătură.

Episodul 6 - DA

Aflat din nou în centrul jocului, Philippe e hotărât să unească stânga în jurul său, dar agitatorii se invită singuri la „nunta sa politică”.

Episodul 7 - Frați

În fața celei mai grave amenințări, Philippe și Amélie fac echipă unul cu celălalt.

Episodul 8 - AU!

În fața unui candidat care pune în pericol democrația reprezentativă, Philippe devine ultimul bastion.

Premii și distincții

 

Câștigător al premiului Cel Mai Bun Actor (Kad Merad) acordat de către L’Association des Critiques de Séries 2016 (Franța)

 

Câștigător al premiului Cea Mai Bună Producție a Anului în cadrul galei PROCIREP în 2017 (Franța)

 

Câștigător al premiului Cel Mai Bun Serial TV în 2016 conform LE FILM FRANCAIS (Franța)

 

Nominalizat la categoria Cel Mai Bun Serial TV la Venice TV Award în 2020 (Italia)

 

Nominalizat la categoria Cel Mai Bun Serial TV la Globes de Cristal Awards în 2019 (Franța)

 

Nominalizat la categoriile Cel Mai Bun Serial, Cel Mai Bun Scenariu, Cea Mai Buna Regie, Cea mai bună actriță (Anna Mouglalis), Cel mai bun Actor (Kad Merad) la L’Association des Critiques de Séries în 2018 (Franța)

 

Nominalizat la categoria Cea Mai Bună Interpretare (Kad Merad) la International Emmy Awards în 2017 (US)

 

Nominalizat la categoria Cel Mai Bun Serial TV la Globes de Cristal Awards în 2017 (Franța)

 

Nominalizat la categoriile Cea Mai Bună Actriță (Anna Mouglalis), Cel Mai Bun Actor (Niels Arestrup), Cel Mai Bun Serial, Cea mai bună Regie, Cel Mai Bun Scenariu, Cea Mai Bună Producție la L’Association des Critiques de Séries în 2016 (Franța)

 

TV Online în aplicația Focus Sat

Urmărește pe orice dispozitiv smart conectat la internet, oriunde în Uniunea Europeană

smart-tv

Aplicație Smart TV

Dacă televizorul tău smart este compatibil cu aplicația noastră nativă smart TV, o poți descărca și utiliza direct din meniul televizorului.

telefoon-tablet-serie-kijken

Aplicație mobilă

Pe telefon sau tabletă, oricând vrei și oriunde te-ai afla. Descarcă aplicația Focus Sat pentru IOS sau pentru Android

laptop-serie-kijken

Aplicație web

Conținutul din aplicația Focus Sat – canale TV live și Bibliotecă video la carere - este disponibil din orice browser web.

Logo

© Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Toate drepturile rezervate

Focus Sat este o marcă înregistrată aparținând Canal+ Luxembourg S. à r.l.

Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxemburg | R.C.S. Luxemburg: B 87.905